Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ύφεση οι φωτιές.
  • [02] Κεφαλλονιά-Συνελήφθη ύποπτος εμπρησμού.
  • [03] Δηλώσεις Χριστόδουλου από τους Αγίους Τόπους.
  • [04] Μυτιλήνη-Εισαγγελική παρέμβαση-Συνθήκες κράτησης μεταναστών.
  • [05] Ολυμπιακή Φλόγα-Ολυμπιακοί 2004-Βαλκάνια.

  • [01] Σε ύφεση οι φωτιές.

    27/08/2000 21:34:53

    Σε ύφεση βρίσκονται σήμερα οι περισσότερες φωτιές που έκαψαν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Στην Κέρκυρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας. Σε ύφεση είναι και η μεγάλη φωτιά στα Γιάννενα, ενώ τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου από τη Φλώρινα εξέφρασε την ελπίδα να μην επεκταθεί στο ελληνικό έδαφος η φωτιά που μαίνεται στο έδαφος των Σκοπίων και έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων. Σε ύφεση, αλλά με αναζωπυρώσεις, είναι και οι φωτιές στην Αρκαδία, ενώ υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στην Κόνιτσα και το Μέτσοβο.

    [02] Κεφαλλονιά-Συνελήφθη ύποπτος εμπρησμού.

    27/08/2000 21:34:47

    Επ'αυτοφώρω συνελήφθη τα ξημερώματα απο αξιωματικούς της Πυροσβεστικής ο 55χρονος ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στην Κεφαλλονιά, Διονύσιος Τζωρτζάτος, όταν επιχείρησε να βάλει φωτιά στην περιοχή Θυράμωνα Αργοστολίου. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπρησμό δασικής έκτασης απο πρόθεση.

    [03] Δηλώσεις Χριστόδουλου από τους Αγίους Τόπους.

    27/08/2000 21:34:41

    Η Εκκλησία διατηρεί τις απόψεις της, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απο τους Αγίους Τόπους, τους οποίους επισκέπτεται επισήμως. Τόνισε οτι τα μηνύματα που έλαβε απο τους προσκηνυτές οι οποίοι βρίσκονται στην Αγία Πόλη, τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, όπως είπε. Επισήμανε δε, οτι στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στο πλευρό της Εκκλησίας.

    [04] Μυτιλήνη-Εισαγγελική παρέμβαση-Συνθήκες κράτησης μεταναστών.

    27/08/2000 21:34:34

    Προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Μυτιλήνης σχετικά με τις συνθήκες κράτησης τεσσάρων Ρώσων μεταναστών που ζούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καταγγελία τους ζούν επι 16 ημέρες σε ένα μικρό χώρο που χρησιμοποιείται ως κρατητήριο γιατί έληξε η άδεια παραμονής τους στη χώρα μας. Μάλιστα ο ένας απο αυτούς έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου αλλά η μεταφορά του στο νοσοκομείο έγινε μετά 24 ώρες, καθώς οι αστυνομικοί δήλωναν οτι δεν έχει τίποτα. Το θέμα έφθασε και στη Βουλή, μετά απο σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Σκοπελίτη και Αντώνη Σκυλλάκου.

    [05] Ολυμπιακή Φλόγα-Ολυμπιακοί 2004-Βαλκάνια.

    27/08/2000 21:34:28

    Η Ολυμπιακή Φλόγα της επόμενης Ολυμπιάδας θα διασχίσει μία ειδική διαδρομή απο τις χώρες της Βαλκανικής με τις οποίες συνορεύει η Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε στη Φλώρινα με τους ομολόγους του απο την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής σε κάθε χώρα της περιοχής, συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα. Ανάλογες συναντήσεις αποφάσισαν να πραγματοποιούν ετησίως και οι υπουργοί Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις Πρέσπες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 August 2000 - 20:30:20 UTC