Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Αποφάσεις πρωθυπουργού-ΝΔ-Σάμαρανκ.
  • [02] ΝΔ-Καραμανλής-Διαγραφή Καρατζαφέρη.
  • [03] Διευκρινίσεις για δηλώσεις υπουργού Δικαιοσύνης.
  • [04] ΓΣΕΕ-Πολυζωγόπουλος-Σύμβαση εργασίας.
  • [05] Διεργασίες στο Συνασπισμό.
  • [06] Πρωθυπουργός-Ολυμπιακοί Αγώνες.

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Αποφάσεις πρωθυπουργού-ΝΔ-Σάμαρανκ.

    09/05/2000 21:18:47

    Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην Ολυμπιάδα του 2004, σηματοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού να αναλάβει ο ίδιος την εποπτεία της προετοιμασίας, ενώ επανέρχεται δυναμικά η Γιάννα Αγγελοπούλου, ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, στη θέση του κ. Θωμόπουλου, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του. Παράλληλα

    συγκροτείται ειδική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί, στόχος της οποίας είναι η επιτελική παρακολούθηση, ο συντονισμός και η εποπτεία έργων και η επίλυση νομοθετικών, οικονομικών ή άλλων προβλημάτων που προκύπτουν. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, που βρίσκεται στην Αθήνα, για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ. Από τη Λοζάνη, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη της προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής από την κα Αγγελοπούλου, όπως άλλωστε και η ΝΔ, διά του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    [02] ΝΔ-Καραμανλής-Διαγραφή Καρατζαφέρη.

    09/05/2000 21:18:41

    Με προσωπική του απόφαση και χωρίς τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε εκτός κόμματος το Γιώργο Καρατζαφέρη, σημειώνοντας ότι η εμμονή του σε υπαινιγμούς που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, πολιτικής ευπρέπειας αποκαλύπτει την επιλογή του να θέσει τον εαυτό του εκτός παράταξης. Ο κ.Καρατζαφέρης επιμένει στις απόψεις του επαναλαμβάνει το χαρακτηρισμό "Σαλώμη" για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η διαγραφή του και καλεί τον κ.Καραμανλή να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες του.

    [03] Διευκρινίσεις για δηλώσεις υπουργού Δικαιοσύνης.

    09/05/2000 21:18:35

    Σε λανθασμένη ανάγνωση ή και άγνοια του νόμου απέδωσε ο υπουργός δικαιοσύνης τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, εκφράστηκε ικανοποίηση για τη θέση της κυβέρνησης, η οποία δια στόματος Δημήτρη Ρέππα πήρε διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Σταθόπουλου, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο.

    [04] ΓΣΕΕ-Πολυζωγόπουλος-Σύμβαση εργασίας.

    09/05/2000 21:18:29

    Η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να υπογράψει σύμβαση εργασίας με αυξήσεις κάτω από 3,5%, διαμήνυσε στους εργοδότες ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Παράλληλα έστειλε μήνυμα και στην κυβέρνηση να μην περιορίσει το κοινωνικό της πρόσωπο στο επίπεδο των προγραμματικών δηλώσεων αλλά να λάβει μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Για το ασφαλιστικό ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα αντιταχθούν σε όποια περικοπή κεκτημένων

    [05] Διεργασίες στο Συνασπισμό.

    09/05/2000 21:18:22

    Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται ο Συνασπισμός με τη διαφαινόμενη πρόθεση ομάδας στελεχών να αποχωρήσουν από το κόμμα, ενώ η ηγεσία του προετοιμάζεται για το κρίσιμο συνέδριο, που έχει προγραμματισθεί για τις αρχές Ιουνίου. Η επιτροπή θέσεων,της οποίας ηγείται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ανέβαλε για δεύτερη συνεχή ημέρα τη συνεδρίασή της.

    Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ τις τελευταίες ημέρες, καθώς η "εκσυγχρονιστική κίνηση" με επικεφαλής τον κ. Νίκο Μπίστη έχει καταθέσει τις έντονες διαφωνίες της με την πολιτική γραμμή του ΣΥΝ, διαφωνίες που έχουν προσλάβει οξύ χαρακτήρα.

    [06] Πρωθυπουργός-Ολυμπιακοί Αγώνες.

    09/05/2000 15:28:54

    Η κ.Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, αναλαμβάνει πρόεδρος της "Αθήνας 2004" στη Θέση του κ.Παναγιώτη Θωμόπουλου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της διϋπουργικής σύσκεψης που πραγματοποίηθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ. Σημίτης τόνισε παράλληλα, οτι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την προεδρία μίας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εργο αυτής της επιτροπής τόνισε θα είναι η επιτελική παρακολούθηση, ο συντονισμός και η εποπτεία των έργων και δράσεων που συνδέονται με την προετοιμασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 May 2000 - 20:30:37 UTC