Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Καρατζαφέρης.
  • [02] Σύσκεψη για Ολυμπιάδα.
  • [03] Συνάντηση Παπαντωνίου-Παπαδήμου.
  • [04] Εργατική Πρωτομαγιά-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.
  • [05] Υγεία Κληρίδης-Βασιλείου.
  • [06] Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών.
  • [07] Βαλκάνια - Δήλωση Τσοχατζόπουλου.
  • [08] Δήλωση Τζέμ.
  • [09] Εγκύκλιος Παπαδόπουλου.
  • [10] Ελλάδα - ΟΝΕ.
  • [11] Ολυμπιάδα 2004.

  • [01] ΝΔ-Καρατζαφέρης.

    09/05/2000 13:26:28

    Εσωκομματικούς κραδασμούς έχουν προκαλέσει στη ΝΔ οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, έθεσε εκτός κόμματος το βουλευτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες βράδυ σε τηλεοπτικό κανάλι. Το πρωί, ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ο κ.Καρατζαφέρης με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ επιμένει στις απόψεις του και τονίζει ότι δεν τον απασχολεί η διαγραφή και παραμένει αμετακίνητος. Το μεσημέρι ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ. Τέλος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αρνήθηκε το πρωί να σχολιάσει τις εξελίξεις αυτές.

    [02] Σύσκεψη για Ολυμπιάδα.

    09/05/2000 13:26:22

    Ευρεία διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Χθες ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων προσθέτοντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη πως βρισκόμαστε σε κρίση και τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα. Στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

    [03] Συνάντηση Παπαντωνίου-Παπαδήμου.

    09/05/2000 13:26:15

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, συναντήθηκε το πρωί με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο. Ο κ.Παπαντωνίου, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι τα πράγματα βαίνουν ομαλά ενόψει της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ. Τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων για την οικονομία. Πρόσθεσε ότι μετά την ένταξη της δραχμής στη ζώνη του Ευρώ, ο πληθωρισμός θα κινείται κάτω του 2%. Ο κ.Παπαδήμος, δήλωσε ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου, θα υπάρξει μια σύγκλιση των ελληνικών επιτοκίων της τάξης του 4%. Πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο προσαρμογής των επιτοκίων στις επόμενες εβδομάδες είναι πάρα πολύ μικρό. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 2,6%, από 3,1% που ήταν το Μάρτιο. Στο μεταξύ, από αύριο αναμένεται να ισχύσουν νέες αυξημένες τιμές στα καύσιμα. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη γύρω στις 6 δραχμές το λίτρο.

    [04] Εργατική Πρωτομαγιά-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

    09/05/2000 13:26:09

    Στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τις 11.30 το πρωί εως τις 2.30 μετά το μεσημέρι έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά. Το μεσημέρι η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον πρόεδρό της Χρήστο Πολυζωγόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι η συνομοσπονδία δεν πρόκειται να υπογράψει σύμβαση εργασίας για αυξήσεις κάτω από 3,5%. Τόνισε ότι αν αποβεί άκαρπη και η επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα, με τους εκπροσώπους των εργοδοτών, τότε, θα γίνουν κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους. Το βράδυ ο κ.Πολυζωγόπουλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στο Πασαλιμάνι.

    [05] Υγεία Κληρίδης-Βασιλείου.

    09/05/2000 13:26:03

    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ανέλαβε το πρωί κανονικά τα καθήκοντά του, μετά την εξαιρετικά καλή κατάσταση της υγείας του, ύστερα απο την εγχείρηση αφαίρεσης πολύποδα απο το παχύ έντερο στην οποία υποβλήθηκε. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς ο κ. Κληρίδης θα εκτελεί τα καθήκοντά του απο το δωμάτιο του ιατρικού κέντρου "Ευαγγελίστρια" στη Λευκωσία, όπου θα παραμείνει για μερικές ημέρες ακόμη. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένων Δημοκρατών της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου, αναχωρεί το απόγευμα για το Λονδίνο, όπου αύριο θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης καλοήθους όγκου απο τον εγκέφαλο.

    [06] Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών.

    09/05/2000 13:25:56

    Απο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, συνελήφθη χθες το βράδυ μετά απο καταδίωξη στην Κερατέα στην Αττική, ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Κώστας Τσιρώνης, 40 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ταξιδιωτικός σάκκος που περιείχε ηρωίνη βάρους 16 κιλών. Στην ίδια περιοχή συνελήφθη και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Μυλωνάς 36 ετών. Σημειώνεται ότι ο Τσιρώνης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για εμπορία ναρκωτικών και εκκρεμεί σε βάρος του απο το 1997 ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

    [07] Βαλκάνια - Δήλωση Τσοχατζόπουλου.

    09/05/2000 09:43:40

    Σαφή προειδοποίηση για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η διεθνής κοινότητα στην ασφάλεια και ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθες σε βαλκανικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις για τη Γιουγκοσλαβία του συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας, κ. Χόμπαχ, υπογράμμισε οτι "δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η πολιτική ανασυγκρότησης των Βαλκανίων για να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα της οποιασδήποτε χώρας".

    [08] Δήλωση Τζέμ.

    09/05/2000 09:43:34

    Σε δηλώσεις του απο τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, τόνισε οτι η χώρα του δεν επιθυμεί να θέσει τώρα στον ελληνοτουρκικό διάλογο ευαίσθητα θέματα σχετικά με το Αιγαίο. Επιθυμούμε, είπε, να εντοπίσουμε με καλή πρόθεση τα σημεία συνενόησης στο Αιγαίο και μετά να κινηθούμε. Ο κ. Τζεμ επεσήμανε τις θετικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών και σχολίασε οτι και η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει απο την προσέγγιση αυτή.

    [09] Εγκύκλιος Παπαδόπουλου.

    09/05/2000 09:43:27

    Ανακλήθηκαν με απόφαση του υπουργού Υγείας, Αλέκου Παπαδόπουλου, οι αποσπάσεις του νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε άλλες υπηρεσίες. Στοχεύοντας στην ορθολογική κατανομή του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, απέστειλε εγκύκλιο στους προέδρους τους, με την οποία ζητεί επίσης να επανέλθουν στις οργανικές τους θέσεις και όσοι απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα. Προτεραιότητα δε δίνει στην στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, τεχνητού νεφρού, στα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία.

    [10] Ελλάδα - ΟΝΕ.

    09/05/2000 09:43:21

    Υιοθετήθηκαν απο το χθεσινό συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ οι δύο εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συνεχάρησαν την Ελλάδα για την πορεία της οικονομίας της. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε οτι η ένταξη της δραχμής στο ευρώ θα γίνει ομαλά και με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

    [11] Ολυμπιάδα 2004.

    09/05/2000 09:43:15

    Τις αποφάσεις του σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών της οργάνωσης της Ολυμπιάδας θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη σημερινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του. Ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Πάγκαλος, δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου προσθέτοντας οτι δεν συμμερίζεται την άποψη πως βρισκόμαστε σε κρίση και τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα. Επανέλαβε δε οτι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός, αποφυγή διαφωνιών, σοβαρότητα και πολύ δουλειά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 May 2000 - 11:30:37 UTC