Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογική μάχη-Τελική ευθεία.
  • [02] Ομιλία Σημίτη στη Νίκαια-ΙΚΑ.
  • [03] Ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.
  • [04] Δηλώσεις Λαλιώτη-Σπηλιωτόπουλου.
  • [05] Στην Αθήνα ο Γ.Ράους. Συνάντηση με Κ.Στεφανόπουλο.
  • [06] Εργατικό δυστύχημα. Ενας νεκρός.
  • [07] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα

  • [01] Εκλογική μάχη-Τελική ευθεία.

    03/04/2000 21:18:23

    Τις τελευταίες πινελιές στη στρατηγική τους και τη διαφημιστική καμπάνια, βάζουν τα επιτελεία των κομμάτων, τέσσερις μέρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας. Στη μάχη ρίχνεται και το βαρύ πυροβολικό με τους πολιτικούς αρχηγούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μεταφορά των ετεροδημοτών, αλλά και στην προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αναποφάσιστων, που θα καθορίσουν και την έκβαση της εκλογικής μάχης.

    [02] Ομιλία Σημίτη στη Νίκαια-ΙΚΑ.

    03/04/2000 21:18:17

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας απόψε στο κλειστό γήπεδο της Νίκαιας ανακοίνωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύπτει στο εξής την εισφορά της κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ, όσων αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο. Κατά τον πρωθυπουργό το μέτρο αυτό που αφορά 270.000 εργαζόμενους, σημαίνει αύξηση 8% στα κατώτατα ημερομίσθια. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο μετά το πλεόνασμα που παρουσίασαν τα οικονομικά το πρώτο τρίμηνο του έτους

    [03] Ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.

    03/04/2000 21:18:11

    Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι η ΝΔ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για όλη την επικράτεια και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της υπαίθρου. Αύριο στον ίδιο χώρο θα μιλήσει ο κ. Σημίτης. Ο Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΚΚΙ στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ αύριο είναι η σειρά του ΣΥΝ, στην πλατεία Ομονοίας.

    [04] Δηλώσεις Λαλιώτη-Σπηλιωτόπουλου.

    03/04/2000 21:18:04

    Ο Κώστας Λαλιώτης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ, ότι στελέχη της ετοιμάζουν καταλόγους με ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που θα διωχθούν για να διοριστούν "δικά της παιδιά". Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να καταφύγει σε προβοκάτσια, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία και κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για μαύρη προπαγάνδα.

    [05] Στην Αθήνα ο Γ.Ράους. Συνάντηση με Κ.Στεφανόπουλο.

    03/04/2000 21:17:58

    Συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία άρχισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Γιοχάνες Ράου, που επισκέπτεται τη χώρα μας. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ.Ράου, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ότι επί ναζιστικής Γερμανίας σημειώθηκαν φριχτά γεγονότα στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα επισκεφθεί μαζί με τον κ.Στεφανόπουλο, τα Καλάβρυτα σε μια συμβολική επίσκεψη.

    [06] Εργατικό δυστύχημα. Ενας νεκρός.

    03/04/2000 21:17:51

    Ενας 25χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του και δύο συνάδελφοί του τραυματίσθηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε σε μηχάνημα, στο εργοστάσιο Πλαστικά Σίδνου, στη βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης. Νεκρός είναι ο Νίκος Πολυχρονόπουλος από τη Χαλάστρα και τραυματίες οι Στέλιος Τράκας και Ευάγγελος Σταματάκης, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Στα Άνω Πατήσια, στην Αθήνα, άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε σε κατάστημα το οποίο είναι κλειστό. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα.

    [07] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα

    03/04/2000 21:17:41

    Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στην Καισαριανή. Η ομάδα του Αλμπέρτο Μπιγκόν, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 26ης ημέρας της Α' Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Εθνικό Αστέρα και έτσι το πρωτάθλημα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού η διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό μειώθηκε στον έναν βαθμό. Το γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Αλεξανδρής στο 15ο λεπτό, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπασινάς (65΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 April 2000 - 20:31:06 UTC