Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές-τελική ευθεία.
  • [02] Σύλληψη λαθρομεταναστών.
  • [03] Εισαγγελέας-συλληφθέντες οπαδοί.
  • [04] Καταστήματα-θερινό ωράριο.
  • [05] Τρόλεϊ-νέες στάσεις.
  • [06] Εμπρησμοί τραπεζών.
  • [07] Συνεντεύξεις πρώην υπουργών - βουλευτών ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ.
  • [08] Στη τελική ευθεία η προεκλογική εκστρατεία.
  • [09] Κυπριακό.
  • [10] Συνέντευξη Τσοβόλα.
  • [11] Επίσκεψη Ράου.

  • [01] Εκλογές-τελική ευθεία.

    03/04/2000 13:27:33

    Στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου εισέρχονται από σήμερα τα κόμματα καθώς απομένουν έξι μέρες πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε κλειστό γήπεδο στη Νίκαια. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παραστεί το απόγευμα στην Αθήνα σε εκδήλωση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, περιοδεύει σήμερα στον Πειραιά, ενώ τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Κάνιγγος.

    [02] Σύλληψη λαθρομεταναστών.

    03/04/2000 13:27:26

    Σκάφος με λαθρομετανάστες βυθίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, ύστερα από καταδίωξη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν τους δέκα λαθρομετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονταν από τις ακτές της Αλβανίας. Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ τρεις άνδρες έχουν μεταφερθεί και είναι εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Οι υπόλοιποι επτά λαθρομετανάστες καθώς και ο χειριστής του ταχύπλοου, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Κέρκυρας.

    [03] Εισαγγελέας-συλληφθέντες οπαδοί.

    03/04/2000 13:27:18

    Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δώδεκα συλληφθέντες των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-Αρη. Στα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί και δύο φίλαθλοι, ενώ σε πολλούς άλλους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    [04] Καταστήματα-θερινό ωράριο.

    03/04/2000 13:27:11

    Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το θερινό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα. Τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Δευτέρα και την Τετάρτη θα κλείνουν στις 3 το μεσημέρι και το Σάββατο στις 9 το απόγευμα.

    [05] Τρόλεϊ-νέες στάσεις.

    03/04/2000 13:27:04

    Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Πραγματοποιούν στάση εργασίας από τη μία εως τις 4 μετά το μεσημέρι. Η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη και το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε για δεύτερη φορά παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις αυτές.

    [06] Εμπρησμοί τραπεζών.

    03/04/2000 13:26:57

    Στόχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα η Ιονική και η Εμπορική Τράπεζα στα Βριλήσια, στην Αθήνα. Αγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από γκαζάκια και στα δύο υποκαταστήματα, ενώ από τη φωτιά που ακολούθησε προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, σε γραφεία, σε υπολογιστές και στις προθήκες των τραπεζών.

    [07] Συνεντεύξεις πρώην υπουργών - βουλευτών ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ.

    03/04/2000 09:39:07

    Βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και χαρακτηρίζει "φούσκες" τις υποσχέσεις της ΝΔ. Η Βάσω Παπανδρέου στο ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να έχει άνετη πλειοψηφία, πρέπει να βελτιώσει οχι μόνο το εισόδημα των εργαζομένων, αλλά και την ανάπτυξη του κοινωνινού κράτους. Στην ίδια εφημερίδα η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει οτι η ΝΔ βαδίζει νικηφόρα προς την εξουσία. Επίσης, οτι προτιμά να ζήσει μια νίκη της ΝΔ παρά να παραλάβει ένα ηττημένο κόμμα.

    [08] Στη τελική ευθεία η προεκλογική εκστρατεία.

    03/04/2000 09:39:00

    Τετραετία αύξησης της απασχόλησης και δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας θα σημάνει η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, στην ομιλία του το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Πλάτωνα, στη Νίκαια. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει το βράδυ στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Χθες μιλώντας στη Μυτιλήνη τόνισε οτι η ΝΔ είναι η παράταξη του μεσαίου πολιτικού χώρου, του φιλελευθερισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε οτι τόσο το ΠΑΣΟΚ οσο και η ΝΔ έχουν ρίξει μπροστά στην κάλπη τη μαγική λέξη "αναδιανομή" του εισοδήματος, αλλά "και οι δυο λένε ψέματα συνειδητά". Σήμερα η κυρία Παπαρήγα θα παραστεί σε εκδήλωση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών στη μουσική σκηνή ΣΦΕΝΤΟΝΑ. Περιοδεία στον Πειραιά θα πραγματοποιήσει το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [09] Κυπριακό.

    03/04/2000 09:38:53

    Σύσκεψη αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του ΟΗΕ πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Υόρκη για την εκτίμηση των έως τωρα αποτελεσμάτων των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν τη σύσκεψη καθοριστικής σημασίας διότι, όπως υποστηρίζουν, σ αυτήν θα ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

    [10] Συνέντευξη Τσοβόλα.

    03/04/2000 09:38:47

    Στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιεί σήμερα την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το ΔΗΚΚΙ με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Δημήτρη Τσοβόλα. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Τσοβόλας κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οτι "επιχειρεί εκβιασμούς και εκμαυλισμό στελεχών του ΔΗΚΚΙ" και οτι "δέχθηκε παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις". Επίσης, αναφέρει οτι "η κυβέρνηση και ο κ. Σημίτης ντρόπιασαν την Ελλάδα και τους Ελληνες" και δηλώνει οτι "ο λαός με την ψήφο του θα καταργήσει την αυτοδυναμία και τη αλαζωνεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ".

    [11] Επίσκεψη Ράου.

    03/04/2000 09:38:40

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Ελλάδα από σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιοχάνες Ράου, ύστερα από πρόσκληση του Ελληνα Προέδρου, Κωστή Στεφανόπουλου. Ο Ράου θα εχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ως "κορυφαία" ωστόσο, από πλευράς πολιτικής σημασίας, στιγμή της επίσκεψής Ράου στην Ελλάδα θεωρείται η αυριανή μετάβασή του στα Καλάβρυτα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της ναζιστικής σφαγής. Την Τετάρτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 April 2000 - 11:31:45 UTC