Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά τα ΤΕΙ αύριο.
  • [02] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός για κρατικές τράπεζες.
  • [03] Περιοδείες πολιτικών αρχηγών.
  • [04] Περιοδεία πρωθυπουργού στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • [05] Παπαντωνίου-Δηλώσεις στην Ελευθεροτυπία
  • [06] Αβραμόπουλος για ΝΔ

  • [01] Κλειστά τα ΤΕΙ αύριο.

    20/02/2000 09:21:46

    Κλειστά θα είναι αύριο τα ΤΕΙ όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αυξήθηκαν τα εξάμηνα των σπουδών. Το υπουργείο Παιδείας τονίζει οτι τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [02] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός για κρατικές τράπεζες.

    20/02/2000 09:21:39

    Δεν προσήλθε το 40% των υποψηφίων κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για πρόσληψη στις κρατικές τράπεζες. Συγκεκριμένα απο τους 25.000 προσήλθαν να διαγωνιστούν μόνο οι 14.000. απο το διαγωνισμό, που ολοκληρώνεται σήμερα, θα προσληφθούν 1.149 άτομα και συγκεκριμένα 235 πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 179 τεχνολογικής και 735 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    [03] Περιοδείες πολιτικών αρχηγών.

    20/02/2000 09:21:33

    Τη βεβαιότητα για νίκη στις εκλογές της ΝΔ επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της, κ. Καραμανλής, μιλώντας στο προσυνέδριο στη Λάρισα, που ήταν αφιερωμένο στον αγροτικό τομέα. Ψήφο στο ΚΚΕ για την οικοδόμηση του αντίπαλου δέους ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με προοδευτικά κόμματα, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, υπό όρους και προϋποθέσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος περιοδεύει σήμερα στο Ξυλόκαστρο.

    [04] Περιοδεία πρωθυπουργού στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη

    20/02/2000 09:21:27

    Σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τη Θράκη, όπου εγκαινίασε τμήμα της Εγνατίας και το κλειστό γυμναστήριο Ξάνθης. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε οτι διαψεύσθηκε σε όλες τις προβλέψεις της, στην πορεία προς την ΟΝΕ, την οικονομία, την κρίση στο Κόσοβο και τη σύνοδο του Ελσίνκι. Ο κ. Σημίτης τονισε οτι σήμερα η Ελλάδα βγήκε απο την απομόνωση, είναι ισχυρή και σύγχρονη. Υπογράμμισε δε οτι απο φέτος προχωρεί ακόμη πιο δυνατά η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

    [05] Παπαντωνίου-Δηλώσεις στην Ελευθεροτυπία

    20/02/2000 09:21:21

    Στροφή επί το κοινωνικότερον προαναγγελλει για τη νέα τετραετία ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, αν το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στην κυβέρνηση. Φορολογικές ελαφρύνσεις και αυξήσεις στην εισοδηματική πολιτική είναι οι δυο βασικές επιλογές στην κατεύθυνση της αναδιανομής του εθνικού εισοδήματος που θα είναι και το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για τη μετά ΟΝΕ εποχή. Στη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο κ. Παπαντωνίου μιλάει για την κρίση του πετρελαίου, αλλά και για την πορεία του Χρηματιστηρίου και εξηγεί τους μετεκλογικούς στόχους.

    [06] Αβραμόπουλος για ΝΔ

    20/02/2000 09:21:14

    Κατηγορηματικός είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ οτι δεν αιφνιδίασε τη ΝΔ με την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές. Υπογραμμίζει μάλιστα οτι αυτό το είχε καταστήσει σαφές πριν ακόμη και απο το γεύμα με τον κ. Καραμανλή. Τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής του προέδρου Δημοκρατίας και τοποθετεί τον εαυτό του πολιτικά στον κεντρώο χώρο. Για τον πρωθυπουργό τονίζει οτι είναι σοβαρός πολιτικός με συγκεκριμένου στόχους και απαλλαγμένος απο τη ματαιόδοξη διάσταση της εξουσίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 February 2000 - 12:30:23 UTC