Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήξη προθεσμίας για τέλη κυκλοφορίας.
  • [02] Υποβολή δηλώσεων μέσω Η/Υ.
  • [03] Ναυπήγηση υποβρυχίων.
  • [04] Συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής.
  • [05] Επίθεση Α.Σαμαρά στον Κ.Μητσοτάκη.
  • [06] Επίσκεψη Καραμανλή στο ΚΕΒΟΠ.
  • [07] ΠΑΣΟΚ-συναντήσεις Σημίτη.
  • [08] Τέλη κυκλοφορίας.
  • [09] Ολυμπιακή Αεροπορία.
  • [10] Παπαντωνίου - Χρηματιστήριο.
  • [11] Καταγγελίες - Ρόζ κύκλωμα.
  • [12] Εκλογές - Κόμματα αντιπολίτευσης.
  • [13] ΠΑΣΟΚ - Εκλογές.

  • [01] Λήξη προθεσμίας για τέλη κυκλοφορίας.

    15/02/2000 13:10:11

    Εληξε σήμερα, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Οι παραβάτες που θα εντοπίζονται, θα πληρώνουν το διπλάσιο του αντιτίμου του ειδικού σήματος.

    [02] Υποβολή δηλώσεων μέσω Η/Υ.

    15/02/2000 13:06:03

    Από τον προσωπικό τους υπολογιστή θα μπορούν από το 2001 να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τη φορολογική τους δήλωση με τη βοήθεια του TAXIS NET. Σε δύο μήνες περίπου, θα είναι εφικτή η υποβολή των περιοδικών χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω του Ιντερνέτ. Επίσης, σύντομα ξεκινά πιλοτικά η καταβολή των φόρων μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

    [03] Ναυπήγηση υποβρυχίων.

    15/02/2000 13:04:40

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, παρέστη το πρωί στην υπογραφή συμφωνίας για τη ναυπήγηση τριών υποβρυχίων μεταξύ της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών αφενός και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αφετέρου σε συνεργασία με οίκο του εξωτερικού

    [04] Συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής.

    15/02/2000 13:01:39

    Το απόγευμα, συνεδριάζει εκ νέου η διακομματική επιτροπή προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις για τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας αναφορικά με τις δαπάνες και την τηλεοπτική διαφήμιση των κομμάτων. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικο Συμβούλιο, με αντικείμενο την τηλεοπτική κατανομή του χρόνου στα κόμματα.

    [05] Επίθεση Α.Σαμαρά στον Κ.Μητσοτάκη.

    15/02/2000 12:54:26

    Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχετικά με την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993 και τις ευθύνες του κ.Σαμαρά, εξέφρασε τη λύπη του που ένας τόσο παλαιός πολιτικός όπως ο κ.Μητσοτάκης, ακόμα δεν έχει μάθει ότι και η κακοήθεια έχει ημερομηνία λήξεως. Ο κ.Σαμαράς επέκρινε τον κ.Μητσοτάκη ότι δεν έχει την ευθύνη ή το θάρρος να αποδείξει τα όσα λέει. Πρόσθεσε ότι είναι αποκαλυπτική η συνεχιζόμενη άρνησή του να απαντήσει αν η απευθείας ανάθεση του ΞΥΣΤΟ στον κ.Κόκαλη, υπογράφηκε ή όχι από τη δική του υπηρεσιακή κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές του 1993.

    [06] Επίσκεψη Καραμανλή στο ΚΕΒΟΠ.

    15/02/2000 12:53:11

    Το στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων. Στο ΚΕΒΟΠ όλα τα κτίρια είναι ακατοίκητα αφού έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου και αξιωματικοί και οπλίτες διαμένουν σε σκηνές. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε καλά χέρια και η πολιτεία θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σ`αυτή την κατεύθυνση πρόσθεσε, κινείται και το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο θα εφαρμόσει από τις 9 Απριλίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του για μείωση της στρατιωτικής θητείας και τόνισε ότι ισχυρό κίνητρο για τη στράτευση των νέων στα 18 αποτελεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κόμματός του, η 12μηνη θητεία.

    [07] ΠΑΣΟΚ-συναντήσεις Σημίτη.

    15/02/2000 12:52:10

    Συνεχίζεται ο προεκλογικός πυρετός για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και τη στρατηγική ενόψει των εκλογών. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Βενιζέλο και συζήτησαν για το πρόγραμμα του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο. Εντός της ημέρας ο κ.Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινό και Αλέκο Παπαδόπουλο. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το νέο δικαστικό Μέγαρο Αθηνών.

    [08] Τέλη κυκλοφορίας.

    15/02/2000 09:45:18

    Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Οι παραβάτες που θα εντοπίζονται θα πληρώνουν το διπλάσιο του αντιτίμου του ειδικού σήματος.

    [09] Ολυμπιακή Αεροπορία.

    15/02/2000 09:45:10

    Θα εξακολουθήσουν να πετούν τα αεροπλάνα της ΟΑ στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, θα διατηρηθεί μια πτήση προς το Σίδνεϊ ή την Μελβούρνη. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής, ο οποίος τόνισε οτι οχι μόνο δεν θα συρρικνωθεί η Ολυμπιακή, αλλά θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με την αγορά 15 νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών, νέων δρομολογίων και την πρόσληψη 1000 ακόμη ατόμων στα επόμενα τρία χρόνια.

    [10] Παπαντωνίου - Χρηματιστήριο.

    15/02/2000 09:45:03

    Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι άρχισε ήδη η εισροσή ξένων κεφαλαίων στο ελληνικό Χρηματιστήριο εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Ο

    Οικονομίας, σημειώνοντας ότι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές διαβλέπουν θετικές τάσεις στη Σοφοκλέους και προσβλέπουν στην αναβάθμισή της. Πάντως, η χθεσινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους διεξήχθη μετ' εμποδίων, λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα. Τελικά, ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,75% και έκλεισε στις 5.460,44 μοναδες.

    [11] Καταγγελίες - Ρόζ κύκλωμα.

    15/02/2000 09:44:56

    Δυο τραγουδιστές, ένα σχεδιαστή μόδα και έναν εφοπλιστή καταγγέλουν 28χρονος Αιγύπτιος και 23χρονος Έλληνας για ροζ σκάνδαλα με νεαρούς. Ηδη ασκήθηκε δίωξη απο τον εισαγγελέα, που αφορά τα αδικήματα της παρά φύση ασέλγειας μεταξύ ανδρών, με σκοπό τον χρηματισμό, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή και διάθεση) και διευκόλυνση σε αλλότρια ακολασία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο ανακριτής προχωρά σε βάθος την έρευνά του.

    [12] Εκλογές - Κόμματα αντιπολίτευσης.

    15/02/2000 09:44:48

    Το στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής. Μιλώντας χθες σε ημερίδα για θέματα Αμυνας, υποσχέθηκε νέα μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας χθες στο Ιλιον δήλωσε οτι τα δεκάδες δισ. που θα ξοδέψουν τα δυο μεγάλα κόμματα και οι υποψήφιοί τους στις εκλογές είναι περισσότερα απο τα χρήματα που δόθηκαν μέχρι σήμερα για τους σεισμοπαθείς. Η γγ του ΚΚΕ κα Παπαρήγα μιλώντας χθες στη Νίκαια ζήτησε την ενίχυσή του, ώστε να αποτραπούν κεντροδεξιά σενάρια.

    [13] ΠΑΣΟΚ - Εκλογές.

    15/02/2000 09:44:41

    Συσκέψεις για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τη σύνθεση των ψηφοδελτίων θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Βενιζέλο και τους κκ Αυγερινό και Παπαδόπουλο αντίστοιχα. Χθες συνεδρίασε υπο την προεδρία του το ΕΓ ενόψει και των προκριματικών εκλογών στις οργανώσεις για τους υποψηφίους το Σαββατοκύριακο. Δε θα διεξαχθούν ομως στην Α' και Β' Αθηνών, στην Α' Θεσσαλονίκης και στις μονοεδρικές περιφέρειες. Επίσης δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Μπαντουβάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2000 - 12:30:39 UTC