Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Απόλυση Αλέφαντου.
  • [02] Φόρος εισοδήματος-Ιντερνέτ.
  • [03] Παπαντωνίου-Κίνητρα για χώρους στάθμευσης.
  • [04] ΕΕ-Γιουγκοσλαβία-Ελληνική ικανοποίηση.
  • [05] Εκλογικός νόμος-Διάλογος μετά τις εκλογές.
  • [06] Συνάντηση Σημίτη-Θ.Αγγελόπουλου.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Απόλυση Αλέφαντου.

    14/02/2000 21:08:19

    Για μία ακόμη φορά ο Αλέφαντος έμεινε χωρίς δουλειά. Ο ιδιόρυθμος προπονητής απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Παναχαϊκή, με απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του. Πρόκειται για τον Αρχοντίδη, ο οποίος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να σώσει την πατρινή ομάδα από τον υποβιβασμό. Το κλίμα για τον Αλέφαντο ήταν ιδιαίτερα βαρύ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο, την αφορμή για την αποπομπή του Αλέφαντου έδωσε ο σημερινός αγώνας με τον Αρη, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε στο 95' με 2-1. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Κολτσίδας, ενώ για τους κίτρινους είχε ισοφαρίσει στο 77' ο Λουμπούτης. Η ομάδα της Πάτρας, που ήταν καλύτερη, είχε προηγηθεί στο 50' με τον Βούκσεβιτς.

    [02] Φόρος εισοδήματος-Ιντερνέτ.

    14/02/2000 20:58:32

    Ευνοϊκή μεταχείρηση υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που θα υποβάλουν τη δήλωση του φόρου εισοδήματος μέσω του Ιντερνετ. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει κατά την υποβολή των δηλώσεων του 2001. Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων το υπουργείο εγκαθιστά στις εφορίες αυτόματες μηχανές ανάληψης χρημάτων και συστήματα για πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τους φόρους τους

    [03] Παπαντωνίου-Κίνητρα για χώρους στάθμευσης.

    14/02/2000 20:54:07

    Κίνητρα για τη δημιουργία πάρκιν εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου μειώνεται από 80 σε 40 ο αριθμός θέσεων πάρκιν για κρατική επιχορήγηση, αυξάνεται το ποσό επιχορήγησης από 600 σε 800 χιλιάδες δρχ για κάθε θέση στάθμευσης σε υπέργεια πάρκιν και από 600 σε 1.400.000 δρχ για υπόγεια πάρκιν. Ακόμη προβλέπεται επιδότηση των τόκων επενδυτικού δανείου μέχρι 40%. Τα κίνητρα αυτά ισχύουν για όλη τη χώρα.

    [04] ΕΕ-Γιουγκοσλαβία-Ελληνική ικανοποίηση.

    14/02/2000 20:52:04

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέρ της αναστολής της απαγόρευσης των πτήσεων από και προς τη Γιουγκοσλαβίας, διατύπωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων ο κ.Παπανδρέου υπογράμμισε οτι η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση της ελληνικης εξωτερικής πολιτικής.

    [05] Εκλογικός νόμος-Διάλογος μετά τις εκλογές.

    14/02/2000 20:50:05

    Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα αρχίσει διάλογο για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Στέφανο Μάνο. Αύριο, θα συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή για να καθοριστεί το πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων, ενώ την Πέμπτη συνέρχεται το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα

    [06] Συνάντηση Σημίτη-Θ.Αγγελόπουλου.

    14/02/2000 20:46:31

    Κορυφώνεται στα κομματικά επιτελεία η διαδικασία για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, ενώ παράλληλα καταστρώνεται η στρατηγική για την προεκλογική εκστρατεία. Στο ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε το εκτελεστικό γραφείο του κινήματος, αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους κυρίους Αυγερινό και Παπαδόπουλο για τα ψηφοδέλτια, ενώ νωρίτερα ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τμήμα της Εγνατίας οδού στην Καβάλα και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ξάνθη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 February 2000 - 21:30:25 UTC