Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πανελλήνια συγκίνηση από τη τραγωδία δύο ιρακινών οικογενειών.
- Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα.
- Προβληματισμός από τη συνεχή πτώση του Χρηματιστηρίου.
- Αινιγματική δήλωση πρωθυπουργού για τις εκλογές.
- Επιμένει στις πρόωρες εκλογές ο Κ.Καραμανλής.
- Βγήκε από το νοσοκομείο ο 11χρονος Τζαννής.
- Στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πανελλήνια συγκίνηση από τη τραγωδία δύο ιρακινών οικογενειών.

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η τραγωδία δύο οικογενειών από το Ιράκ, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, έχασαν τα τρία παιδιά τους. Η πρώτη οικογένεια έχει επιβιβαστεί στον Εβρο σε ψυγείο φορτηγό και ότανη έφτασαν στην Αθήνα τα δύο παιδιά τους δύο και τεσσάτων ετών, πέθαναν, καθώς δεν άντεξαν τις συνθήκες κατάψυξης. Η δεύτερη οικογένεια ναύλωσε ταξί, αντί 1.000 δολαρίων, αλλά το τρίχρονο παιδί τους εξασθενημένο από το πολυήμερο ταξίδι και την πείνα εξέπνευσε στο νοσοκομείο παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" όπου μεταφέρθηκε.

Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς ο χιονιάς έχει εξασθενήσει, αλλά το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Ωστόσο δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, καθώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι έχει παγώσει. Στο μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας είναι τα πλοία, καθώς στο κεντρικό Αιγαίο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με ένταση έως και εννέα μποφόρ.

Προβληματισμός από τη συνεχή πτώση του Χρηματιστηρίου.

Προβληματισμό στην κυβέρνηση αλλά και σε χρηματιστηριακούς κύκλους έχει προκαλέσει η συνεχής κατρακύλα του γενικού δείκτη στη Σοφοκλέους, ο οποίος έπεσε κάτω και από τις 4.800 μονάδες, με νέα σημαντική πτώση κατά 4,18%. Ωστόσο παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι στα επίπεδα αυτά που βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, ενδέχεται να προσελκύσουν ξένους θεσμικούς επενδυτές, γεγονός που θα δώσει νέα ανοδική τροχιά στο χρηματιστήριο.

Αινιγματική δήλωση πρωθυπουργού για τις εκλογές.

Οι εκλογές μπορεί να γίνουν από τώρα έως τον Οκτώβριο του 2000, δήλωσε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα σενάρια σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Επισκεπτόμενος τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης τόνισε πως το 2000 θα είναι μια χρονιά αποφασιστική για την Ελλάδα, καθώς θα κριθεί η ένταξή μας στην ΟΝΕ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει δουλέψει με τέτοιο τρόπο ώστε όλα θα πάνε καλά.

Επιμένει στις πρόωρες εκλογές ο Κ.Καραμανλής.

Επιμένει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο κ. Καραμανλής εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, υπεραμύνεται της απόφασής του για στήριξη του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας και κάνει άνοιγμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι είναι σεβαστή η άποψή του και ότι τον ικανοποίησε το σκέλος της δήλωσής του πως η απόφαση του κόμματος για τον κ.Στεφανόπουλο μας δεσμεύει όλους.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο 11χρονος Τζαννής.

Μετά από τρεις και πλέον μήνες νοσηλείας βγήκε από το νοσοκομείο παίδων ο 11χρονος Τζαννής Πολυκανδριώτης, ο οποίος είχε διασωθεί από άνδρες της ΕΜΑΚ, με σοβαρά τραύματα στα πόδια, από τα ερείπια του σπιτιού του που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας. Ο μικρός Τζαννής ζήτησε να μείνει σε λυόμενο σπίτι, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ από την κατάρρευση του σπιτιού του. Ο 11χρονος θα παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού πήγε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπου παρέμεινε περισσότερο από 4 ώρες και είχε συνομιλία με κρατουμένους. Πρέπει να παρακινήσουμε τους κρατούμενους να επιστρέψουν στο δρόμο του θεού και της νομιμότητας, τόνισε ο κ.Χριστόδουλος και σημείωσε πως θα δεχόταν να μεσολαβήσει ο ίδιος ώστε να υπάρξει διάλογος για να βελτιωθεί η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία ανάσα από τον Λάμπρο Χούτο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς η διοίκηση των ερυθρόλευκων βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρόμα, αλλά και το νεαρό διεθνή φορ. Μάλιστα, εντός των επόμενων ωρών οι Πέτρος Κόκκαλης και Γιώργος Λούβαρης, που βρίσκονται στην ιταλική πρωτεύουσα, αναμένεται να ανακοινώσουν την απόκτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός θα δώσει στην Ρόμα 5 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ ο Χούτος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσια αποζημίωση 350 εκατομμυρίων δραχμών.

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό για την τελευταία εμφάνιση στη Ξάνθη, η οποία συνοδεύτηκε με 3-1 επί της τοπικής ομάδας σκορπίζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό στις τάξεις του τριφυλιού. Ο Κυράστας μιλώντας στους παίχτες του, αφού τους συνεχάρη, τους ζήτησε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο και να είναι προσεκτικοί κατά την περίοδο των γιορτών. Εξάλλου, τη Δευτέρα θα κατατεθεί στην ΕΠΑΕ το νέο πενταετές συμβόλαιο του Κρίστο Βαζέχα.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα αλλά αναβλήθηκε λόγω κακών γηπεδικών συνθηκών, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του Καυτατζογλείου σταδίου ήταν σκεπασμένος από χιόνι. Ετσι λόγω των ημερών, η ΕΠΑΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή του για τις 5 Ιανουαρίου, προκειμένου ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές, να ... κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,65 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 535,57, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 327,71, ελβετικό φράγκο προς 209,80, τη λίρα Κύπρου προς 583,80, δολάριο Καναδά προς 224,86, δολάριο Αυστραλίας 213,67, το γερμανικό μάρκο προς 171,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,33, γαλλικό φράγκο προς 51,15, και το ευρώ προς 335,56 δραχμές.

Διαστάσεις μίνι "κραχ" κυρίως στο χώρο των "μικρομεσαίων" μετοχών, προσέλαβε σήμερα η παρατεταμένη υποχώρηση των τιμών των μετοχών, ενώ ο γενικός δείκτης υποχώρησε κάτω και από τις 4.800 μονάδες και έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 13 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Αν και οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της αγοράς κινήθηκαν ανοδικά, με το δείκτη να καταγράφει ανώτερη τιμή στις 5.065 μονάδες, γρήγορα επιστρέψαμε στο γνώριμο σκηνικό της παρατεταμένης φθοράς. Οι πιέσεις στις τιμές των μετοχών εντάθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών, με αφορμή τις φήμες που κυκλοφόρησαν στη Σοφοκλέους και οι οποίες ήθελαν αρκετές εισηγμένες εταιρείες να περιέχονται στο πόρισμα του εισαγγελέα που εξέτασε τους τελευταίους μήνες αν υπάρχουν φαινόμενα χειραγώγησης μετοχών. Η πτώση στο χώρο της Παράλληλης Αγοράς και των Κατασκευαστικών Εταιρειών, άγγιξε την απόλυτη, καθώς σε αυτές τις κατηγορίες μετοχών, υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός των "εγκλωβισμένων" επενδυτών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.789,37 μονάδες,έναντι 4.998,08 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας πτώση 208,71 μονάδων ή σε ποσοστό 4,18%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα σημειώσει αύριο ο καιρός καθώς η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά -2 με 11 και στα υπόλοιπα από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία -1 με 5 θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 December 1999 - 11:13:32 UTC