Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση δηλώνει ο Ρέππας.
- Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα.
- Αυξήθηκαν απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων.
- Συνάντηση χθες Καραμανλή - Στεφανόπουλου.
- Ικανοποίηση Σημίτη και Μέτα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
- Παρατάθηκαν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων.
- Ανέστειλαν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ.
- Στην κορυφή της βαθμολογίας της Α` Εθνικής παρέμεινε ο Ολυμπιακός.
- Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-71 του Ηρακλείου στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση δηλώνει ο Ρέππας.

Η θέση της κυβέρνησης παραμένει για εξάντληση της τετραετίας, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, υπογραμμίζοντας οτι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποκριτική, ηττοπαθή και προϊόν εξαναγκασμού. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, προέβλεψε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, χαιρέτισε την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Στεφανόπουλου.

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα.

Χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της κεντρικής και βορείου Ελλάδας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες. Απο την κακοκαιρία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα και σε αρκετές περιοχές δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία.

Αυξήθηκαν απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων.

Σημαντικές αυξήσεις επήλθαν από τα μεσάνυχτα στις τιμές των υγρών καυσίμων, εξαιτίας της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και της συνεχούς ανατίμησης του δολαρίου. Ετσι η τιμή του ντίζελ κίνησης αυξήθηκε κατά 6,40 δρχ το λίτρο, του ντίζελ θέρμανσης κατά 3,60 δραχμές, ενώ η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά μία δραχμή το λίτρο.

Συνάντηση χθες Καραμανλή - Στεφανόπουλου.

Για την απόφαση του κόμματός του να υποστηρίξει την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Στεφανόπουλο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, καθώς τον τιμά οτι τα δυο μεγάλα κόμματα της χώρας στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του τόνισε οτι η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Στεφανόπουλο αποσυνδέοντας το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, για τις οποίες εμμένει.

Ικανοποίηση Σημίτη και Μέτα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες εξετάστηκε στις χθεσινές συνομιλίες των πρωθυπουργών Ελλάδας και Αλβανίας, κκ Σημίτη και Μέτα. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα εχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και τόνισε οτι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ο κ. Μέτα τόνισε οτι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι καλύτερες απο ποτέ και τις χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε επίσης οτι για την Ελλάδα δεν υφίσταται θέμα τσάμηδων.

Παρατάθηκαν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων.

Παρατείνονται μέχρι 12 Ιανουαρίου 2000 όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων και βεβαιωμένων χρεών που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου 1999. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που σχετίζονται με το "πρόβλημα του 2000". Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, επειδή οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους και οι εφορίες δεν θα διενεργούν εισπράξεις και πληρωμές, κρίθηκε αναγκαία η παράταση των προθεσμιών.

Ανέστειλαν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Ανεστάλη η πανελλήνια απεργία, που είχαν κηρύξει οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, μετά τη διαβεβαίωση σε εκπροσώπους του κλάδου από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Δρυ, ότι στο αίτημά τους για αύξηση του κομίστρου κατά 15% θα προχωρήσει ως εξής: 8% τον Ιανουάριο, 3% τον Ιούνιο και 3% το Σεπτέμβριο. Αναφορικά με το δεύτερο αίτημά τους να μην ισχύσει η κατά 25% επιπλέον φορολόγησή τους ο κ. Δρυς τους διαβεβαίωσε ότι πράγματι στο έτος 2000 η φορολόγηση δεν θα ισχύσει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι και με τη βούλα ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο ``Ντούσκο`` υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το ``δικέφαλο του βορρά``, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Μπατατούδη. Ο Μπάγεβιτς θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Α` Εθνικής παρέμεινε ο Ολυμπιακός.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας, παρέμεινε ο Ολυμπιακός. Σε αγώνα για την 12η ημέρα της διοργάνωσης που έγινε στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 4-1 της Καλαμάτας και έφτασε τους 33 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Ξάνθη. Σπουδαία βαθμολογικά νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ επί του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή με 1-0, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Απόλλων-Καβάλα 0-2, Πανηλειακός- Ιωνικός3-0, Πανιώνιος-Τρίκαλα 4-1, Προοδευτική-ΑΕΚ 1-4 και Παναχαϊκή- ΠΑΟΚ 1-2.Η 12η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση Ηρακλή-Αρη.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-71 του Ηρακλείου στο ΟΑΚΑ.

Παρά την αντίσταση που συνάντησε από το Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-71 των Κρητικών στο ΟΑΚΑ σε αγώνα για την 12η ημέρα της Α1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ που νίκησε με 87-82 εκτός έδρας το Μαρούσι. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Εσπερος-Αρης 53-68, Σπόρτιγκ-Νήαρ Ηστ 89-77, Δάφνη- Πανιώνιος66-88 και ΠΑΟΚ-Περιστέρι 85-74. Η 12η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Ηρακλή-Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,63 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 536,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 327,72, ελβετικό φράγκο προς 209,65, τη λίρα Κύπρου προς 582,16, δολάριο Καναδά προς 224,82, δολάριο Αυστραλίας 214,71, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με βροχές,καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί που θα στραφούν σε βόρειους,ενώ στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 5, στα κεντρικά -1 με 10 και στα υπόλοιπα 2 με 14 βαθμούς.Ασθενείς βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά,βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 5 με 10 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, θα έχει η Αττική. Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις,ισχυροί βοριάδες και θερμοκρασία 0 με 4 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 23 December 1999 - 8:00:14 UTC