Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βολές Σημίτη στη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή
- Βέβαιος ο Κ.Καραμανλής για νίκη της ΝΔ
- Εν αναμονή της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό
- Νομοσχέδιο για μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών έργων
- Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων ο πρίγκιπας Κάρολος
- Διαψεύδει ο Ακης Τσοχατζόπουλος τα περί ατομικής βόμβας
- Λεωφορείο παρασύρει 14χρονο Αλβανό
- Μετ' εμποδίων αύριο τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρώτη δύναμη στον κόσμο η ελληνική ντριμ τίμ άρσης βαρών
- Αποτελέσματα Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο
- Αποτελέσματα Β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βολές Σημίτη στη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή

Γεύση απο προεκλογική περίοδο είχαν οι περιοδείες του πρωθυπουργού στην Κρήτη και τον προέδρου της ΝΔ στην Κορινθία και την Αργολίδα. Ο κ.Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ για ακροδεξιά διολίσθηση, αντιπαραθέτοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, είναι εναντίον των διαχωρισμών και των διακρίσεων. Απο τη Σητεία, επισήμανε οτι η κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους τους Ελληνες, γιατί όλοι μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η χώρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Βέβαιος ο Κ.Καραμανλής για νίκη της ΝΔ

Απάντηση στον πρωθυπουργό στα περί ακροδεξιάς στροφής, έδωσε απο την Κορινθία, ο Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας οτι η ΝΔ προχωρά μπροστά απευθυνόμενη σε όλους τους πολίτες. Προέβλεψε, δε οτι μετά τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πιεί και το πικρό ποτήρι των βουλευτικών εκλογών. Ο κ.Καραμανλής παρέστη σήμερα στον εορτασμούς της επετείου απελευθέρωσης του Ναύπλιου και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αργος.

Εν αναμονή της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Την ερχόμενη εβδομάδα και ενδεχομένως πριν από την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών αναμένεται να κυκλοφορήσει η έκθεση του γγ του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό. Την Τρίτη αναμένεται να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης προκειμένου να λάβει μέρος στις συνομιλίες. Μιλώντας για το θέμα αυτό, στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης εκτίμησε ότι η αμερικανική πλευρά θα είναι σαφώς εκτεθειμένη εάν ο Ντενκτάς προσέλθει στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, όχι για να συζητήσει την ουσία αλλά τους όρους του.

Νομοσχέδιο για μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών έργων

Συντάχθηκε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία μητρώου κατασκευαστών ιδιωτικών οικοδομικών έργων. Στο μητρώο θα εγγραφούν διπλωματούχοι μηχανικοί και τεχνολόγοι ΤΕΙ καθώς και τεχνίτες και κάτοχοι διπλωμάτων των τεχνικών σχολών της χώρας που έχουν σχέση με τις οικοδομικές εργασίες. Μετά την ολοκλήρωση του μητρώου δεν θα μπορεί κανείς να ασκεί την εργασία του κατασκευαστή έργων εάν δεν κατέχει πιστοποιητικό και άδεια από τις επιτροπές του μητρώου αυτού.

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων ο πρίγκιπας Κάρολος

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, τάσσονται ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου πρίγκηπας Κάρολος και ο εργατικός βουλευτής Κεν Λίβινγκστον, που φέρεται επικρατέστερος για τη θέση του δημάρχου του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους Τάϊμς του Λονδίνου, ο πρίγκηπας Κάρολος έχει εκφράσει σε σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής παροικίας της Αγγλίας, την επιθυμία του, όπως τα ιστορικά μνημεία του Παρθενώνα επιστραφούν στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της Ολυμπιάδας του 2004. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο πρίγκηπας Κάρολος είναι και υποστηρικτής της κίνησης "Φίλοι του Αγίου Ορους".

Διαψεύδει ο Ακης Τσοχατζόπουλος τα περί ατομικής βόμβας

Ανύπαρκτες και ανυπόστατες χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πληροφορίες της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" η οποία με σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής βορειοδυτικά της Κρήτης βρίσκεται ατομική βόμβα, την οποία απέρριψε από λάθος πυρηνοκίνητο αμερικανικό σκάφος, το οποίο έπλεε κοντά στη βάση της Σούδας.

Λεωφορείο παρασύρει 14χρονο Αλβανό

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στους Θρακομακεδόνες,όταν λεωφορείο του ΟΑΣΕ παρέσυρε και σκότωσε 14χρονο Αλβανό, ο οποίος έκανε ποδήλατο στην οδό Παύλου Μελά. Θύμα είναι ο Λορέντσο Λίτσι, κάτοιικος της περιοχής, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου που οδηγούσε ο 39χρονος Σάββας Σαββίδης. Ο Σαββίδης θα οδηγηθεί αύριο στο Αυτόφωρο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Μετ' εμποδίων αύριο τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως το τέλος της βάρδιας έχουν εξαγγείλει για αύριο και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία. Διεκδικούν την επίλυση εργασιακών θέματων, μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών και συμμετοχή στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό της πρωτεύουσας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη δύναμη στον κόσμο η ελληνική ντριμ τίμ άρσης βαρών

Σε πρώτη παγκόσμια δύναμη, αναδείχθηκε η εθνική ομάδα Αρσης Βαρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας και έκανε υπερήφανους όλους τους Ελληνες. Η αθλητές μας σάρωσαν τα μετάλλια, πήραν συνολικά 19 και έφεραν την ελληνική ομάδα πρώτη στην Παγκόσμια κατάταξη με 580 βαθμούς, έναντι 462 της δεύτερης Βουλγαρίας. Ετσι, η ελληνική "Ντριμ Τιμ" θα μετάσχει πλήρης, με 8 αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Συγχαρητήρα στους αθλητές και τον προπονητή Γιώργο Ιακώβου, απηύθυνε η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αποτελέσματα Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο

Σε αγώνες της 9ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανηλειακός-Ηρακλής 4-3, Καλαμάτα-Πανιώνιος 1-3, Απόλλων-Προοδευτική 0-2, Καβάλα-Παναχαϊκή 0-0, Τρίκαλα-Ξάνθη 2-1 ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2. Αύριο θα γίνουν οι αγώνες Ιωνικός- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Εθνικός Αστέρας.

Αποτελέσματα Β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο

Στους αγώνες της 11ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ιάλυσος-Αγιος Νικόλαος 1-0 , Καλλιθέα-Καλαμαριά 2-1 Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 , Αιγάλεω-Πιερικός 2-0 Παναιτωλικός-Βέροια 0-1, Αθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 3- 0 ΕΘνικός-Γιάννινα 1-3 , Λάρισα-Πανελευσινιακός 5-0 Παναιγιάλειος-Νάουσα 1-1. Προηγούνται ΠΑΣ Γιάννινα και Αθηναϊκός με 22 βαθμούς και ακολουθούν Πανσερραϊκός και Αιγάλεω με 21, Αγιος Νικόλαος και Λάρισα με 19, Παναιγιάλειος με 18.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,00 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 530,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 316,39, ελβετικό φράγκο προς 208,49, τη λίρα Κύπρου προς 580,53, δολάριο Καναδά προς 224,25, δολάριο Αυστραλίας 210,13, το γερμανικό μάρκο προς 170,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός εκτός από το Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο μείον 3 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -1 έως 16 και στα νησιά 5 με 15 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και μηδέν με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 28 November 1999 - 18:00:19 UTC