Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις πρωθυπουργού για πρόεδρο Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή
- Επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ σε σκάνδαλα και διαφθορά
- Σημαντικό προβάδισμα Σημίτη-ΠΑΣΟΚ έναντι Κ.Καραμανλή-ΝΔ
- Στην Κύπρο ο Γιώργος Παπανδρέου
- Απειλεί και πάλι ο Ντεντκτάς
- Απολογία υπευθύνων για κατάρρευσης της γέφυρας στην Παιανία
- Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η δίκη του Γ. Σκιαδόπουλου
- Εισαγγελική παρέμβαση για τα "ροζ μοντέλα"

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρία χρυσά ο Καχισβίλι, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο ο Κόκας.
- Νίκη της εθνικής μας μπάσκετ με 74-54 επί της Τσεχίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις πρωθυπουργού για πρόεδρο Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή

Δείγμα της τακτικής που θα ακολουθήσουν κατά την προεκλογική περίοδο, έδωσαν πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ,οι οποίοι συνέχισαν τις εκατέρωθεν βολές. Ο κ. Σημίτης δίνει έμφαση στην οικονομία και την προεδρική εκλογή, ενώ ο κ. Καραμανλής στα ζητήματα της διαφθοράς. Απο την Κρήτη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε οτι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας και κατηγόρησε για ακροδεξιά στροφή τον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή τη δήλωσή του οτι "ηρθε η ώρα των καθαρών Ελλήνων".

Επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ σε σκάνδαλα και διαφθορά

Απο την Κορινθία ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, ως πολιτικό του χθες και των διαχωριστικών γραμμών και τον κατηγόρησε οτι ευνοεί και στηρίζει παράνομες συμβάσεις και μεγάλα συμφέροντα, επαναφέροντας για άλλη μια φορά θέμα διαφάνειας. Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού για πικρό ποτήρι της ΝΔ, ο κ.Καραμανλής είπε οτι το πικρό ποτήρι το ήπιε η κυβέρνηση στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ενώ έρχεται το μεγάλο ποτήρι των εθνικών εκλογών.

Σημαντικό προβάδισμα Σημίτη-ΠΑΣΟΚ έναντι Κ.Καραμανλή-ΝΔ

Σημαντικό προβάδισμα έναντι του Κώστα Καραμανλή,διατηρεί ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Βι-Πι-Αρ-Σι". Το 43,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη και το 25,8% τον κ.Καραμανλή. Η δημοτικότητα της κυβέρνησης ανέρχεται στο 23,5% και της ΝΔ σε 11,6% . Πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος με 47,2% και ακολουθούν οι κύριοι Σημίτης, Τσοβόλας, Καραμανλής, Μάνος, Παπαρήγα και Σαμαράς.

Στην Κύπρο ο Γιώργος Παπανδρέου

Η Ελλάδα είναι συμπαραστάτης του κυπριακού Ελληνισμού δήλωσε απο την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του. Ο κ.Παπανδρέου, επισήμανε οτι στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι, η Ελλάδα θα σταθμίσει τα συμφέροντα της χώρας μας και της Κύπρου και θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Απειλεί και πάλι ο Ντεντκτάς

Τις απειλές άρχισε και πάλι ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε οτι αν επιχειρήσουν να του επιβάλουν συνομιλίες τύπου Κάμπ Ντέιβιντ και Ντέιτον θα τις απορρίψει. Επανέλαβε την απαράδεκτη πρότασή του για συνομοσπονδία και ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους του. Στο μεταξύ, σε μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κύπρου προέβησαν τουρκικά μαχητικά τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση "Ταύρος", μέρος της οποίας διεξάγεται στην κατεχόμενη Κύπρο.

Απολογία υπευθύνων για κατάρρευσης της γέφυρας στην Παιανία

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους, οι τρείς απο τους 4 συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας στην Παιανία, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή και για παραβίαση κανόνων της οικοδομικής. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη τους για το τραγικό δυστύχημα. Τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας ερευνώνται από τρεις ανεξάρτητες επιτροπές.

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η δίκη του Γ. Σκιαδόπουλου

Διακόπηκε για τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας η δίκη του 25χρονου Γιώργου Σκιαδόπουλου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό της 30χρονης μνηστής του Αμερικανίδας Τζούλι-Μαρί Σκάλι, στις 8 Ιανουαρίου. Ο Σκιαδόπουλος αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ οι συνήγοροί του ζήτησαν να εξεταστεί ο κατηγορούμενος απο ψυχίατρους.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα "ροζ μοντέλα"

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή καταγγελίες ότι από διάφορα κυκλώματα στη χώρα μας όπως και στο εξωτερικό γίνεται συστηματική σεξουαλική εκμετάλλευση μανεκέν, καθώς και κοριτσιών που φοιτούν σε σχολές μόντελινγκ. Θα διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα όπως της μαστρωπείας και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία χρυσά ο Καχισβίλι, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο ο Κόκας.

Σάρωσε όλα τα μετάλλια ο ολυμπιονίκης της άρσης Βαρών Κάχι Καχιασβίλι, ο οποίος πήρε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών, ενώ παράλληλα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο αρασέ με 188 κιλά. Ο δεύτερος πρωταθλητής μας Λεωνίδας Κόκας, κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ και ένα αργυρό στο σύνολο.

Νίκη της εθνικής μας μπάσκετ με 74-54 επί της Τσεχίας.

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών νίκησε 74-54 (37-32 ημίχρονο) την Τσεχία, σε παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2001, το οποίο έγινε στο κλειστό γήπεδο της Πάτρας "Δημήτριος Τόφαλος". Η εθνική μας, που είχε νικήσει στην πρώτη αγωνιστική 70-59 την Εσθονία, στο Ταλίν, θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, στον Πύργο, τη Λευκορωσία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,00 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 530,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 316,39, ελβετικό φράγκο προς 208,49, τη λίρα Κύπρου προς 580,53, δολάριο Καναδά προς 224,25, δολάριο Αυστραλίας 210,13, το γερμανικό μάρκο προς 170,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα δυτικά. Οι ανεμοι θα πνέουν στα Ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί και στα Δυτικά νοτιοανατολικοί με την ιδια ενταση. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί στη Δυτική Ελλάδα απο 4 εως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο -3 εως 16 και στα νησιά του Αιγαίου απο 8 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 16 και -1 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 27 November 1999 - 20:00:16 UTC