Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ζητούν εποικοδομητική συμπεριφορά της Αγκυρας στα ελληνοτουρκικά.
- Σήμερα η συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας - πρωθυπουργού.
- Θετικές εκτιμήσεις για δηλώσεις Κλίντον απο Σημίτη και Κληρίδη.
- Βέβαιος για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ο κ. Παπαδήμος.
- Παραδόθηκε ακόμη ένας οικισμός λυομένων στους σεισμόπληκτους.
- Πρόταση ΝΔ για απαγόρευση επενδύσεων στο ΧΑΑ απο υπουργούς.
- Δεύτερη μέρα απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Βαριές ποινές στην ΑΕΚ, για επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
- Απόψε ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Μονακό για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
- Ο Εντουαρντς πιθανός αντικαταστάτης του Μόρις στον Ολυμπιακό.
- Αύριο ο αγώνας της εθνικής με την Εσθονία για το Ευρωμπάσκετ 2001.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ζητούν εποικοδομητική συμπεριφορά της Αγκυρας στα ελληνοτουρκικά.

Εποικοδομητική συμπεριφορά απο την Τουρκία στο Κυπριακό και την παραπομπή των διαφορών της με τη χώρα μας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ. Ο κ. Σιράκ τόνισε οτι "οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι το κλειδί για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ".

Σήμερα η συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας - πρωθυπουργού.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Η κυβέρνηση τόνισε οτι η η επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στέφθηκε με επιτυχία. Σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε την επίσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ, ασκώντας ωστόσο κριτική για τους χειρισμούς της. Ο ΣΥΝ κάνει λόγο για απόσταση ανάμεσα στα αμερικανικά συμφέροντα και τις ελληνικές θέσεις. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ τόνισε οτι οι ΗΠΑ με τα ωραία τους λόγια επέβαλαν στην κυβέρνηση να παραιτηθεί άνευ όρων απο το βέτο.

Θετικές εκτιμήσεις για δηλώσεις Κλίντον απο Σημίτη και Κληρίδη.

Προς την σωστή κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το Κυπριακό, εκτίμησαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, σε κοινή ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, που είχαν χθες στην Αθήνα. Η συνάντηση έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό, ενόψει των διακοινοτικών συνομιλιών της Νέας Υόρκης και της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι.

Βέβαιος για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ο κ. Παπαδήμος.

Την πεποίθησή του ότι θα ικανοποιηθούν όλα τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ, εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο πληθωρισμός θα πέσει, είπε, κάτω από το 2% το Φεβρουάριο και χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα εύσημα Κλίντον για ελληνική οικονομία. Τόνισε ότι διαγράφονται θετικές οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του Χρηματιστηρίου και άφησε να εννοηθεί ότι εντός του Δεκεμβρίου, θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων. Την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ πολύ σύντομα, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισι.

Παραδόθηκε ακόμη ένας οικισμός λυομένων στους σεισμόπληκτους.

Τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και ότι ώς τις 20 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρχει σεισμόπληκτος σε σκηνή, έδωσε και πάλι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, εγκαινιάζοντας χθες έναν ακόμη οικισμό λυομένων σπιτιών στην περιοχή του Καματερού. Ο κ. Λαλιώτης είπε πως μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου συνολικά θα έχουν εγκατασταθεί σε οργανωμένους οικισμούς 7.500 λυόμενα σπίτια. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχουν εγκατασταθεί πάνω από 4.500 οικίσκοι και τροχόσπιτα.

Πρόταση ΝΔ για απαγόρευση επενδύσεων στο ΧΑΑ απο υπουργούς.

Πρόταση νόμου, με την οποία θα ζητά την απαγόρευση επενδύσεων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από υπουργούς, διοικητές ΔΕΚΟ και ανωτάτους κρατικούς λειτουργούς καθώς και των συζύγων τους θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, μετά την απόρριψη - για δεύτερη φορά - σχετικής τροπολογίας βουλευτών της.

Δεύτερη μέρα απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ιδρύονται Τοπικά Ελεγκτικά Κέντρα και έχει προκαλέσει την αντίδραση των εφοριακών. Ετσι και σήμερα οι εφορίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαριές ποινές στην ΑΕΚ, για επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην "εξορία" έστειλε την ΑΕΚ ο αθλητικός δικαστής,για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό,στη Ν.Φιλαδέλφεια. Η "κιτρινόμαυρη" ομάδα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας της για πέντε αγωνιστικές συνολικά, καθώς και με πρόστιμο 2 εκατ. δρχ. Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Στέφανος Μαματζής και ο διευθύνων σύμβουλός της Πέτρος Στάθης, τιμωρήθηκαν μ' έκπτωση από το αξίωμά τους για ένα και ενάμισι μήνα, αντίστοιχα, καθώς και με πρόστιμο 500.000 δραχμών ο καθένας.

Απόψε ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Μονακό για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, αντιμετωπίζει χωρίς άγχος τον σημερινό αγώνα της ΑΕΚ με τη Μονακό για το Γ' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής χαρακτήρισε πλεονέκτημα για την ομάδα του το γεγονός ότι δεν έχει ψυχολογική πίεση και εξέφρασε την άποψη ότι "κλειδί" για την επιτυχία αποτελεί η μεσαία γραμμή. Ουσιαστικό πλεονέκτημα γιά την ``Ενωση``, είναι πάντως το γεγονός ότι η Μονακό ήρθε στην Αθήνα χωρίς δύο βασικούς ποδοσφαιριστές της.

Ο Εντουαρντς πιθανός αντικαταστάτης του Μόρις στον Ολυμπιακό.

Ενα από τα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ θα είναι πιθανότατα ο αντικαταστάτης του Κρις Μόρις στον Ολυμπιακό. Ο 34χρονος φόργουορντ ``Μπλου`` Εντουαρντς βρίσκεται στην Αθήνα και πρόκειται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ο Εντουαρντς, που δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη, θα υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το τέλος της περιόδου.

Αύριο ο αγώνας της εθνικής με την Εσθονία για το Ευρωμπάσκετ 2001.

Χωρίς τον Ιάκωβο Τσακαλίδη, που είναι τραυματισμένος, βρίσκεται στο Ταλίν η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, η οποία αύριο θ' αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Εσθονίας, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2001. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Πετρόπουλος, πήρε στη θέση του Τσακαλίδη τον Λάζαρο Παπαδόπουλο του Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,79, ελβετικό φράγκο προς 208,29, τη λίρα Κύπρου προς 577,17, δολάριο Καναδά προς 221,02, δολάριο Αυστραλίας 206,18, το γερμανικό μάρκο προς 170,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες,ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 15 με 22 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές, νοτιοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 16 με 19 και 11 με 13 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 23 November 1999 - 7:00:41 UTC