Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συναντήσεις πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών για επίσκεψη Κλίντον.
- Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".
- Ολοκληρώνεται η συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας.
- Τα Χριστούγεννα η επιστροφή φόρου σε δημοσίους υπαλλήλους.
- Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.
- Κοινή πρωτοβουλία ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ για απλή αναλογική.
- Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη Παναθηναϊκού επί της Γκρατσέρ με 1-0.
- Με νίκες προχώρησαν και οι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα.
- Ο Ολυμπιακός παρέμεινε και αυτό το μήνα η καλύτερη ελληνική ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συναντήσεις πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών για επίσκεψη Κλίντον.

Με τους αρχηγούς του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ συναντάται διαδοχικά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον. Με τον πρόεδρο της ΝΔ θα συναντηθεί την Πέμπτη. Στην ατζέντα των συνομιλιών Ελλάδας-ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του κ. Κλίντον, θα είναι και η πάταξη της τρομοκρατίας. Στο μεταξύ, λήξαν θεωρείται απο την κυβέρνηση το περιστατικό με το δημοσίευμα της "Ουάσιγκτον Ποστ", μετά τις διαβεβαιώσεις της αμερικανικής πλευράς ότι οι ισχυρισμοί του δεν εκφράζουν την πολιτική των ΗΠΑ.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".

Συνεχίζονται οι έρευνες στα φορτηγά αυτοκίνητα, που βρίσκονται στα γκαράζ του "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ" για την ανακάλυψη τυχόν και άλλων λαθρομεταναστών. Χθες βρέθηκαν άλλοι τρείς και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 14. Ηδη το πλοίο βρίσκεται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες επισκευής του. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να αποκαλυφθεί αν στο βρώμικο κύκλωμα του δουλεμπορίου συμμετέχουν και άνδρες του Σώματος.

Ολοκληρώνεται η συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας.

Η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Βαλκανικής, εκτίμησαν ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης και οι πρόεδροι της Βουλγαρίας και Ρουμανίας, κύριοι Στογιάνοφ και Κονσταντινέσκου, κατά την τριμερή συνάντησή τους στη Βουλγαρία. Οι εργασίες της συνάντησης κορυφής ολοκληρώνονται το πρωί. Οι κύριοι Στογιάνοφ και Κονσταντινέσκου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα προσέφερε το μοναδικό για την ώρα σχέδιο βοήθειας για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Τα Χριστούγεννα η επιστροφή φόρου σε δημοσίους υπαλλήλους.

Με το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους το επιπλέον ποσό, φόρου που τους παρακρατήθηκε φέτος, επειδή ο υπολογισμός έγινε με την παλιά κλίμακα φορολογίας και όχι με τη νέα, που προβλέπει αύξηση του αφορολογήτου ποσού και αλλαγή των κλιμακίων. Στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, στις οποίες εργάζονται, υποχρεούνται να επιστρέψουν το ποσό του φόρου το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2000.

Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, με θέμα τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής στην εισήγησή του αναμένεται να αναφερθεί εκτός των άλλων και στα θέματα διαφάνειας, όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

Κοινή πρωτοβουλία ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ για απλή αναλογική.

Το ΔΗΚΚΙ θα συμμετάσχει στην κοινή πρωτοβουλία Συνασπισμού και ΚΚΕ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Τα τρία κόμματα θα προωθήσουν απο κοινού πρόταση νόμου για τη θέσπισή της. Σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι θα επιδιώξουν να ενταχθούν σε αυτήν την προσπάθεια και βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ.

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα εκρηκτικός μηχανισμός, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε σημείο εξαερισμού καταστήματος αθλητικών ειδών με την επωνυμία "ΝΙΚΕ" στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Μετσόβου, στη Νέα Σμύρνη. Μια ώρα νωρίτερα εξερράγη χειροβομβίδα, που πέταξαν άγνωστοι στν αυλή του σπιτιού του επιχειρηματία, Γιώργου Τσακίρογλου, 42 ετών, στην οδό Διαδόχου Παύλου, στη Γλυφάδα. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη Παναθηναϊκού επί της Γκρατσέρ με 1-0.

Ενα εύστοχο πέναλτι του Πφλίπσεν στις καθυστερήσεις του αγώνα, χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 επί της Γκρατσερ και μαζί την πρόκριση στον Γ' γύρο του ΟΥΕΦΑ.Η αθηναϊκή ομάδα μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα δώσουν το ``παρών`` στην σημερινή κλήρωση για τους ``32`` της διοργάνωσης. Αντίθετα, εκτός Ευρώπης έμειναν Αρης και ΠΑΟΚ. Ο ``δικέφαλος`` κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση αφού βρέθηκε να προηγείται στο 90λεπτο με 2-1, σκορ με το οποίο είχε λήξει το πρώτο ματς, όμως στην διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες του αστόχησαν και έτσι γνώρισαν την ήττα με 4-1. Από την πλευρά του, ο Αρης έχασε με 2-0 από τη Θέλτα στο Βίγκο και σε συνδυασμό με 2-2 του πρώτου αγώνα έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Με νίκες προχώρησαν και οι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα.

Με νίκες προχώρησαν και οι τρεις εκπρόσωποί μας στην 6η ημέρα της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" επέκτειναν το εκπληκτικό τους σερί στο 14 στα 14 σε Ελλάδα και Ευρώπη, επικρατώντας δύσκολα στην παράταση με 86-82 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ. Επίσης, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στο Αλεξάνδρειο με 82- 53 τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ σαν ``σίφουνας`` πέρασε ο Ολυμπιακός από το Γιαντ Ελιάου, κερδίζοντας εύκολα την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 65-54.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε και αυτό το μήνα η καλύτερη ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε και αυτό το μήνα η καλύτερη ελληνική ομάδα στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας στατιστικής και ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ο Ολυμπιακός κατέχει την 26η θέση στον κόσμο από την 24η που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα. Από τις υπόλοιπες ομάδες μας, ο Παναθηναϊκός είναι 51ος, η ΑΕΚ 114η, ο Αρης 151ος και ο ΠΑΟΚ 156ος. Στην πρώτη θέση βρίσκεται και αυτό το μήνα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,89, ελβετικό φράγκο προς 207,49, τη λίρα Κύπρου προς 576,58, δολάριο Καναδά προς 216,47, δολάριο Αυστραλίας 202,18, το γερμανικό μάρκο προς 170,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,85, και το ευρώ προς 333,58 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, αλλά και ηλιοφάνεια στις δυτικές και βόρειες.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 19, στα δυτικά 7 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 22 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 19 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις,βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 19 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 5 November 1999 - 8:00:16 UTC