Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Λήξαν θεωρεί η κυβέρνηση το δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ για 17Ν
- Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών κούρδων λαθρομεταναστών
- Δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην περιοχή της Κυπαρισσίας
- Τα Χριστούγεννα η καταβολή του ποσού από τον παρακρατούμενο φόρο
- Και άλλους οικισμούς παρέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στους σεισμόπληκτους
- Εξουδετερώθηκε στο κέντρο της Αθήνας εκρηκτικός μηχανισμός
- Εγκαταλελειμμένος εραστής σκοτώνει την φίλη του
- Πορεία στις 25 Νοεμβρίου θα κάνουν οι συνταξιούχοι

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λήξαν θεωρεί η κυβέρνηση το δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ για 17Ν

Λήξαν χαρακτήρισε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου το περιστατικό με το δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ το οποίο επικαλούμενο δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων συνέδεε κυβερνητικά στελέχη με τη 17Ν. Ο κ.Αθανασάκης, μετά τις διαβεβαιώσεις της αμερικανικής πλευράς ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκφράζουν την πολιτική των ΗΠΑ, τόνισε ότι το περιστατικό θεωρείται λήξαν. Χαρακτήρισε όμως γελοιότητες, αθλιότητες και αναμασήματα ανοήτων πρακτορολογούντων τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών κούρδων λαθρομεταναστών

Στους 14 έφθασε τελικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών, που βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ" εξαιτίας των καπνών που προκάλεσε η πυργκαγιά στα γκαράζ του πλοίου. Σήμερα εντοπίστηκαν τα πτώματα άλλων τριών κούρδων λαθρομεταναστών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο είχαν επιβιβαστεί 19 λαθρομετανάστες. Το "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ" έφθασε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προκειμένου να αρχίσουν οι επισκευές.

Δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην περιοχή της Κυπαρισσίας

Με ισχυρή δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έκανε τα ξημερώματα την εμφάνισή του ο Εγκέλαδος στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Η δόνηση έγινε αισθητή στη δυτική Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές. Οι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη σεισμική έξαρση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον ελλαδικό χώρο.

Τα Χριστούγεννα η καταβολή του ποσού από τον παρακρατούμενο φόρο

Με το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους το επιπλέον ποσό φόρου που τους παρακρατήθηκε φέτος, επειδή ο υπολογισμός έγινε με την παλιά κλίμακα φορολογίας και όχι με τη νέα που προβλέπει αύξηση του αφορολογήτου ποσού και αλλαγή των κλιμακίων. Στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται υποχρεούνται να επιστρέψουν το ποσό του φόρου το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2000.

Και άλλους οικισμούς παρέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στους σεισμόπληκτους

Αλλους 4 οικισμούς με 543 λυόμενα σπίτια παρέδωσε στα Ανω Λιόσια και το Μενίδι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, υπογραμμίζοντας ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις απέναντι στους σεισμοπαθείς και ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 7.500 λυόμενα σπίτια. Ο υπουργός ανακοίνωσε στα γραφεία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 11.000 αιτήσεις για επίδομα ενοικίου ή συγκατοίκησης, ενώ ήδη άρχισε η έκδοση επιταγών προς τους δικαιούχους.

Εξουδετερώθηκε στο κέντρο της Αθήνας εκρηκτικός μηχανισμός

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εντόπισαν και εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας, στο κέντρο της Αθήνας. Ο μηχανισμός που αποτελείτο από 4 γκαζάκια, 3 κροτίδες, ένα μπουκάλι ασετόν των 200 γραμμαρίων και βραδύκαυστο φυτίλι, είχε τοποθετηθεί έξω από την πόρτα του γραφείου του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Βουκουρεστίου 1. Οι δράστες δεν είχαν προλάβει να ανάψουν το φυτίλι.

Εγκαταλελειμμένος εραστής σκοτώνει την φίλη του

Ερωτική τραγωδία σημειώθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο Θεοχάρης Στυλιανού, 57 χρόνων, τραυμάτισε για ερωτικούς λόγους με μαχαίρι την 46χρονη υπάλληλο Ευαγγελία Νικολάκου και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Και οι δύο διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Νικολάκου υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο δράστης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πορεία στις 25 Νοεμβρίου θα κάνουν οι συνταξιούχοι

Ραντεβού για τις 25 Νοεμβρίου έδωσαν και πάλι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές τους. Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις διεκδικώντας βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος και σύνδεση των κατωτέρων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκες προχώρησαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" επέκτειναν το εκπληκτικό τους σερί στο 15 στα 15 σε Ελλάδα και Ευρώπη, επικρατώντας δύσκολα στην παράταση με 86-82 (κ.α. 76- 76) της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ. Ετσι, παρέμειναν στην κορυφή του Β' ομίλου, με 12 βαθμούς. Επίσης, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στο Αλεξάνδρειο με 82-53 τον Ερυθρό Αστέρα και βρίσκεται στην 4η θέση του Α' ομίλου με 9 βαθμούς.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται απόψε στο πλαίσιο της ευρωλίγκας ανδρών. Στις 9.00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη λιθουανική Ζαλγκίρι Κάουνας, σε ένα παιγνίδι που θα μεταδοθεί απ'ευθείας απο την ΕΤ-1. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, σε απ'ευθείας μετάδοση απο το "Σέβεν". Τέλος ο Ολυμπιακός παίζει στις 9.00 στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο τη Μακάμπι και σε απ'ευθείας μετάδοση απο τον "Αλφα".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,18 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 522,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,89, ελβετικό φράγκο προς 207,49, τη λίρα Κύπρου προς 576,58, δολάριο Καναδά προς 216,47, δολάριο Αυστραλίας 202,18, το γερμανικό μάρκο προς 170,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,85, και το ευρώ προς 333,58 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά 7 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 22 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές στα βόρεια του νομού, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 18 θα έχει η Αθήνα. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 19 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 November 1999 - 20:00:17 UTC