Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για βοήθεια στους σεισμοπαθείς.
- Σκληραίνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΝΔ για Ολυμπιακό Βιντεολόττο.
- Εξαγγέλονται το μεσημέρι μέτρα για τους αγρότες.
- Η Αθήνα αναμένεται συγκεκριμένες πράξεις απο την Αγκυρα.
- Ανακοινώθηκαν αυξήσεις στους αστυνομικούς.
- Στις 29 Νοεμβρίου η απόφαση της ΕΕ για το έλλειμμα της Ελλάδας.
- Φωτιά σε κτίριο στο Δυτικό Αερολιμένα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκόρ 2-2 έληξε ο αγώνας Αρη με τη Θέλτα Βίγκο.
- Πέντε στα πέντε για την ΑΕΚ στο κύπελλο Σαπόρτα.
- Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού, επί της Μόλντε στη Νορβηγία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για βοήθεια στους σεισμοπαθείς.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απο τυχόν επιδείνωση του καιρού στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών. Ωστόσο, οι ίδιοι αρνούνται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους φοβούμενοι λεηλασίες των νοικοκυριών τους. Στο μεταξύ, σε 79.552 ανέρχονται οι κατοικίες που καταγράφηκαν ως κόκκινες ή κίτρινες από την απογραφή. Επίσης, ζημιές υπέστησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις 8.100 επιχειρήσεων.

Σκληραίνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΝΔ για Ολυμπιακό Βιντεολόττο.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το Ολυμπιακό Βιντεολότο. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαφθορά, αδιαφάνεια και συναλλαγές με συμφέροντα, επανέλαβε ότι αρχίζει ανένδοτο κατά της διαφθοράς και θα επιδιώξει συνεργασία με τα άλλα κόμματα. Δεν πρόκειται για ανένδοτο, ούτε για αγώνα, αλλά για ανέκδοτο, που εκφράζει την αγωνία του κ. Καραμανλή για επιβίωση, απάντησε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ φθαρμένο και υπό απόσυρση κόμμα.

Εξαγγέλονται το μεσημέρι μέτρα για τους αγρότες.

Δέσμη μέτρων υπέρ των αγροτών θα εξαγγείλει το μεσημέρι, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης. Τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθές στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εργαλείων μηχανημάτων και εφοδίων από 18% σε 12% και η μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες.

Η Αθήνα αναμένεται συγκεκριμένες πράξεις απο την Αγκυρα.

Με συγκεκριμένες πράξεις αναμένει η Ελλάδα να ανταποκριθεί η Τουρκία στις κινήσεις της για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε απαντητική του επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Σμύρνης. Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου οτι "η παρούσα κατάσταση διαμελισμού της Κύπρου δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

Ανακοινώθηκαν αυξήσεις στους αστυνομικούς.

Στις 200.000 δρχ θα ανέλθει από την πρώτη του έτους ο κατώτατος μισθός των αστυνομικών, από 188.500 δρχ, που είναι σήμερα, ενώ από την πρώτη Ιουλίου θα δοθεί νέα αύξηση ύψους 3.000 δρχ, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στις 29 Νοεμβρίου η απόφαση της ΕΕ για το έλλειμμα της Ελλάδας.

Για διαδικαστικούς λόγους μετατίθεται για τις 29 Νοεμβρίου η απόφαση περί άρσης της σύστασης για ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα, η οποία ως γνωστόν ισχύει από το 1994, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες. Το ελληνικό έλλειμμα είναι κατά πολύ μικρότερο του 3% που ορίζουν οι κοινοτικές Συνθήκες για την ένταξη μιας χώρας στην ΟΝΕ.

Φωτιά σε κτίριο στο Δυτικό Αερολιμένα.

Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε κτίριο των Εσωτερικών Αερογραμμών της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο Δυτικό Αερολιμένα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προκλήθηκαν ζημιές σε είδη γραφείου και το ύψος τους υπολογίζεται σε 15 εκατομμύρια δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκόρ 2-2 έληξε ο αγώνας Αρη με τη Θέλτα Βίγκο.

Η μεγάλη εμφάνιση του Αρη δεν στάθηκε αρκετή για να του χαρίσει και μια εξίσου μεγάλη νίκη επί της Θέλτα Βίγκο, στον πρώτο αγώνα του Β' γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που έγινε στου "Χαριλάου". Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Ο επαναληπτικός θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο ``Μπαλάιντος`` του Βίγκο.

Πέντε στα πέντε για την ΑΕΚ στο κύπελλο Σαπόρτα.

Το σερί της ΑΕΚ στο κύπελλο Σαπόρτα καλά κρατεί. Οι "κιτρινόμαυροι" συνέτριψαν με 78-60 την Σάρατοφ στη Ρωσία και πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον Α' όμιλο της διοργάνωσης. Με νίκη προχώρησε και ο Ηρακλής, που επικράτησε δύσκολα με 79-71 της Παρτιζάν στο Ιβανώφειο και ``έπιασε`` τους Γιουγκοσλάβους στην κορυφή του Ε' ομίλου του κυπέλλου Σαπόρτα.

Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού, επί της Μόλντε στη Νορβηγία.

"Μονόδρομο" χαρακτήρισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς τη νίκη της ομάδας του επί της Μόλντε στη Νορβηγία, αν θέλει όπως είπε να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επεσήμανε ότι ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολος γιατί θα παίξει χωρίς άγχος. Ο προπονητής της Μόλντε, Ερικ Μπράκσταντ τόνισε από την πλευρά του ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά όπως είπε η ομάδα του θα παίξει ελεύθερα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,10 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 516,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 292,88, ελβετικό φράγκο προς 210,30, τη λίρα Κύπρου προς 577,77, δολάριο Καναδά προς 206,55, δολάριο Αυστραλίας 199,62, το γερμανικό μάρκο προς 170,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,94, και το ευρώ προς 334,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά, βόρεια και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 26 και στο Αιγαίο 17 με 27 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, νοτιοδυτικούς ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 26 και 14 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 20 October 1999 - 6:00:16 UTC