Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Από αυστηρές εξετάσεις θα περάσει η Τουρκία από την ΕΕ.
- Θα έχει και υποχρεώσεις η Τουρκία στην ΕΕ, δηλώνει ο Κ.Σημίτης.
- Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ.
- Αύριο ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών στην Αττική.
- Μέχρι το 2002 πήρε παράταση η χώρα μας για τη σούπερ βενζίνη.
- Στην Ελλάδα η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, για ανεπίσημη επίσκεψη.
- Αλλα δύο κυκλώματα μαστρωπείας εξαρθρώθηκαν στην Αττική.
- Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Κλίντον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από αυστηρές εξετάσεις θα περάσει η Τουρκία από την ΕΕ.

Από αυστηρές εξετάσεις θα περάσει η Τουρκία για να λάβει το χρίσμα της υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ, καθώς οι 15 ηγέτες, στην έκτακτη σύνοδό τους στο Τάμπερε, είπαν ναί μεν αλλά, στην Αγκυρα. Η πλειοψηφία των "15" τάχθηκε υπέρ του χαρακτηρισμού της Τουρκίας ώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας, με πολλές επιφυλάξεις, κυρίως σε ότι αφορά θέματα εκδημοκρατισμού. Η Τουρκία μπορεί να λάβει το χρίσμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί απο την συμπεριφορά της, τόνισε ο προεδρεύων της ΕΕ Φιλανδός πρωθυπουργός, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου.

Θα έχει και υποχρεώσεις η Τουρκία στην ΕΕ, δηλώνει ο Κ.Σημίτης.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε πως το συμπέρασμα που βγαίνει από τις τοποθετήσεις των Ευρωπαίων ηγετών, είναι πως η υποψηφιότητα της Τουρκίας θα πρέπει να είναι πραγματική και γνήσια και όχι εικονική, γεγονός που συνεπάγεται ευθύνες και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα. Το θέμα θα συζητηθεί και στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, τον Δεκέμβριο και στο διάστημα αυτό ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ενημερώσει τους ομολόγους του, επί των ελληνικών θέσεων.

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ.

Δριμύτατη επίθεση με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε δια του εκπροσώπου της η ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι χειρίσθηκε το θέμα κατά τρόπο ανεύθυνο, επιπόλαιο και επικίνδυνο για τη χώρα και ότι δεν ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τις ελληνικές θέσεις. Η ανακοίνωση της ΝΔ μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προϊόν άγνοιας και προχειρότητας, απάντησε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Για εξαρτημένη και δουλοπρεπή εξωτερική πολιτική έκανε λόγο ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Αύριο ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών στην Αττική.

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο η καταγραφή των ζημιών από τους σεισμούς στην Αθήνα και σε άλλες 23 περιοχές της Αττικής. Η κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο για τη στέγαση των σεισμοπαθών έως τέλος Νοεμβρίου, σε οικίσκους και λυόμενα σπίτια, δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε περιοχές του Μενιδίου, μαζί με μοναχούς του Αγίου όρους, που συνόδευσαν την ιερή εικόνα της Παναγίας Αξιον Εστί. Η εικόνα έχει εκτεθεί σε λαϊκό προκήνυμα στο ναό Αγίου Παντελεήμονα για την ηθική και υλική συμπαράσταση των σεισμοπαθών.

Μέχρι το 2002 πήρε παράταση η χώρα μας για τη σούπερ βενζίνη.

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στη χώρα μας, εξαιτίας της κοινοτικής οδηγίας για την κατάργηση της βενζίνης σούπερ, από το 2.000, διατύπωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεόδωρος Κολιοπάνος. Η Ελλάδα έχει πάρει παράταση για δύο ακόμη χρόνια, τόνισε ο κ. Κολιοπάνος και διευκρίνισε ότι και μετά τη διετία τα αυτοκίνητα αυτά θα μπορούν να κυκλοφορούν με τη χρησιμοποίηση προσθετικών ουσιών στη βενζίνη.

Στην Ελλάδα η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, για ανεπίσημη επίσκεψη.

Τετραήμερη ανεπίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Σήμερα επισκέφθηκε το μουσείο Μπενάκη και οίκο ευγηρίας όπου είναι τρόφιμος η δασκάλα της, όταν ήταν ακόμη παιδί. Αύριο θα επισκεφθεί τα Μετέωρα και τη Δευτέρα θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ελ Γκρέκο.

Αλλα δύο κυκλώματα μαστρωπείας εξαρθρώθηκαν στην Αττική.

Αλλα δύο κυκλώματα μαστρωπείας που εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Ηθών της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν δύο άτομα και άλλα δύο καταζητούνται, τα οποία εξέδιδαν νεαρές αλλοδαπές, σε πελάτες που έβρισκαν οι ίδιοι, αντί αδρής αμοιβής που κυμαινόταν από 20 έως 70 χιλιάδες δρχ.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Κλίντον.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η διήμερη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της πρώτης απο την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου. Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνάντησή του με τον Μπιλ Κλίντον, τόνισε πως είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του, ενώ αποκάλυψε ότι του μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,80 δραχμές, λίρα Αγγλίας 512,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας 290,77, ελβετικό φράγκο 210,31, λίρα Κύπρου 576,13, δολάριο Καναδά προς 207,60, δολάριο Αυστραλίας 199,91, γερμανικό μάρκο 170, 79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες 17,25, γαλλικό φράγκο 50,92, και το ευρώ 334, 03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα πελάγη έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς και στα νησιά από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 24 και 13 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 16 October 1999 - 19:00:17 UTC