Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού.
- Διαξιφισμοί κυβέρνησης - ΝΔ για ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.
- Βέβαιος για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ο Κώστας Καραμανλής.
- Ανακοινώθηκαν νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.
- Δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για μείωση επιτοκίων.
- Ενταση στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
- Σε ένα μήνα η έκδοση και απονομή των συντάξεων απο το Δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε αγώνες για την Ευρωλίγκα.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 5-1 τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο.
- Ο Ολυμπιακός τίμησε την πρωταθλήτρια του ακοντισμού,Μιρέλα Τζελίλη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού.

Σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων διεξάγεται σήμερα στη Βουλή συζήτηση για τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός της 7ης Σεπτεμβρίου και για τα μέτρα αποκατάστασής τους. Στο μεταξύ, ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, απο αύριο και για τρείς μέρες θα πραγματοποιηθεί απογραφή σε 33 δήμους, που έχουν χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτοι, ενω στους δήμους Μοσχάτου, Καλλιθέας, Χαλανδρίου, Μάνδρας, Μαγούλας και Δραπετσώνας θα γίνει τη μεθεπόμενη Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Διαξιφισμοί κυβέρνησης - ΝΔ για ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.

Θετική εξέλιξη για τις ελληνικές θέσεις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως τόνισε ο κ. Ρέππας το ψήφισμα αυτό δεν λέει τίποτα περισσότερο απο τα αυτονόητα και συμπίπτει με τις ελληνικές θέσεις, ενώ επαναλαμβάνει τις θέσεις των Συνόδων Κορυφής του Λουξεμβούργου και του Κάρντιφ. Για απεμπόλιση πάγιων ελληνικών θέσεων και συνεχείς μονομερείς υποχωρήσεις υπέρ της Τουρκίας, κατηγόρησε η ΝΔ την κυβέρνηση.

Βέβαιος για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, εξέφρασε τη βεβαιοτητά του οτι η χώρα μας θα ενταχθεί στην ΟΝΕ, αλλά τόνισε πως τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας παραμένουν άλυτα. Ο κ. Καραμανλής, ωστόσο, τόνισε ότι ακόμη και το 2001 η Ελλάδα θα είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που συνεπάγεται η νομισματική ενοποίηση.

Ανακοινώθηκαν νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις "απλοποιήσεις και ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος". Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το "ειδικό αφορολόγητο" αυξήθηκε στις 650.000 δραχμές. Στους κατόχους αυτοκινήτων πάνω από 30 έτη η έκπτωση στο τεκμήριο αυξήθηκε στο 60%. Μειώθηκαν τα τέλη ταξινόμησης στα φορτηγά και στις μοτοσυκλέτες. Αυξήθηκε στα 3.300.000 το αφορολόγητο σε νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων και άλλα.

Δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για μείωση επιτοκίων.

Ανοιχτό για το αμέσως προσεχές διάστημα άφησε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, χωρίς να προσδιορίσει το χρόνο και το ύψος της μείωσης. Ο κ. Παπαδήμος συνδύασε την εξέλιξη αυτή με την πορεία του πληθωρισμού και τη διατήρησή του σε επίπεδα κάτω του 2%.

Ενταση στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. Χθες επικράτησε φορτισμένο κλίμα, μετά τις καταγγελίες του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια λάσπης εναντίον του. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, κατηγόρησε τον αρχιεπίσκοπο για εμπλοκή σε μηχανισμούς προβολής και για εκκοσμίκευση της εκκλησίας, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απάντησε στον ιεράρχη Ζακύνθου ότι δεν μπορεί αυτός να μιλά για εκκοσμίκευση της εκκλησίας όταν δίνει συνεντεύξεις σε περιοδικό για τις προγαμιαίες σχέσεις.

Σε ένα μήνα η έκδοση και απονομή των συντάξεων απο το Δημόσιο.

Συντομεύεται από τέσσερις σε ένα μήνα ο χρόνος έκδοσης και απονομής των συντάξεων στους δικαιούχους του δημοσίου, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Επίσης θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο με τον τετραψήφιο αριθμό 1604, στο οποίο οι συνταξιούχοι θα παίρνουν όποιες πληροφορίες θέλουν και έχουν σχέση με τις συντάξεις τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε αγώνες για την Ευρωλίγκα.

Με έντονο ελληνικό χρώμα ``βάφτηκε`` η 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, αφού μετά τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πήραν το ``ροζ φύλλο`` αγώνα. Οι ``πράσινοι`` πέτυχαν την τριτη νίκη τους αφού συνέτριψαν με 100- 80 στο ΟΑΚΑ, την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και βρίσκονται πλέον μόνοι στην κορυφή του Β' ομίλου. Τρία στα τρία και για τον Ολυμπιακό, που συνέτριψε με 86-64 την Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του Γ' ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 5-1 τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός, άν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, πέτυχε το "πέντε στα πέντε" στον Α` Ομιλο του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι "πράσινοι" πραγματοποιώντας προπόνηση επικράτησαν στο ΟΑΚΑ, με 5-1 του Παναιτωλικού, ο οποίος πάντως διατηρεί ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός τίμησε την πρωταθλήτρια του ακοντισμού,Μιρέλα Τζελίλη.

Ο Ολυμπιακός τίμησε σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα τροπαίων του συλλόγου στον Πειραιά την πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Μιρέλα Τζελίλη, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, βουλευτές,αθλητικοί παράγοντες και εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιώργος Λούβαρης με τον Πέτρο Κόκκαλη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,25 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 514,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 288,34, ελβετικό φράγκο προς 209,32, τη λίρα Κύπρου προς 514,99, δολάριο Καναδά προς 211,99, δολάριο Αυστραλίας 205,74, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 333,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 21,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου 18 με 27 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 25 και 15 με 21 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 8 October 1999 - 7:00:20 UTC