Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν υπάρχουν νέα σήματα της ομάδος ΒΑΝ για επικείμενο σεισμό.
- Δύο γυναίκες εξαπατούσαν σεισμόπληκτους.
- Ανοδος στη Σοφοκλέους, μετά τα μέτρα της Τραπέζης της Ελλάδος.
- Απαισιόδοξος ο Δ.Ρέππας για πρόοδο στο Κυπριακό.
- Διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο Κ.Σκανδαλίδης.
- Ληστεία με λεία 30 εκατομμύρια δρχ στα ΕΛΤΑ Πετραλώνων.
- Απολογείται ο παιδοκτόνος Γ.Μεταξάκης.
- Καταγραφή του απόδημου Ελληνισμού της Αυστραλίας από το ΕΚΕΜΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν νέα σήματα της ομάδος ΒΑΝ για επικείμενο σεισμό.

Δεν υπάρχουν νέα σήματα της ομάδος ΒΑΝ για επικείμενο σεισμό, διαβεβαιώνουν οι σεισμολόγοι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ομαλή τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Πάρνηθας και σημειώνουν ότι θα πρέπει να διατηρηθούν τα μέτρα επαργύπνισης. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 4.000 οικίσκοι για τη στέγαση των σεισμοπαθών, δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι άρχισε ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, στις ευπαθείς ομάδες των σεισμοπλήκτων.

Δύο γυναίκες εξαπατούσαν σεισμόπληκτους.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί η 35χρονη Μαρία Δημητρίου, η οποία μαζί με την 30χρονη Βαρβάρα Χαραλάμπου, εμφανίζονταν κυρίως σε ηλικιωμένους σεισμοπαθείς ως πολιτικοί μηχανικοί που διενεργούσαν αυτοψίες και με το πρόσχημα ότι θα ενεργήσουν για να τους χορηγηθεί σύντομα το βοήθημα, αποσπούσαν χρηματικά ποσά από 70 έως 160 χιλιάδες από τον καθένα.

Ανοδος στη Σοφοκλέους, μετά τα μέτρα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Επιασαν τόπο τα μέτρα της Τραπέζης της Ελλάδος για τόνωση της Χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς στη Σοφοκλέους παρατηρήθηκε θεαματική αναστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών. Ετσι ο γενικός δείκτης σημείωσε θεαματική άνοδο κατά 5,83%, ενώ το χορό της ανόδου έσυραν για άλλη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς συνιστούν ψυχραιμία και δεν μπορούν να κάνουν εκτιμήσεις για το αν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη διόρθωση ή πράγματι υπήρξε αλλαγή κλίματος.

Απαισιόδοξος ο Δ.Ρέππας για πρόοδο στο Κυπριακό.

Απαισιόδοξος εμφανίσθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, το επόμενο διάστημα, αφού όπως τόνισε η Τουρκία παραμένει στις γνωστές της θέσεις. Το Κυπριακό αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον με τον τούρκο πρωθυπουργό Ετσεβίτ, στην Ουάσιγκτον. Διπλωμάτες εκτιμούν ότι ο κ. Κλίντον θα ασκήσει πιέσεις στην Αγκυρα να συμμετάσχει ο Ντενκτάς στο νέο γύρω των συνομιλιών, που θα γίνουν στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο Κ.Σκανδαλίδης.

Καλαμπούρια χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης τα σενάρια περί εκλογών πριν από το τέλος του έτους. Ο κ. Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, σε δηλώσεις του διαπίστωσε αλλαγή του πολιτικού κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως είπε, είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Πρόσθεσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτό το θετικό κλίμα και να βγεί από το καβούκι του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ληστεία με λεία 30 εκατομμύρια δρχ στα ΕΛΤΑ Πετραλώνων.

Ληστεία με το καλημέρα και με λεία πάνω από 30 εκατομμύρια δρχ, σημειώθηκε σε βάρος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, στα Πετράλωνα. Ενα άτομο με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και άρπαξε σάκο που λίγο νωρίτερα είχε μεταφέρει χρηματαποστολή και ο οποίος περιείχε 31 εκατ. δρχ. Ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσε συνεργός του.

Απολογείται ο παιδοκτόνος Γ.Μεταξάκης.

Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το απόγευμα στην τρίτη τακτική ανακρίτρια Ηρακλείου, για να απολογηθεί ο Γιώργος Μεταξάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τα τρία ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια τα έριξε στον Αλμυρό ποταμό. Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου όρισε ένα δικηγόρο, αφού κανείς δεν δεχόταν να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Καταγραφή του απόδημου Ελληνισμού της Αυστραλίας από το ΕΚΕΜΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Ερευνας του πανεπιστημίου Λατρόμπ της Μελβούρνης ανακοίνωσε οτι θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων στην οποία θα καταγραφεί η ιστορία, η πορεία και οι εμπειρίες των ελληνικών οικογενειών που έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οπως εξήγησε ο διευθυντης του ΕΚΕΜΕ, καθηγητής Αναστάσιος Ταμης, πρόκειται για το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα καταγραφής όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τη μετανάστευση και εγκατάσταση του Ελληνισμού στην Αυστραλία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πλήρη κάλυψη του Τουμπάκοβιτς δηλώνει με ανακοινωσή της η διοίκηση της ΑΕΚ και καλεί τους φίλους της ομάδας να αγνοήσουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επαφές με άλλους προπονητές. Στο μεταξύ, ο Τουμπάκοβιτς προετοιμάζει την ομάδα για τη ρεβάνς με την Τορπέντο Κιουτάισι, αν και ήδη η Ενωση πρέπει να θεωρείται στον επόμενο γύρο, μετά τη νίκη της μέσα στη Γεωργία, αλλά και από τη μικρή δυναμικότητα της Τορπέντο.

Αήττητοι συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο κύπελλο Σαπόρτα η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Σε αγώνες για την δεύτερη ημέρα, η ''Ενωση'' επικράτησε άνετα στην Βουλγαρία της Τσέρνο Μόρε με 103-81 και πέρασε στην κορυφή του Α' ομίλου, ενώ ο ''γηραιός'' νίκησε στο Ιβανώφειο την Τέλεκομ Βόνης με 70-63 και προηγείται στον Ε' όμιλο της διοργάνωσης.

Βαρύτατες ποινές επέβαλε σήμερα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, σε παράγοντες αλλά και στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Στον παράγοντα του ΠΑΟΚ, Γιδόπουλο, επέβαλε απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3,5 μήνες και στον ΠΑΟΚ πρόστιμο 5.800.000 δρχ. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 1.5 μήνα, ο προπονητής Γιάτσεκ Γκμοχ για 15 ημέρες και η ΠΑΕ με πρόστιμο 5.900.000 δραχμών.

Στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του ο Γιάννης Κυράστας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δείχνει να ξεπερνά την νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και θέλει να επαναφέρει τους παίκτες του στην ''σκληρή πραγματικότητα'', αφού ακολουθούν ο επαναλητπικός με την Γκόριτσα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το νέο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, παιχνίδια στα οποία ο Κυράστας θέλει το απόλυτο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,57 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 523,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 298,78, ελβετικό φράγκο προς 207,56, τη λίρα Κύπρου προς 575,50, δολάριο Καναδά προς 216,92, δολάριο Αυστραλίας 206,54, το γερμανικό μάρκο προς 170,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, γαλλικό φράγκο προς 50,73, και το ευρώ προς 332,81 δραχμές.

Ραγδαία αλλαγή σκηνικού παρατηρήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την μεγάλη "πίεση" που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών κατά τις προηγούμενες ημέρες. Τα νέα μέτρα στήριξης απο την Τράπεζα της Ελλάδας και οι παρεμβάσεις τραπεζικών χαρτοφυλακίων, σε συνδυασμό με το κλείσιμο "ανοικτών θέσεων" στις προηγούμενες ημέρες, βελτίωσαν την ψυχολογία της αγοράς και οδήγησαν την αγορά σε θεαματική ανάκαμψη. Μοχλός της ανόδου της Σοφοκλέους ήταν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες έδωσαν και τον τόνο στη συνεδρίαση. Πάντως, παρά τη θεαματική άνοδο των τιμών των μετοχών, χρηματιστηριακοί παράγοντες διστάζουν να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, καθώς αναμένουν να δουν αν η σημερινή άνοδος σηματοδοτεί πράγματι αλλαγή κλίματος ή εάν η ανοδική αντίδραση είναι προσωρινή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.591,28 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 5, 83%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο ο καιρός, καθώς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Προς το βράδυ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Οι ανεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια απο 16 εως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 34 και στα νησιά του Αιγαίου απο 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, αλλά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 32 και 17 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 September 1999 - 20:00:16 UTC