Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι. Ομαλή η μετασεισμική εξέλιξη.
- Λειτουργούν απο χθες στην Αττική τα περισσότερα σχολεία.
- Νέα επίσκεψη του πρωθυπουγού στις σεισμόπληκτες περιοχές.
- Δικαστική έρευνα για τις καταρρεύσεις κτιρίων.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για το Χρηματιστήριο.
- Εξεταστική επιτροπή για το "Φάλκον" ζητεί η ΝΔ.
- Απολογείται το απόγευμα ο παιδοκτόνος Μεταξάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακού - Μόλντε.
- Ο Ντέιβιντ Μπουθ που αγωνίζεται στον Αρη,βρέθηκε ντοπαρισμένος.
- Η Καβάλα, επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι. Ομαλή η μετασεισμική εξέλιξη.

Με μια καθησυχαστική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται οτι η μετασεισμική εξέλιξη είναι ομαλή και έχει περιοριστεί σε μικρό τμήμα της διεγερθείσας σεισμικής ζώνης της 7ης Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα ΒΑΝ είναι πειραματικά - ερευνητικά, που δεν μπορούν να αξιολογηθούν επιστημονικά επαρκώς με στόχο την πρακτική τους αξιοποίηση.

Λειτουργούν απο χθες στην Αττική τα περισσότερα σχολεία.

Ανοιξαν χθες τα περισσότερα σχολεία στους δήμους που επλήγησαν απο τον σεισμό. Σε όσα δεν ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα. Εκείνων όμως που δεν θα έχουν επισκευαστεί ακόμη οι ζημιές, οι μαθητές τους θα συστεγαστούν σε άλλα.

Νέα επίσκεψη του πρωθυπουγού στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Τις σεισμόπληκτες περιοχές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού, επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι πολύ σύντομα θα εκλείψουν οι σκηνές και οι άστεγοι θα εγκατασταθούν σε οικίσκους, τροχόσπιτα και λυόμενες κατασκευές. Κοινή επίσκεψη σε καταυλισμό μουσουλμάνων σεισμοπαθών στο Γκάζι πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τέλος, σεισμόπληκτες περιοχές του Μενιδίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Δικαστική έρευνα για τις καταρρεύσεις κτιρίων.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης συγκροτήθηκε 15μελής νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που θα μελετήσει τα προβλήματα ποινικής ευθύνης και ποινικών κυρώσεων για πλημμελείς κατασκευές και κταρρεύσεις κτισμάτων εξαιτίας των σεισμών, προκειμένου να συμπληρωθεί και τροποποιηθεί η ποινική νομοθεσία μας. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, η επιτροπή πρέπει να παραδώσει το έργο της σε προθεσμία 25 ημερών από την πρώτη συνεδρίασή της.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για το Χρηματιστήριο.

Μέτρα για την τόνωση της χρηματιστηριακής αγοράς, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον τόνισε οτι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει γίνει το κέντρο μιας αυξημένης δραστηριότητας και έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα άλλα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Επίσης, υπογράμμισε οτι έχουν ληφθεί μέτρα για την αύξηση της διαφάνειας και τη διευκόλυνση των συναλλαγών.

Εξεταστική επιτροπή για το "Φάλκον" ζητεί η ΝΔ.

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες για τα αίτια του δυστυχήματος με το πρωθυπουργικό "Φάλκον", ζητάει η ΝΔ με πρόταση που υπογράφουν 101 βουλευτές της. Στην πρόταση γίνεται λόγος για ευθύνες, πολιτικές και άλλες και τονίζεται ότι η έρευνα που διεξάγεται, δεν εγγυάται, έστω και στοιχειωδώς, την αντικειμενικότητα και τη διάθεση της κυβέρνησης να την οδηγήσει στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Απολογείται το απόγευμα ο παιδοκτόνος Μεταξάκης.

Το απόγευμα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο 40χρονος Γιώργος Μεταξάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τα τρία από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια τα έριξε στον Αλμυρό ποταμό. Ο Μεταξάκης οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο, καθώς κανείς δεν δέχεται να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου όρισε ένα δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε 24ωρη προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακού - Μόλντε.

Ο Μαυρογενίδης εξακολουθεί να παραμένει ο μοναδικός ``πονοκέφαλος`` του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Μόλντε για την 3η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μεσοαμυντικός ποδοσφαιριστής ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού και θεωρείται απίθανο να παίξει. Οσον αφορά το αγωνιστικό πρόσωπο των ``ερυθρολεύκων``, οι Πασιαλής και Καραπιάλης διεκδικούν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης.

Ο Ντέιβιντ Μπουθ που αγωνίζεται στον Αρη,βρέθηκε ντοπαρισμένος.

"Κίτρινο" χρώμα είχε και το νεο κρούσμα ντόπινγκ στο χώρο του μπάσκετ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, ο Ντέιβιντ Μπουθ που αγωνίζεται στον Αρη, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της αναβολικής ουσίας ναδραλόνης στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Μπουθ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού τριών μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θεωρείται απίθανο να παραμείνει στο ρόστερ του Αρη.

Η Καβάλα, επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Καβάλα. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου σε αγώνα για την 2η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής που έγινε στην έδρα της, επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή. Τα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Καλαμάτα 4-2 ΟΦΗ-Ξάνθη 2-1 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2 Αρης-Παναχαϊκή 2-0 Τρίκαλα-Εθνικός Αστέρας 1-2 Ιωνικός-Προοδευτική 2-0 Καβάλα-Ηρακλής 3-1 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0 και Απόλλων- Πανηλειακός 0-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,59 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 525,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,28, ελβετικό φράγκο προς 207,87, τη λίρα Κύπρου προς 576,41, δολάριο Καναδά προς 216,82, δολάριο Αυστραλίας 208,45, το γερμανικό μάρκο προς 170,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,19, γαλλικό φράγκο προς 50,75, και το ευρώ προς 332,92 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά σ'όλη τη χώρα, αργότερα όμως στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 15 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό, άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και θερμοκρασία 19 με 33 και 17 με 31 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 September 1999 - 7:09:14 UTC