Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 31/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διακομματική συνεννόηση για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας.
- Τα χρυσά παιδιά της εθνικής στίβου δεξιώθηκε ο πρωθυπουργός.
- Ελπίδες για μείωση των τιμών στα καύσιμα.
- Σώος και αβλαβής βρέθηκε 45χρονος καθηγητής που αγνοείτο από χθες.
- Θα τιμηθεί η αυτοθυσία του λιμενοφύλακα Δ.Βουρνά.
- Συνάντηση Κ.Σημίτη με τον ειδικό συντονιστή της ΕΕ Χόκμπατ.
- Ελληνας δήμαρχος σε μεγαλούπολη της Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διακομματική συνεννόηση για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Προσπάθειες για την εξασφάλιση διακομματικής συνεννόησης, σχετικά με την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας, καταβάλει η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η άρση ή μή του βέτο στην αποδέσμευση του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις καθώς άλλοι τάσσονται υπέρ της άρσης, η πλειοψηφία όμως λέει όχι. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν αλλάζει η πολιτική μας στο θέμα αυτό και επιχειρεί να διατυπώσει τη θέση της, ενόψει του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Τα χρυσά παιδιά της εθνικής στίβου δεξιώθηκε ο πρωθυπουργός.

Τα χρυσά παιδιά της εθνικής ομάδος στίβου, τα οποία με τα έξι μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλλης, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και εθνικής ανάτασης, δεξιώθηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σημίτης διέκρινε στα πρόσωπα των πρωταθλητών μας ένα ακόμη δείγμα της "Ελλάδας της επιτυχίας" και υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα στηρίξει τον αθλητισμό, ιδιαιτέρως ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 που θα γίνει στην Αθήνα.

Ελπίδες για μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Την εκτίμηση ότι η διεθνής αγορά καυσίμων άρχισε να σταθεροποιείται και δεν αποκλείεται οι τιμές να σημειώσουν πτώση, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε δυσαρεστημένος από τη μή συμμόρφωση ορισμένων πρατηριούχων με την πρόσφατη "συμφωνία κυρίων" προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για να περιφρουρήσει τον αγώνα κατα του πληθωρισμού.

Σώος και αβλαβής βρέθηκε 45χρονος καθηγητής που αγνοείτο από χθες.

Σώος και αβλαβής βρέθηκε ο 45χρονος καθηγητής των ΤΕΛ Δημοσθένης Κώστογλου, ο οποίος αγνοείτο από χθες στις πλαγιές του Ολύμπου, κοντά στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 45χρονος, που είναι και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, είχε χάσει το δρόμο, στο βουνό, όπου είχε πάει για μια σύντομη βόλτα, που διήρκησε όμως, περισσότερο από 24 ώρες.

Θα τιμηθεί η αυτοθυσία του λιμενοφύλακα Δ.Βουρνά.

Για το βραβείο κοινωνικής προσφοράς και αυτοθυσίας, της Ακαδημίας Αθηνών, θα προταθεί ο λιμενοφύλακας Δημήτρης Βουρνάς, ο οποίος χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο στον οποίο έθετε τη ζωή του, έπεσε στο λιμάνι της Ελευσίνας και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ανασύρει ζωντανό έναν 22χρονο οδηγό, μέσα από το αυτοκίνητό του, το οποίο είχε πέσει στη θάλασσα.

Συνάντηση Κ.Σημίτη με τον ειδικό συντονιστή της ΕΕ Χόκμπατ.

Το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων, τόνισε για άλλη μια φορά ο ειδικός συντονιστής της ΕΕ για την ανοικοδόμηση της Γιουγκοσλαβίας Μπόντο Χόκμπατ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο γερμανός αξιωματούχος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, η οποία όπως είπε, μετά τις Βρυξέλλες θα είναι η δεύτερη έδρα του. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς και συζήτησαν τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία.

Ελληνας δήμαρχος σε μεγαλούπολη της Αυστραλίας.

Εκτός απροόπτου η μεγάλη πόλη της νότιας Αυστραλίας, το Γούλονγκονγκ, θα έχει Ελληνα δήμαρχο, μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η πόλη θεωρείται σίγουρη για το Εργατικό Κόμμα, που εκπροσωπεί ο Τζορτζ Χάρισον ή Γιώργος Χαραλαμπίδης. Πρόκειται για δικηγόρο και επιχειρηματία, που έχει υπηρετήσει σε μεταναστευτικούς, αθλητικούς, επιχειρηματικούς και εκκλησιαστικούς φορείς. Στο μεταξύ, το Εργατικό Κόμμα της Βικτώρια καθαίρεσε, σήμερα, τον ομογενή βουλευτή του, Δημήτρη Δόλλη. Ο αρχηγός του κόμματος αποφάσισε να αποπέμψει τον Δόλλη, λόγω της φτωχής του απόδοσης. Ο Δόλλης απουσιάζει στο εξωτερικό και κυρίως στην Ελλάδα ασχολούμενος με εθνικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δόλλης θα αντικαταστήσει τον Σταύρο Λαμπρινίδη στη θέση του γγ Απόδημου Ελληνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί η ομάδα ακόμη να μην έχει βρει το ρυθμό της, αλλά στην ΑΕΚ τρέχουν οι εξελίξεις στα διοικητικά, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι έτοιμος να τα βροντήξει και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, αν η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας δεν του δώσει... ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει εν λευκώ να αποφασίζει για τις τύχες της Ενωσης. Στην περίπτωση αυτή ενισχύεται ο Πέτρος Στάθης και γίνεται το νέο αφεντικό της εταιρείας, ενώ δεν αποκλείεται να παραιτηθεί και ο πρόεδρος Γενεράκης. Στο μεταξύ, ο Τουμπάκοβιτς και οι συνεργάτες του άρχισαν τις προσπαθειές τους για να μάθουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την άγνωστη Τορπέντο Κουτάισι.

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι παράγοντες του Ολυμπιακού ότι η ομάδα θα περάσει σίγουρα στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και δεύτερη, πίσω από τη Ρεάλ, καθώς Πόρτο και Μόλντε, δεν φαίνονται ικανές να απειλήσουν τους ερυθρόλευκους. Πάντως, ο Μπάγιεβιτς στηρίζει πολλά σε μία νίκη επί της Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,44 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 287,19,ελβετικό φράγκο προς 206,92 τη λίρα Κύπρου προς 572,96, δολάριο Καναδά προς 210,41 δολάριο Αυστραλίας 199,95 το γερμανικό μάρκο προς 169,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10,γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,23 δραχμές.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της αδυναμίας των τραπεζών, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διατηρήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Η υπάρχουσα ρευστότητα εξακολουθεί να αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλης διορθωτικής υποχώρησης, η οποία θα μπορούσε να προέλθει, κυρίως απο κάποιον εξωγενή παράγοντα, σε αυτή τη φάση. Η αγορά στη διάρκεια των συναλλαγών, λόγω κυρίως των πιέσεων που δέχθηκαν τα blue chips, υποχώρησε έως τα επίπεδα των 5.154,48 μονάδων, όταν σημείωνε πτώση έως και 1,26%, για να καλύψει στο κλείσιμο μεγάλο μέρος των απωλειών αυτών. Με νέα άνοδο έκλεισε ο δείκτης των κατασκευαστικών εταιριών, με εμφανή όμως τα σημάδια κόπωσης σε κάποιες μετοχές μετά την έντονη ανοδική κίνηση των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων έχει καταγράψει κέρδη περίπου 30%, 8 μετοχές του κλάδου έκλεισαν στο πλαφόν ανόδου του 8%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.205,34 μονάδες, έναντι 5.220,28 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας οριακή πτώση 14,94 μονάδων ή σε ποσοστό 0,29%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με νεφώσεις τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ήλιο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσης στα δυτικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς εως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο 17 εως 26 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 εως 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 22 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με πιθανή βροχή ή καταιγίδα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 29 και 19 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 31 August 1999 - 19:00:11 UTC