Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κύκλος επαφών Γ. Παπανδρέου με αρχηγούς κομμάτων και πρώην ΥΠΕΞ.
- Συνεχίζονται οι ευχαριστίες της τουρκικής ηγεσίας προς την Ελλάδα.
- Την Πέμπτη καθορίζονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
- Εντός του Σεπτεμβρίου 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία.
- Αρχίζουν την Πέμπτη οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β'Λυκείου.
- Επίσκεψη προέδρου Μαυροβουνίου στην Ελλάδα.
- Συνομιλίες Κούκ - Κρανιδιώτη στο Λονδίνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το Σάββατο ο αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Νορβηγία.
- Θερμή υποδοχή της Τζελίλη, Θάνου και Γκατσιούδη στο αεροδρόμιο.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 72-59 την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κύκλος επαφών Γ. Παπανδρέου με αρχηγούς κομμάτων και πρώην ΥΠΕΞ.

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προκατόχους του έχει απο χθές ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Στόχος, να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή διακομματική συνεννόηση για τη στάση της Ελλάδος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η χορήγηση βοήθειας στην Τουρκία για την επούλωση των πληγών του σεισμού. Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές οτι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην άρση του βέτο στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.

Συνεχίζονται οι ευχαριστίες της τουρκικής ηγεσίας προς την Ελλάδα.

Με δηλώσεις τους εκπρόσωποι της τουρκικής ηγεσίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη θερμή και ειλικρινή υποστήριξη που προσέφερε η Ελλάδα στη χώρα τους μετά τον καταστροφικό σεισμό. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι 14.095, ενώ στα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 27.234. Οι άστεγοι ανέρχονται σε 600.000 ,ενώ έχουν καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές περισσότερες απο 72.000 κατοικίες.

Την Πέμπτη καθορίζονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Πεμπτη θα οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα εγκαίνια της 64ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της το Σαββατοκύριακο. Σήμερα για το θέμα αυτό στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί υπο την προεδρία του συνεδρίαση κυβερνητικών και κομματικών στελεχών. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει πακέτο φορολογικών μέτρων με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού και την ανακούφιση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Εντός του Σεπτεμβρίου 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Την προκήρυξη μέσα στο Σεπτέμβριο περισσοτέρων από 4.500 νέων θέσεων εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Λάμπρος Παπαδήμας. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύρυθμες διαδικασίες και η επιλογή - η οποία θα είναι βάση των κριτηρίων του ΑΣΕΠ - θα γίνεται από περιφερειακά συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κατά τόπου Περιφέρειας και των διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Αρχίζουν την Πέμπτη οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β'Λυκείου.

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η αγωνία για τους υποψηφίους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το αργότερο ως τις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν απο το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις που θα καθορίσουν την είσοδο των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μεθαύριο Πέμπτη ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους της Β'Λυκείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 17 Σεπτεμβρίου. Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 13 του μηνός.

Επίσκεψη προέδρου Μαυροβουνίου στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των βαλκανικών εξελίξεων η Ελλάδα. Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα του ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου κ. Τζουγκάνοβιτς, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. Σήμερα ο Μαυροβούνιος πρόεδρος έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το Σάββατο στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Σκοπιανό ομόλογό του Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι. Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Αλβανία.

Συνομιλίες Κούκ - Κρανιδιώτη στο Λονδίνο.

Σημαντικές συνομιλίες για το Κυπριακό θα έχει με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννος Κρανιδιώτης, που βρίσκεται απο χθές στο Λονδίνο. Εκτός απο το Κυπριακό οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την ΕΕ και τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Κρανιδιώτης θα έχει επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σάββατο ο αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Νορβηγία.

Ο Νίκος Μαχλάς είναι αμφίβολο άν θα ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα στον αγώνα του Σαββάτου με τη Νορβηγία στο Οσλο γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Ο διεθνής επιθετικός μας δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην μέση του και υποβάλεται σε εξετάσεις από το ``ιατρικό τιμ`` του Αγιαξ. Βέβαιο πάντως είναι ότι δεν θα παίξει ο Κώστας Κωσταντινίδης.Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει την Τετάρτη γιά τη Νορβηγία.

Θερμή υποδοχή της Τζελίλη, Θάνου και Γκατσιούδη στο αεροδρόμιο.

Τρία από τα έξι μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης,έφτασαν με τους κατόχους τους στην Αθήνα. Η Μιρέλα Τζελίλη, που ``ύψωσε`` την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό με την νίκη της στον Ακοντισμό, ο Κώστας Γκατσιούδης, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών και η τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μέτρων, Κατερίνα Θάνου ``χάθηκαν`` στις αγκαλιές συγγενών, φίλων, αλλά και απλών φιλάθλων, που τους περίμεναν στον Ανατολικό Αερολιμένα του Ελληνικού.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 72-59 την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 72-59 την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε αγώνα γιά το διεθνές τουρνουά της Λευκωσίας. Από τους ``πράσινους`` έλειπε ο Νάντο Τζενίλε, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην μέση και θα μείνει εκτός αγώνων γιά 1,5 μήνα. Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Δάφνη με 82-67 και ο Ηρακλής το Μαρούσι με 73-53 στην πρώτη ημέρα του διεθνούς τουρνουά ``Μαυροσκούφεια``, που διεξάγεται στο Ιβανόφειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,09,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 285,01,ελβετικό φράγκο προς 206,82 τη λίρα Κύπρου προς 571,75, δολάριο Καναδά προς 212,13 δολάριο Αυστραλίας 200,18 το γερμανικό μάρκο προς 169,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11,γαλλικό φράγκο προς 50,51 και το ευρώ προς 331,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σχεδόν σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 17 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 31 και στο Αιγαίο 22 με 29 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, ανέμους ασθενείς μεταβλητούς και θερμοκρασία 21 με 30 και 19 με 27 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 31 August 1999 - 7:00:12 UTC