Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονη ελληνική αντίδραση σε τουρκική πρόκληση.
- Συναντήσεις Σημίτη - πολιτικών αρχηγών για λαθρομετανάστες.
- Αυξήθηκε και πάλι η τιμή της βενζίνης.
- Συνομιλίες πρωθυπουργών Ελλάδας - Βουλγαρίας.
- Νέο κρούσμα απο το φάρμακο Septrin.
- Με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ο διάλογος δηλώνει η Λευκωσία.
- Απεργίες σήμερα σε ΙΚΑ και νομαρχίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μια εκ των θέσεων 5-8,προσδοκά η εθνική μας μπάσκετ εφήβων.
- Η ΑΕΚ σε φιλικο, επικράτησε της Μονακό με 1-0.
- Το Χάλκινο πήρε η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη ελληνική αντίδραση σε τουρκική πρόκληση.

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα προέβη η κυβέρνηση για την παρενόχληση απο δύο μαχητικά της, του αεροσκάφους που μετέφερε από την Κύπρο τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, κοντά στη Ρόδο και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν απο αντίστοιχα ελληνικά. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τις επιπτώσεις τέτοιων προκλήσεων στην επιχειρούμενη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συναντήσεις Σημίτη - πολιτικών αρχηγών για λαθρομετανάστες.

Με τις διαδοχικές συναντήσεις, που θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ξεκινά ο κύκλος επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας με όσο το δυνατό πιο συναινετικό τρόπο.

Αυξήθηκε και πάλι η τιμή της βενζίνης.

Νέες αυξημένες τιμές της βενζίνης κατά 1,6 δρχ το λίτρο ισχύουν απο τα μεσάνυχτα, ενω αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Παράλληλα, ανώτατο περιθώριο κέρδους, το οποίο είναι μειωμένο κατά 50% ισχύει απο χθες στις τιμές καυσίμων σε 12 νομούς της χώρας στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ανακοπούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Συνομιλίες πρωθυπουργών Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Η κατάσταση στα Βαλκάνια και οι διμερείς σχέσεις Αθηνών - Σόφιας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με το Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Κοστόφ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Οι δύο πρωθυπουργοί, αφού επαναβεβαίωσαν το άριστο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών διατύπωσαν τη βούλησή τους να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ομαλότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Συμφώνησαν επίσης στην κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Νέο κρούσμα απο το φάρμακο Septrin.

Δεύτερο κρούσμα αλλεργικού σοκ ασθενούς, ύστερα από λήψη του φαρμάκου Septrin, καταγράφηκε στο Ηράκλειο, αλλά αυτή τη φορά ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρο. "Θύμα" του φαρμάκου, είναι η 20χρονη Λίνα Πλατήραχου η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο "Απολλώνειο" θεραπευτήριο Ηρακλείου. Η 20χρονη όταν άρχισε τη λήψη του φαρμάκου παρουσίασε εξανθήματα σε όλο της το σώμα και πρήξιμο.

Με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ο διάλογος δηλώνει η Λευκωσία.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνδυασμό με την τελευταία πρωτοβουλία της ομάδος G-8 και με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας συζητήθηκαν διεξοδικά χθες σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου κκ Παπανδρέου και Κασουλίδη. Σε δηλώσεις του ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε την πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την ανεύρεση αμοιβαίας λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Απεργίες σήμερα σε ΙΚΑ και νομαρχίες.

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα και αύριο στα πολυιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών του ιδρύματος, οι οποίοι ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και αύξηση των αποδοχών τους. Στάση εργασίας απο τις 11 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, που αφορά υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι απο κάποια υπουργεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια εκ των θέσεων 5-8,προσδοκά η εθνική μας μπάσκετ εφήβων.

Με μια ακόμη ήττα, την τρίτη στη διοργάνωση, ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων τις υποχρεώσεις της στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πορτογαλία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 72-70 από το αντίστοιχο της Αυστραλίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισπανίας επί της Κροατίας με 85-70 έμεινε τέταρτη στον όμιλο και έτσι τώρα περιορίζεται στην διεκδίκηση μίας εκ των θέσεων 5-8 της τελικής κατάταξης.

Η ΑΕΚ σε φιλικο, επικράτησε της Μονακό με 1-0.

Με μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη αποχαιρετά την Γαλλία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της η ΑΕΚ. Η ελληνική ομάδα, στο τελευταίο φιλικο που έδωσε επί γαλλικού εδάφους, επικράτησε της Μονακό με 1-0, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Νικολαίδης στο 3ο λεπτό της συνάντησης, που έγινε στην πόλη Σιστερόν.

Το Χάλκινο πήρε η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας.

Το πρώτο της μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας ''420'', που διεξάγεται στον Φαληρικό όρμο. Οι ιστιοπλόοι μας πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό, ενώ το χρυσό πήρε η Ιταλία και το ασημένιο η Γαλλία. Οι Δ. Μυλωνά-Αλ. Κούρκουλου, Π. Καμπουρίδης-Τ. Μηλιώνης και Μ. Μηλαίος-Δ. Πόλιτος, έχασαν στον ημιτελικό από τη Γαλλία ενώ επικράτησαν στον ''μικρό'' τελικό του Βελγίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 496,17, ελβετικό φράγκο προς 205,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 211,12, δολάριο Αυστραλίας 203,48, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,97, τη λίρα Κύπρου προς 571,54 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου 22 με 33,στα ηπειρωτικά 18 με 37 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς Αίθριο καιρό με μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 23 με 37 και 21 με 33 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 22 July 1999 - 7:00:15 UTC