Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα τουρκική πρόκληση πριν την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
- Νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης.
- Με λουκέτο απειλούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.
- Επαφές πρωθυπουργού για την πάταξη της εγκληματικότητας.
- Απεργούν το επόμενο 48ωρο οι γιατροί του ΙΚΑ.
- Τουλάχιστον 22 εμπρησμούς παραδέχθηκε 23χρονος πυρομανής.
- Λουκέτο σε τρία κέντρα διασκέδασης έβαλε ο δήμος Αλίμου.
- Ανακαλύφθηκε μανιτάρι... πέντε κιλών στο όρος Βέρμιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα τουρκική πρόκληση πριν την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Νέα τουρκική πρόκληση λίγες μόνο ημέρες πρίν από την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το αεροσκάφος που μετέφερε από την Κύπρο τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, κοντά στη Ρόδο και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ετσεβίτ, απειλούσε από τα κατεχόμενα με εποικισμό της Αμμοχώστου. Η συμπεριφορά αυτή δεν αποτελεί μόνο μια στρατιωτικού χαρακτήρα πρόκληση, αλλά και μια κατ' εξοχήν πολιτική ενέργεια με αρνητικά μηνύματα για την επιχειρούμενη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Αυξημένη κατά 1,60 δρχ θα είναι η τιμή της βενζίνης ενώ αμετάβλητη παραμένει η τιμή του ντίζελ. Ο υπουργός ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ενδεικτικές τιμές πώλησης των καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σε 12 νομούς της χώρας, που διαπιστώθηκαν μεγάλες αποκλίσεις, ισχύει ανώτατο περιθώριο κέρδους, το οποίο είναι μειωμένο κατά 50%.

Με λουκέτο απειλούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.

Τη συνεργασία όλων για την εφορμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ζήτησε η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές. Για τους φοιτητές που σπουδάζουν από τη Γιουγκοσλαβία, ο κ. Ρέππας αποκάλυψε ότι πολλοί έσπευσαν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο της Πρίστινα, προκειμένου να επιτύχουν την μετεγγραφή τους στην Ελλάδα. Στο μεταξύ οι ιδικτήτες των ιδιωτικών σχολείων απειλούν με λουκέτο αν ισχύσει η απόφαση της κυβέρνησης να διορίζονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μέσω του ΑΣΕΠ.

Επαφές πρωθυπουργού για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Την Παρασκευή αρχίζει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Την Παρασκευή ο κ.Σημίτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και την Αλέκα Παπαρήγα, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους προέδρους τον Κώστα Καραμανλή και τον Δημήτρη Τσοβόλα. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας με όσο το δυνατό πιο συναινετικό τρόπο.

Απεργούν το επόμενο 48ωρο οι γιατροί του ΙΚΑ.

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται το προσεχές διήμερο στα πολυιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών του ιδρύματος, οι οποίοι ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και αύξηση των αποδοχών τους.

Τουλάχιστον 22 εμπρησμούς παραδέχθηκε 23χρονος πυρομανής.

Τουλάχιστον 22 εμπρησμούς στην περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, παραδέχθηκε ο 23χρονος οικοδόμος Παναγιώτης Καλιούπης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Εναντίον του 23χρονου πυρομανή, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό κατά συρροή και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

Λουκέτο σε τρία κέντρα διασκέδασης έβαλε ο δήμος Αλίμου.

Λουκέτο σε τρία κέντρα διασκέδασης, που βρίσκονται στην παραλία του Αλιμου, έβαλε η δημοτική αρχή. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου, η σφράγιση των κέντρων "Καλούα", "Σάμπια" και "Νέος Ζέφυρος", έγινε διότι υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις και επειδή δεν είχαν άδεια λειτουργίας. Σε ανάλογες κινήσεις σφράγισης νυχτερινών κέντρων, όπως είναι το "Μπιο-Μπιο", το "Σόου Σέντερ" και το "Πρίβιλετζ", αναμένεται να προχωρήσει την Παρασκευή, ο δήμος Ελληνικού.

Ανακαλύφθηκε μανιτάρι... πέντε κιλών στο όρος Βέρμιο.

Ενα τεράστιο μανιτάρι, που θύμιζε ταινία του Ντίσνεϊ, αντίκρυσαν τέσσερις ορειβάτες σε υψόμετρο 1.800 μέτρων στο βουνό Βέρμιο της Νάουσας. Το μανιτάρι είχε διάμετρο 60 εκατοστά και ύψος επίσης 60 εκατοστά, ενώ το βάρος του ξεπερνούσε τα πέντε κιλά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μια ακόμη ήττα, την τρίτη στη διοργάνωση, ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων τις υποχρεώσεις της στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πορτογαλία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 72-70 (ημ. 39-43) από το αντίστοιχο της Αυστραλίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισπανίας επί της Κροατίας με 85-70 έμεινε τέταρτη στον όμιλο του Ο'Πόρτο και έτσι τώρα περιορίζεται στην διεκδίκηση μίας εκ των θέσεων 5-8 της τελικής κατάταξης.

Ενθουσιασμός επικρατεί στην Ηλεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανηλειακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του σπουδαίου επιθετικού Ρεμπρόφ από τη Δυναμό Κιέβου. Οπως υποστηρίζουν παράγοντες της επαρχιακής ομάδας, ο διεθνής επιθετικός βλέπει θετικά την πρόταση του Πανηλειακού, ενώ μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή του, αν όλα πάνε καλά. Στο μεταξύ, ο Πανηλειακός ανακοίνωσε δύο μεταγραφές ξένων παιχτών. Πρόκειται για το Σέρβο Λούκιτς και το Βόσνιο Πίτσα. Ο πρώτος, είναι επιθετικός και αγωνίζωταν στη γαλλική Μετς, ενώ ο δεύτερος, είναι μέσος και έπαιζε στην Πρίστινα.

Ο νεαρός Ουρουγουανός επιθετικός της Γιουβέντους Ζαλαγιέτα αποτελεί όνειρο για τους διοικούντες του ΠΑΟΚ, καθώς δόθηκε δανεικός στη Σεβίλη, ομάδα που αγωνίζεται ο Βασίλης Τσάρτας. Ο νεαρός άσος, που άφησε άριστες εντυπώσεις στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, αποτελούσε μεταγραφικό στόχο του δικεφάλου του Βορρά και γι'αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ομάδας πήγε στο Τορίνο.

"Δεν ανησυχώ. Ολα πάνε καλά" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ, που έφτασε σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. "Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διορίσει σύντομα τον νέο πρόεδρο" πρόσθεσε ο Σάμαρανκ, αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος προέδρου του οργανισμού Στρατή Στρατήγη. Οπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα ανακοινώσει την Παρασκευή το νέο πρόεδρο του οργανισμού "Αθήνα 2004".

Τις δυο πρώτες μεταγραφές ενόψει της νεας περιόδου, ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία επισημοποίησε το "γάμο" της με τους Μάρτιν Μιούρσεπ και Στιβ Χάνσεν. Ο Εσθονός φόργουορντ, που την περσινή αγωνίστηκε στον Αρη, υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με ετήσιες αποδοχές 700.000 δολαρίων, ενώ ο Αγγλος πλέι μέικερ (Κίντερ Μπολόνια), θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ για τα τρια επόμενα χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 496,17, ελβετικό φράγκο προς 205,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 211,12, δολάριο Αυστραλίας 203,48, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,97, τη λίρα Κύπρου προς 571,54 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

Με οριακή υποχώρησε έκλεισε τελικά ο γενικός δείκτης, στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς κατόρθωσε να ανακτήσει προς το τέλος των συναλλαγών, ένα μεγάλο μέρος απο το αρχικώς, χαμένο έδαφος. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης μετοχών και η τιμή 35 μετοχών αυτής της κατηγορίας έκλεισαν με άνοδο 8%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.471,22 μονάδων, έναντι 4.483,90 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση 12,68 μονάδων ή σε ποσοστό 0,28%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου απο 22 εως 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 19 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 και 21 με 33 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 21 July 1999 - 19:00:15 UTC