Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 14/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέο θρίλερ με Αλβανό που κρατάει 7 ομήρους σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
- Νέες αυξήσεις στα υγρά καύσιμα.
- Με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη συναντήθηκε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κοέν.
- Στο χρηματιστήριο "παίζουν" οι περισσότεροι από τους βουλευτές.
- Νέα βελτιωμένη πρόταση της Γιούρομπανκ για την Τράπεζα Εργασίας.
- Με συμβιβασμό έληξε η διαμάχη Γιοβανούδα-Καταβάτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέο θρίλερ με Αλβανό που κρατάει 7 ομήρους σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Νέο θρίλερ με πρωταγωνιστή αλβανό που κρατάει 7 ομήρους σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κιλκίς, βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι. Ο Αλβανός που κρατάει απασφαλισμένη χειροβομβίδα ζητάει 250 εκατ. δρχ, δύο πιστόλια και να μεταβεί στην Αλβανία. Ωστόσο η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι όποια λύση θα δοθεί εντός του ελληνικού εδάφους, πως η αστυνομία έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και ότι πρώτο μέλημα παραμένει η ζωή των ομήρων. Επί τόπου φτάνουν ειδικοί επιστήμονες, όπως ψυχολόγοι για να κάνουν τις διαπραγματεύσεις με τον κακοποιό.

Νέες αυξήσεις στα υγρά καύσιμα.

Από δύο μέχρι τρεις δρχ αυξάνονται εκ νέου τα υγρά καύσιμα, λόγω της αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, γεγονός που εντείνει την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου για πληθωριστικές πιέσεις. Την ίδια ώρα ο επενδυτικός οίκο Μούντις, προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας εκτιμώντας παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί σύντομα στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Ετσι αναβαθμίζονται τα ελληνικά ομόλογα αλλά και η αξιοπιστία του ΟΤΕ.

Με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη συναντήθηκε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κοέν.

Ικανοποιημένος για τις προσπάθειες της Ελλάδος σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμύνης, μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Κοέν επανέλαβε ότι η Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, ενώ για τα ελληνοτουρκικά είπε πως οι ΗΠΑ δεν ασκούν πιέσεις σε καμία πλευρά, αλλά ενθαρρύνουν οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου για την εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών

Στο χρηματιστήριο "παίζουν" οι περισσότεροι από τους βουλευτές.

Και κοινοβουλευτική ομάδα φαίνεται πως έχει αποκτήσει το λεγόμενο κόμμα του Χρηματιστηρίου, καθώς οι περισσότεροι από τους 300 της βουλής παίζουν σε ομόλογα και μετοχές, όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες των πολιτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του "πόθεν έσχες", πλουσιότερος από τους πολιτικούς αρχηγούς φέρεται ο Κώστας Καραμανλής και φτωχότερη η Αλέκα Παπαρήγα.

Νέα βελτιωμένη πρόταση της Γιούρομπανκ για την Τράπεζα Εργασίας.

Νέα βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Τραπέζης Εργασίας, έκανε ο όμιλος της Γιούρομπανκ. Συγκεκριμένα προτείνει ανταλλαγή κάθε μετοχής της Εργασίας με 2,4 μετοχές της Γιούρομπανκ, συν 17.000 δρχ, ανεβάζοντας έτσι την αξία της μετοχής της Εργασίας στις 56.400, έναντι 52.500 που προσέφερε ο όμιλος Πειραιώς, ο οποίος έχει περιθώριο μέχρι τέλος του μηνός να κάνει αντιπρόταση.

Με συμβιβασμό έληξε η διαμάχη Γιοβανούδα-Καταβάτη.

Με συμβιβασμό και αμοιβαίες υποχωρήσεις έληξε τελικά η διαμάχη του διαγραφέντος βουλευτή της ΝΔ Βαρσάμη Γιοβανούδα και της πρώην φίλης του Μαρίας Καταβάτη, η οποία ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε όταν του ζήτησε να διακόψουν τον παράνομο δεσμό τους. Ο κ. Γιοβανούδας προέβη σε δήλωση εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός, ενώ από την πλευρά της η κυρία Καταβάτη ανακάλεσε τη μήνυση, αφού όπως είπε η δήλωση του βουλευτή την ικανοποίησε ηθικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα ...σύννεφα πετάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τις μεταγραφικές "βόμβες" του Ολυμπιακού, που μέσα σε μία εβδομάδα δαπάνησε 8 δισεκ. δραχμές για να αποκτήσει τους Τζιοβάνι, Ζλάτκο Ζάχοβιτς. "Αναμφισβήτητα είναι δύο πολύ μεγάλες μεταγραφές. Για τον Τζιοβάνι τα έχουμε πει. Η αξία του Ζάχοβιτς είναι γνωστή και είναι ένας παίκτης που τον ήθελα από παλιά. Παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του και επιπλέον ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό" είπε ο Μπάγεβιτς.

Τελικά ο Σταν Κόλιμορ δεν πρόκειται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" απέσυραν το ενδιαφέρον του για τον επιθετικό της Αστον Βίλα, αφού δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο την απάντησή του και έτσι θα κινηθούν σε άλλο μεταγραφικό μέτωπο για την ενίσχυση της ομάδας. Ο Κόλιμορ ζήτησε από τον Παναθηναϊκό νέα διορία για να απαντήσει στην πρόταση του Παναθηναϊκού, γεγονός που εξόργισε τους παράγοντες της ΠΑΕ, οι οποίοι και απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Μόνο η τυπικές υπογραφές απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Οντέντ Κάτας στον Παναθηναϊκό. Ο Ισραηλινός γκαρντ αποδέχθηκε την προσφορά των ``πρασίνων`` και την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο 1+1 χρόνου στους πρωταθλητές Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες αποδοχές του θα ανέρχονται σε 1 εκατομ. δολλάρια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,55, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 504,43, ελβετικό φράγκο προς 205,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 218,36, δολάριο Αυστραλίας 213,72, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,04, τη λίρα Κύπρου προς 572,09 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

"Αναποφάσιστη" παρουσιάστηκε η χρηματιστηριακή αγορά σε ποιά κατεύθυνση να κινηθεί, καθώς η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο τη Moody's αντισταθμίζεται απο τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό λόγω της ανόδου του πετρελαίου και της παράτασης της "μάχης" για την απόκτηση της Τραπέζης Εργασίας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.240,94 μονάδες, έναντι 4.241,71 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας οριακή μείωση 0,77 μονάδων ή σε ποσοστό 0,02%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός καθώς στην Ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές η καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αιθριος καιρός. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλα σταδιακά πρώτα στο Ιόνιο και το βράδυ στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια απο 19 εως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά απο 22 εως 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 24 εως 35 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 37 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα μικρής διάρκειας. Οι ανεμοι θα μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 22 εως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 14 July 1999 - 19:00:26 UTC