Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας
- Αγνοούνται τρία άτομα απο το ναυάγιο ανοικτά της Ζακύνθου
- Οι αυξήσεις στα καύσιμα ανησυχούν την κυβέρνηση
- Σήμερα η τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ
- Με βάση το νόμο 2525/97 οι προσλήψεις εκπαιδευτικών
- Ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες Καψή
- Σε εξέλιξη πρόγραμμα κατασκευής 9.300 κατοικιών απο τον ΟΕΚ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Και τυπικά απο χθες ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς στον Ολυμπιακό
- "Σφήνα" του Παναθηναϊκού στη μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας

Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, συναντάται σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Κοέν, που πραγματοποιεί απο χθες επίσκεψη στη χώρα μας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Κοέν με την ελληνική κυβέρνηση ειναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι διμερείς σχέσεις. Χθες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κόεν είχε συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του, κ. Τσοχατζόπουλο στον οποίο εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας στη γιουγκοσλαβική κρίση.

Αγνοούνται τρία άτομα απο το ναυάγιο ανοικτά της Ζακύνθου

Ακαρπες έχουν αποβεί μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων του χθεσινού ναυαγίου του τουριστικού σκάφους ΙΑΣΩΝ ανοικτά του Αγίου Ανδρέα Ζακύνθου. Τα τρία άτομα που αγνοούνται είναι η Μάλαμα Κυπαρίσση, 40 χρόνων, ο Θανάσης Σταυρίδης, 11 χρόνων και η 4χρονη Βασιλική Κοψαχείλη. Επίσης, νεκρός ανασύρθηκε ο 49χρονος Βασίλης Σαγκριώτης. Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 24 Ελλήνες και αλλοδαποί βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα ανησυχούν την κυβέρνηση

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που αποτελούν απρόβλεπτο παράγοντα στη διαμόρφωση του πληθωρισμού ανησυχούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Χθες είχαν πολύωρη σύσκεψη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο.

Σήμερα η τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ

Πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ. Στις συνομιλίες που θα έχουν οι κκ Παπανδρέου, Μίλο και Δημητρόφ θα εξεταστούν η κατάσταση στα Βαλκάνια, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να θεσμοθετηθούν αυτές οι "τριμερείς" συναντήσεις και να πραγματοποιούνται ανα εξαμηνο.

Με βάση το νόμο 2525/97 οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ανακριβείς ισχυρισμούς που στοχεύουν στο να προκαλέσουν αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας, δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στη διαδικασία προσλήψεων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του τονίζει οτι οι διορισμοί εκπαιδευτικών, τακτικών και αναπληρωτών θα γίνουν και φέτος, όπως και πέρυσι, σύμφωνα με το νόμο 2525/97.

Ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες Καψή

Ξεκίνησε η δικαστική έρευνα, που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών για τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Καψή, σχετικά με κρούσματα διαφθοράς στο Δημόσιο και μίζες ύψους 700 εκατομμυρίων δραχμών στην κατασκευή νεκροταφείου στον Πειραιά. Χθες ο κ. Καψής εκκλήθη απο τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μανώλη Ρασιδάκη και του παρέδωσε γραπτό κείμενο για τις απόψεις του.

Σε εξέλιξη πρόγραμμα κατασκευής 9.300 κατοικιών απο τον ΟΕΚ

Σε εξέλιξη πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για την κατασκευή 9.300 κατοικιών, εκ των οποίων οι 3.000 θα είναι έτοιμες μέχρι το 2000. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος πρόσθεσε οτι από την 1η Οκτωβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι να καταθέτουν αιτήσεις για λήψη δανείων επισκευής και αποπεράτωσης οικιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τυπικά απο χθες ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς στον Ολυμπιακό

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη μεταγραφική βόμβα του Ολυμπιακού. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο Σλοβένος σούπερ σταρ αποδέχθηκε την πρόταση των πρωταθλητών και για τρία τουλάχιστον χρόνια θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, μαζί με τον Τζιοβάνι που αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Μπάρτσελόνα. Ο Ζάχοβιτς, που αγωνιζόταν στην Πόρτο κόστισε στον Ολυμπιακό, περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές.

"Σφήνα" του Παναθηναϊκού στη μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου

Το ''ειδύλλιο'' με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου δεν είχε ευνοϊκή εξέλιξη για την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Πέτρος Θεοδωρίδης απάντησε αρνητικά στην τελευταία πρόταση της ''Ενωσης'' για τον Κύπριο φορ. Η ΑΕΚ προσέφερε 550 εκατομμύρια σε μετρητά και τους Χιώτη Σέμπουε, Τζιβελέκη ως αντάλλαγμα, όμως οι προσπάθειές της σκόνταψαν στην άρνηση του Π. Θεοδωρίδη. Στο μεταξύ, σε φιλικό αγώνα, η ΑΕΚ συνέτριψε την Βισί με 12-4.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 504,43, ελβετικό φράγκο προς 205,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 218,99, δολάριο Αυστραλίας 214,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,64, τη λίρα Κύπρου προς 572,58 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στην Ηπειρο και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 20 με 37 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία από 23 μέχρι 37 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 14 July 1999 - 7:00:17 UTC