Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΚΕ ΠΑΣΟΚ
- Γενικές εξετάσεις
- Πληθωρισμός
- Καύσωνας
- Προγράμματα ΟΕΚ
- Προσλήψεις στο υπουργείο Αμυνας
- Λαθρομετανάστες

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Τζιοβάνι στον Ολυμπιακό

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΕ ΠΑΣΟΚ

Εφ'όλης της ύλης αναμένεται να είναι η εισήγηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη διήμερη σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει σήμερα. Ο κ. Σημίτης θα αναφερθεί στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις προσεχείς εθνικές εκλογές και θα κλιμακώσει την επίθεσή του εναντίον της ΝΔ.

Γενικές εξετάσεις

Με τους υποψηφίους της Δ'Δέσμης, που διαγωνίζονται σήμερα στα Μαθηματικά, πέφτει η αυλαία των γενικών εξετάσεων σε ο,τι αφορά τα βασικά μαθήματα.

Πληθωρισμός

Στο 2,1% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάϊο. Ωστόσο η κυβέρνηση ανησυχεί για τυχόν πληθωριστικές πιέσεις, μετά την αλματώδη αύξηση της διεθνούς τιμής των καυσίμων και της συνεχούς ανατίμησης του δολαρίου.

Καύσωνας

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, που κατά τόπους φτάνει ή και ξεπερνά τους 39 βαθμούς.

Προγράμματα ΟΕΚ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο , που προβλέπει νέες μορφές στεγαστικών προγραμμάτων απο τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπως η εκμίσθωση κατοικιών, με τη δυνατότητα αγοράς (λίζινγκ) και η πώληση κατοικιών σε δανειολήπτες του οργανισμού.

Προσλήψεις στο υπουργείο Αμυνας

Την πρόσληψη 850 ατόμων, όλων των κατηγοριών, σε φορείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ. Η σχετική προκήρυξη θα διατίθεται από το Εθνικό Τυπογραφείο και τις διάφορες Νομαρχίες.

Λαθρομετανάστες

Θα συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη και απέλαση λαθρομεταναστών, όπως δήλωσε χθές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στο μεταξύ, το θέμα αυτό θα απασχολήσει τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Πασκάλ Μίλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τζιοβάνι στον Ολυμπιακό

Τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, που απέκτησε τον Βραζιλιάνο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα από τη Μπαρτσελόνα. Μετά από πολύωρες επαφές που είχαν στη Βαρκελόνη οι Πέτρος Κόκκαλης και Γιωργος Λούβαρης με τον μάνατζερ του παίκτη Χοσέ Μάρτινς, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρες οριστικοποιήθηκε και ο Τζιοβάνι θα φορά για τα τρια επόμενα χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής "αγγίζει" τα 4 δισεκ. δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,94, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 504,76, ελβετικό φράγκο προς 206,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 220,09, δολάριο Αυστραλίας 215,58, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,45, τη λίρα Κύπρου προς 573,27 και το ευρώ προς 330,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός, καθώς στη δυτικη, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 μέχρι 35 βαθμούς.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 9 July 1999 - 6:00:16 UTC