Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τα καθημερινά προβλήματα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
- Ιδρύεται αρχηγείο Αστυνομίας.
- Στο 2,1% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.
- Τέλος Αυγούστου τα αποτελέσματα των γενικών εξετάσεων.
- Μισός τόνος αλλοιωμένων κρεάτων εντοπίστηκε στο "Κόντινεντ".
- Αρχίζει αύριο η κρίσιμη σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα καθημερινά προβλήματα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, έδωσε ο πρωθυπουργός, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και των αγροτών. Ο κ. Σημίτης ζήτησε να λειτουργήσουν αμέσως όλα τα νέα νοσοκομεία, να ξεκαθαρίσει το θέμα της Ολυμπιακής και να καταβληθούν, μέχρι τέλος του έτους, όλες οι αποζημιώσεις και επιδοτήσεις στους αγρότες. Για το θέμα της ασφάλειας ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ιδρύεται αρχηγείο Αστυνομίας.

Την ίδρυση αρχηγείου της αστυνομίας, καθώς και συμβουλευτικών οργάνων για το σχεδιασμό της πολιτικής και διαχείρισης κρίσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας τάξης. Για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ο κ.Χρυσοχοϊδης είπε ότι στόχος τους είναι ο έλεγχος της νομιμότητας παραμονής των μεταναστών, χωρίς να υπάρχει ρατσιστική διάθεση. Τις προσεχείς ημέρες ο κ. Χρυσοχοϊδης θα μεταβεί στα Τίρανα για να συζητήσει το θέμα των Αλβανών λαθρομεταναστών. Το ίδιο θέμα θα συζητήσουν αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στην Αθήνα.

Στο 2,1% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.

Στο 2,1% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάϊο. Ωστόσο η κυβέρνηση ανησυχεί για τυχόν πληθωριστικές πιέσεις, μετά την αλματώδη αύξηση της διεθνούς τιμής των καυσίμων και της συνεχούς ανατίμησης του δολαρίου. Ετσι αποφασίσθηκε η εξαγγελία των φορολογικών ελαφρύνσεων, να γίνει από τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου θα δώσει και το στίγμα της οικονομικής πολιτικής, αλλα και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με έμφαση στην κοινωνική πολιτική.

Τέλος Αυγούστου τα αποτελέσματα των γενικών εξετάσεων.

Τις βαλίτσες τους για διακοπές ετοιμάζουν οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών, καθώς ολοκλήρωσαν τη δοκιμασία τους στο πλαίσιο των γενικών εξετάσεων. Ωστόσο, η αγωνία τους θα παραταθεί για ένα ακόμη μήνα, καθώς προς το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αυλαία των γενικών εξετάσεων στα βασικά μαθήματα πέφτει αύριο με τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.

Μισός τόνος αλλοιωμένων κρεάτων εντοπίστηκε στο "Κόντινεντ".

Περίπου μισό τόνο αλλοιωμένων κρεάτων εντόπισαν και κατάσχεσαν άνδρες της Αγορανομίας Αιγάλεω, στο σούπερ-μάρκετ "Κόντινεντ", στα Νέα Λιόσια. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 300 κιλά νωπό μοσχαρίσιο κρέας, 124 κιλά χοιρινό, 20 κιλά νωπά κοτόπουλα, 7 κιλά μοσχαρίσιο συκώτι και 7 κιλά γαλοπούλα. Τα ακατάλληλα τρόφιμα παρουσίαζαν δυσάρεστη οσμή και αλλοίωση του χρώματος και της σύστασης.

Αρχίζει αύριο η κρίσιμη σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Αρχίζουν αύριο οι διήμερες εργασίες της κρίσιμης, όπως χαρακτηρίσθηκε, συνόδου της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με βασικό θέμα την πορεία ανασυγκρότησης του κινήματος. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τα στελέχη του κινήματος να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα, όπως αυτή καταγράφηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να ξεκινήσει μια νέα νικηφόρα πορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός στην προσπαθειά του να συμβάλλει στην εξυγίανση της διαιτησίας, ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με το οποίο θα προτείνει την κατάργηση του ορισμού και την καθιέρωση της διπλής κλήρωσης. Ενα σχέδιο που θα έχει ως στόχο ένας διαιτητής να μη διευθύνει περισσότερα από δύο παιχνίδια της ίδιας ομάδας στον ίδιο γύρο. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός περιμένει την απάντηση της Αστον Βίλα για τον Κόλιμορ, αλλά η αγγλική ομάδα βλέποντας ότι η ελληνική ομάδα τα έχει βρει με τον παίχτη, τώρα αξιώνει περισσότερα χρήματα.

Κι ενώ οι πληροφορίες ότι η ΑΕΚ έχει φύγει από τον πλήρη έλεγχο της ΕΝΙΚ εντείνονται, καθώς ο όμιλος Λάτση φαίνεται ότι αποκτά το 40% των μετοχών της ομάδας, η ΕΝΙΚ ετοιμάζεται να επενδύσει και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης διαπραγματεύεται πώληση μέρους μετοχών της εταιρίας σε όμιλο επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους και ο δισεκατομμυριούχος Τζο Λιούις, που είναι ο κύριος μέτοχος της ΕΝΙΚ. Εξάλλου, μέχρι το τέλος της εδβομάδας αναμένεται να δωθεί τέλος στο σήριαλ της μεταγραφής Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή, αφού η Ενωση έχει κάνει δελεαστική πρόταση.

Εάν δεν είναι όλα μία... μπλόφα, τότε ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στους Τζιοβάνι της Μπαρτσελόνα και Ζάχοβιτς της Πόρτο, καθώς όπως έχει διαρρεύσει από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, ο γιος του Κόκκαλη και ο Λούβαρης βρίσκονται στην Ιβηρική Χερσόνησο για να κλείσουν τους δύο γνωστούς παίχτες. Η μεταγραφολογία φέτος για τους πρωταθλητές έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ την ίδια ώρα, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στη διοίκηση διαβεβαιώνουν ότι οι δύο παίχτες έχουν σχεδόν κλείσει με τους ερυθρολεύκους.

Παίκτης του Πανηλειακού θα είναι για τα δυο επόμενα χρόνια ο Ουζουνίδης. Ο διεθνής αμυντικός παρά το ότι είχε προτάσεις από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, τελικά συμφώνησε να συνεργαστεί με την ομάδα του Πύργου, ύστερα από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σταυρόπουλο. Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό.

Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του ο νέος "ισχυρός" άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ Στράτος Γιδόπουλος, που αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε από τους συμβούλους της ΠΑΕ για τα βασικά θέματα της ποδοσφαιρικής εταιρείας. Το απόγευμα ο Γιδόπουλος μετέβη στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας όπου και γνωρίστηκε με τα μέλη της ομάδας, τον προπονητή και τους παίχτες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,94, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 504,76, ελβετικό φράγκο προς 206,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 220,09, δολάριο Αυστραλίας 215,58, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,45, τη λίρα Κύπρου προς 573,27 και το ευρώ προς 330,43 δραχμές.

Σε καθοδική τροχιά, για τρίτη συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, λόγω των ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν στο χώρο των τραπεζών. Η αγορά παρουσιάζεται "αδύναμη" να κρατήσει τα ιστορικά επίπεδα των 4.300 μονάδων, εξαιτίας των πωλήσεων σε τραπεζικές αξίες, καθώς το τοπίο παρουσιάζεται θολό σε σχέση με την υπόθεση της Τραπέζης Εργασίας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.245,34 μονάδες, έναντι 4.285,84 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 40,50 μονάδων ή σε ποσοστό 0, 94%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, καθώς στη δυτικη, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 19 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 38 και στο Αιγαίο 23 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 μέχρι 35 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 8 July 1999 - 19:01:21 UTC