Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για επικίνδυνα τρόφιμα.
- Αιματηρό επισόδειο στη Βούλα με δράστη επιχειρηματία της νύχτας.
- Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ντεκτάς.
- Συνελήφθη ο εγκέφαλος παραχάραξης εγγράφων.
- Με αποχή από τη διόρθωση των γραπτών απειλεί μερίδα καθηγητών.
- Υπό έλεγχο τέθηκε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στη Βάρη.
- Στις φυλακές Πατρών οδηγήθηκε ο Τούρκος βιαστής 14χρονου Γερμανού.
- Μία Ελληνίδα θα διεκδικήσει το αξίωμα της δημάρχου στο Σίδνεϊ.
- Αρχίζει το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Πελοποννησιακής Ενωσης ΗΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής.

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη, απαντούν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, στην εκχώρηση του μάνατζμεντ σε βρετανική εταιρία. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι με την απόφαση αυτή και διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι θα αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο τη συρρίκνωση της εταιρίας. Παράλληλα ζητούν τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τη Ολυμπιακής και των εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιώματων, κάτι για το οποίο τους έχει ήδη διαβεβαιώσει ο υπουργός Μεταφορών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για επικίνδυνα τρόφιμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες ότι ορισμένες εταιρίες διαθέτουν στην αγορά φρουτοχυμούς και τυριά, τα οποία βαφτίζουν ελληνικά, ενώ στην ουσία οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες. Καταγγελία ότι ορισμένοι επιτήδειοι βαφτίζουν και πωλούν στην αγορά ως ελληνικά, χοιρινά κρέατα εισαγωγής, έκανε η ομοσπονδία χοιροτρόφων Ελλάδος. Στο μεταξύ, δείγματα τροφίμων ύποπτα για διοξίνες εστάλησαν για έλεγχο σε εργαστήρια του εξωτερικού.

Αιματηρό επισόδειο στη Βούλα με δράστη επιχειρηματία της νύχτας.

Το νόμο στα χέρια του πήρε ο σεσημασμένος από την αστυνομία για σωρεία αδικημάτων, 52χρονος Κώστας Βοϊδονικόλας, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον εργατών, επειδή του είχαν κλείσει την είσοδο του γκαράζ, στο σπίτι του στη Βούλα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκαν τέσσερα άτομα, ένα από τα οποία υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Ο δράστης, ο οποίος παραδόθηκε, ισχυρίσθηκε ότι οι εργάτες του επιτέθηκαν με κανδρόνια και αυτός πυροβόλησε για να αμυνθεί.

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ντεκτάς.

Προκλητικός εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων, χαρακτηρίζοντας ανοησίες, τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο γγ του ΟΗΕ το φθινόπωρο για επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο και της πρότασης της Ομάδος των Οκτώ. Ο Ντενκτάς κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συνομιλίες, αφού, όπως ισχυρίσθηκε, η διαδικασία αυτή έχει αποδειχθεί άκαρπη. Πάντως ο γγ του ΟΗΕ θα απευθύνει πρόσκληση στις δύο πλευρές για έναρξη συνομιλιών άνευ όρων.

Συνελήφθη ο εγκέφαλος παραχάραξης εγγράφων.

Ενα υπερσύγχρονο εργαστήριο παραχάραξης εγγράφων, είχε στήσει σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, ο Γιάννης Πετρουλάκος, που συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 952 πλαστά ομόλογα Σουηδίας, αξίας 350 εκατ. ασυμπλήρωτες και συμπληρωμένες τραπεζικές επιταγές, αλλά και επιταγές ασφαλιστικών εταιριών, πλαστά τιμολόγια για δελτία αποστολής, σφραγίδες της ΔΟΥ Γλυφάδας, δελτία ταυτότητας, βεβαιώσεις ασφαλιστικών φορέων, ακόμη και πλαστά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, αξίας εκατοντάδων εκατ. δρχ.

Με αποχή από τη διόρθωση των γραπτών απειλεί μερίδα καθηγητών.

Με αποχή από τη διόρθωση των γραπτών των μαθητών της Β' λυκείου απειλεί μερίδα των καθηγητών της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή αμοιβή ανά γραπτό, που ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας. Οι καθηγητές ζητούν να αυξηθεί η αποζημίωση από 210 δρχ το γραπτό στις 550, που είναι η αποζημίωση των γενικών εξετάσεων, ενώ και αυτό το επίδομα ζητούν να αυξηθεί σε 1.000 δρχ ανά γραπτό. Οι μαθητές της Β' λυκείου διαγωνίσθηκαν στα αρχαία ελληνικά και θα συνεχίσουν με το μάθημα της βιολογίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στη Βάρη.

Υπό έλεγχο τέθηκε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στη Βάρη μετά από προσπάθειες δύο ωρών, περίπου 80 πυροσβεστών με 25 οχήματα. Το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί, λόγω των εύφλεκτων υγρών, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί σε διπλανές εγκαταστάσεις.

Στις φυλακές Πατρών οδηγήθηκε ο Τούρκος βιαστής 14χρονου Γερμανού.

Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος Τούρκος Γκιλντίζ Ογκούν, που κατηγορείται οτι αποπλάνησε και βίασε 14χρονο Γερμανό μέσα στην καμπίνα του σε πλοίο της γραμμής Πατρας- Ιταλίας. Ο Τούρκος, ο οποίος για πρώτη φορά ζήτησε συγνώμη, αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένους πολίτες, πολλοί από τους οποίους κινήθηκαν απειλητικά έναντίον του.

Μία Ελληνίδα θα διεκδικήσει το αξίωμα της δημάρχου στο Σίδνεϊ.

Μία Ελληνίδα, η Εφη Παντέχη, έκανε γνωστό πως θα διεκδικήσει το αξίωμα της δημάρχου του Σίδνεϊ στις δημοτικές εκλογές του 2000. Οπως ανακοίνωσε, βασικό της σύνθημα θα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μικροεπιχειρηματιών, ενώ, επίσης, θέλει οι δημότες να είναι περήφανοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι θύματά αυτών. Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Παπανικολάου δήλωσε ότι όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα δημιουργήσει υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού και μάλιστα με υπουργό απόδημο Ελληνα.

Αρχίζει το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Πελοποννησιακής Ενωσης ΗΠΑ.

Το πρώτο, ιδρυτικό συνέδριο της Πελοποννησιακής Ενωσης αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή πολλών αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και την παρουσία των διπλωματικών αρχών, εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, με τη ψήφιση του καταστατικού της νέας Ενωσης, την έκδοση ψηφισμάτων για καίρια θέματα και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της διοίκησης. Επίσης, θα τιμηθούν ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριου Αθενς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης κα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις αγώνες, τρεις ήττες, τρεις αξιολύπητες εμφανίσεις, ένα σωστό Βατερλό για την εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας και μία γρήγορη επιστροφή στην πατρίδα για την αποστολή. Οι δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση της εθνικής είχαν ειπωθεί πριν από τους αγώνες, με πρώτες τις απουσίες βασικών στελεχών, όπως του Ρετζιά, του Οικονόμου και του Αλβέρτη. Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας μπάσκετ μιλούσαν με βεβαιότητα για διάκριση και κατάκτηση μεταλλίου, ακόμα και του πρώτου.... Αντ'αυτών, είχαμε την τελευταία θέση στη διοργάνωση και φυσικά τον αποκλεισμό της εθνικής από την Ολυμπιάδα του 2000. Ηδη, έχει αρχίσει η κριτική: Φταίνε οι πολλοί ξένοι παίχτες, οι προπονητές, τα σωματεία, ο κόσμος όλος... Ισως όμως πρέπει να σκεφτούν ότι ο Νίκος Γκάλης - βασικά αυτός- και οι άλλοι παίχτες της δεκαετίας του '80, δεν υπάρχουν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξαναβγούν. Οσο για το προπονητικό δίδυμο Πετρόπουλου-Ιωαννίδη απ'ότι φαίνεται δεν μπορεί να προχωρήσει για πολύ. Πάντως, ο Πετρόπουλος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του...

Ηρθε σήμερα στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ από την Μπαρτσελόνα Τσίριτς, ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν περισσότεροι από 1000 οπαδοί της Ενωσης, που, μάλιστα, από το μεγάλο τους πάθος δημιούργησαν και μικροεπισόδεια όταν η αστυνομία προσπάθησε να τους περιορίσει στους χώρους υποδοχής της αίθουσας αφίξεων. Ο 25χρονος διεθνής Γιουγκοσλάβος μέσος έχει συμφωνήσει για συνεργασία τριών ετών, ενώ η αποκτησή του κόστισε στην Ενωση περίπου 1,5 δις δρχ. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός μέσα σε δύο 24ωρα, απέκτησε τρεις παίχτες: το Γερμανό -με το όνομα γλωσσοδέτη- Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν, από την Γκλάντμπαχ, τον Γκαλέτο από την Αργεντινή και τον ταλαντούχο Ηπειρώτη από τον Πανσερραϊκό, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να κλείσει και η συμφωνία με τον Ολιβάρες του ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί ότι ο Πφλίπσεν θ κοστίσει για τρία χρόνια 1,7 δις δρχ. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός χάνει την περίπτωση Μπονίγια, αλλά βρίσκεται κοντά στο Σλοβένο Ατσίμοβιτς, που παίζει στον Ερυθρό Αστέρα.

Μπορεί από τον επίσημο Αρη να μην υπάρχει ανακοίνωση για την ημέρα και πολύ περισσότερο για την ώρα άφιξης στην Θεσσαλονίκη του νέου τεχνικού των κιτρίνων, Ιλια Πέτκοβιτς, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Σέρβος τεχνικός θα βρεθεί αύριο στην Θεσσαλονίκη. Μετά το αίσιο τέλος που θα έχει το θέμα του προπονητή, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η μεταγραφική αντεπίθεση του Αρη. Εκτός από τους Γιουγκοσλάβους που θα φέρει μαζί του ο Πέτκοβιτς και την απόκτηση του Μάριου Χριστοδούλου, οι κίτρινοι κινούνται δραστήρια για την απόκτηση ενός μεγάλου επιθετικου.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι από σήμερα ο Αιγύπτιος Αμπντελασαντάρ Σαμπρί. Ο διεθνής άσος που ανήκε στην αυστριακή Τιρόλ, έφτασε στην Αθήνα και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι αισθάνεται σαν στη πατρίδα του και πως ξέρει πολλά για τη νέα του ομάδα. Η μεταγραφή του Σάμπρι θα κοστίσει περίπου 200 εκατομμύρια δρχ, ενώ ο παίχτης θα έχει ετήσιες απολαβές 45 εκατ. δρχ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,20, λίρα Αγγλίας προς 502,65, ελβετικό φράγκο προς 206,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,77, τη λίρα Κύπρου προς 569,64 και το ευρώ προς 329,27 δραχμές.

Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές κυρίως μετοχές, που εκδηλώθηκε προς το τέλος των συναλλαγών, οδήγησε σε ανάκαμψη την αγορά, μετά απο δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγραφεί απώλειες 2,61% και την επανέφερε και πάλι πάνω απο τα επίπεδα των 3.900 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.925,95 μονάδες, έναντι 3.897,33 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας άνοδο 28,62 μονάδων ή σε ποσοστό 0,73%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, εκτός από τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 εως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στα νησιά 18 με 28 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 17 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 24 June 1999 - 19:00:13 UTC