Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη βρετανική ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΓΚ το μάνατζμεντ της Ολυμπιακής.
- Με συνέπεια θα συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο δήλωσε ο κ. Σημίτης.
- Η Ελλάδα επιμένει να καταστραφούν τα δεσμευμένα βελγικά τρόφιμα.
- Ετοιμος ο Κόφι Αναν να καλέσει για συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς.
- Στο αυτόφωρο οι υπεύθυνοι για την πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά.
- Συνεχίζονται οι εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου.
- Στη Λάρισα το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέα ήττα γνώρισε η Εθνική μπάσκετ απο τη Λιθουανία με σκορ 82- 64.
- Το σίριαλ Τσίριτς, έληξε ευνοϊκά για την ΑΕΚ.
- Ο Καρλ Χάϊντς Πφλίπσεν της Γκλάντμπαχ, στον Παναθηναϊκό.
- Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση των αγώνων ποδοσφαίρου Α` και Β` Εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη βρετανική ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΓΚ το μάνατζμεντ της Ολυμπιακής.

Την παραχώρηση του μάνατζμεντ της ΟΑ για 30 μήνες αναλαμβάνει η ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΓΚ, θυγατρική της ΜΠΡΙΤΙΣ ΑΙΡΓΟΥΕΙΣ, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μαντέλης. Η βρετανική εταιρία, θα έχει την υποχρέωση να καταστήσει την ΟΑ βιώσιμη και κερδοφόρα και να την εντάξει σε διεθνή συμμαχία, τόνισε ο υπουργός. Οι πράξεις του μάνατζερ θα διέπονται απο τους ελληνικούς νόμους. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θίγονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων, ενώ για τις προσλήψεις παραμένει σε ισχύ ο νόμος Πεπονή.

Με συνέπεια θα συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Η κυβέρνηση προχωρεί συγκροτημένα για να πραγματοποιήσει τους μεγάλους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους, που έχει θέσει. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά την ορκωμοσία των βουλευτών Ροδούλα Ζήση και Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ως υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης αντίστοιχα. Μετά την ορκωμοσία ο κ. Σημίτης αναχώρησε για την Αργεντική και Βραζιλία αντίστοιχα, όπου θα πάρει μέρος στη σύνοδο της σοσιαλιστικής διεθνούς και στη σύνοδο ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.

Η Ελλάδα επιμένει να καταστραφούν τα δεσμευμένα βελγικά τρόφιμα.

Η Ελλάδα επιμένει στο να καταστραφούν τα δεσμευμένα βελγικά τρόφιμα, που είναι ύποπτα μόλυνσης με διοξίνη, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη θέση, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για την καταβολή αποζημιώσεων. Υπενθυμίζεται οτι η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της ΕΕ αποφάσισε όπως όλες οι ποσότητες βελγικών τροφίμων, που έχουν δεσμευτεί στις διάφορες χώρες,θα επιστραφούν στο Βέλγιο.

Ετοιμος ο Κόφι Αναν να καλέσει για συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς.

Ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προσκαλέσει τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για την έναρξη διαλόγου - άνευ όρων - με θέμα την επανένωση της Κύπρου. Σε γραπτή έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Αναν εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη των αρχηγών των κρατών της Ομάδας των Οκτώ, οι οποίοι τον κάλεσαν να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο σε διάλογο, το φθινόπωρο. Τουρκία και τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν απορρίψει την πρόταση των Οκτώ.

Στο αυτόφωρο οι υπεύθυνοι για την πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά.

Υπό πλήρη έλεγχο είναι όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες απο την ΠΥ. Η υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους δημάρχους να πάρουν μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών, διαφορετικά θα υπάρχουν οικονομικές και ποινικές κυρώσεις εναντίον των δημάρχων. Στο αυτόφωρο οδηγούνται με την κατηγορία εμπρησμού δάσους απο αμέλεια ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης και τρεις Πολωνοί εργάτες, για την τελευταία φωτιά στο Νέο Βουτζά Αττικής.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου.

Στα Αρχαία Ελληνικά διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου στο πλαίσιο των πανελλαδικών προαγωγικών εξετάσεων. Αύριο θα εξεταστούν στη Βιολογία.

Στη Λάρισα το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Υπεγράφη χθές η σύμβαση για την κατασκευή του Αεροπορικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη θέση Κουτσοχερο έξω από τη Λάρισα. Το έργο αναλαμβάνει η ελληνική κοινοπραξία την οποία αποτελούν οι εταιρίες ΑΚΤΩΡ, Ελληνική Τεχνοδομική και Θεμελιοδομή. Το νατοϊκό Στρατηγείο θα κατασκευαστεί κάτω από το έδαφος και θα καταλαμβάνει έκταση 11.000 τετραγωνικών μέτρων. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στην Υπηρεσία Εργων της Πολεμικής Αεροπορίας από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο και τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ήττα γνώρισε η Εθνική μπάσκετ απο τη Λιθουανία με σκορ 82- 64.

Ενας από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ολοκληρώθηκε χθες στη Ντιζόν, όπου η εθνική μας ομάδα γνώρισε την ταπείνωση με 82-64 από τη Λιθουανία και αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Στον αγώνα αυτό παιζόταν η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν προκλητικά αδιάφοροι και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η νίκη και η πρόκριση χάθηκε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού! Ετσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πέρασαν Ισραήλ, Γιουγκοσλαβία και Γαλλία από τον Α` Ομιλο, Σλοβενία, Ρωσία, Ισπανία από τον Β`, Κροατία, Τουρκία και Ιταλία από τον Γ` και Γερμανία, Τσεχία και Λιθουανία από τον Δ` Ομιλο.

Το σίριαλ Τσίριτς, έληξε ευνοϊκά για την ΑΕΚ.

Το σίριαλ Τσίριτς, έληξε ευνοϊκά για την ΑΕΚ. Ο Σέρβος μέσος Μπαρτσελόνα συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ. Ο Ντράγκαν Τσίριτς, που έρχεται το απόγευμα στην Αθήνα, έδωσε το τελικό οκέι στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρο Στάθη, κατά τη συνάντησή τους στη Βαρκελώνη και αφού είχε προηγηθεί ένα θρίλερ ως προς την μεταγραφή του 25χρονου άσου.

Ο Καρλ Χάϊντς Πφλίπσεν της Γκλάντμπαχ, στον Παναθηναϊκό.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, δηλώνει ο Καρλ Χάϊντς Πφλίπσεν. Ο 28χρονος Γερμανός παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό από την Γκλάντμπαχ, η οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο κασέ του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός άσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση των αγώνων ποδοσφαίρου Α` και Β` Εθνικής.

Στις 5 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση των αγώνων για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α` και Β` Εθνικής στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ. Την ίδια ημέρα και στο ίδιο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 505,04, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,24, τη λίρα Κύπρου προς 571,30 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 13 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στο Αιγαίο 18 με 29 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 31 και 16 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 24 June 1999 - 7:00:15 UTC