Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.
- Κρίσιμες συνομιλίες για ειρήνευση αύριο στη Μόσχα.
- Σε εξέλιξη η ελληνική πρωτοβουλία.
- Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.
- Συναντήσεις Οικουμενικού Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία.
- Διαβεβαιώσεις Λαλιώτη για τα μεγάλα έργα.
- Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Καθοριστική συνάντηση Κόκκαλη - Ιβκοβιτς.
- Ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.
- Οριστικά η τρίτη θέση και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα στον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζονται οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία προκαλώντας μεγάλες υλικές καταστροφές. Χθες δυο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά της έδρας της αστυνομίας στο Βελιγράδι, χωρίς ομως να εκραγούν. Σύμφωνα με τη Ρωσία, μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 1.200 άμαχοι, 5.000 έχουν τραυματιστεί, ενω οι ζημιές ξεπερνούν τα 100 δισ δολάρια. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας, Ζακ Σιράκ και Τόνι Μπλερ, επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για την επίτευξη των στόχων της Συμμαχίας.

Κρίσιμες συνομιλίες για ειρήνευση αύριο στη Μόσχα.

Στον τερματισμό των επιδρομών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να καταλήξουν οι αυριανές συνομιλίες στη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος, κ. Τσερνομίρντιν, ο οποίος θα έχει νέο γύρο συζητήσεων με το Φινλανδό πρόεδρο, εκπρόσωπο της ΕΕ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Την Πέμπτη ο κ. Τσερνομίρντιν θα έχει στο Βελιγράδι συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Ο πρώην αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Βούκ Ντράσκοβιτς, ισχυρίζεται οτι οι αεροπορικές επιδρομές θα τερματιστούν σε "οκτώ ημέρες".

Σε εξέλιξη η ελληνική πρωτοβουλία.

Τη συμφωνία της Κίνας στην ελληνοτσεχική πρωτοβουλία, για παύση των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, πριν υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταφέρει στο γγ του ΟΗΕ και τον Αμερικανό μεσολαβητή, κ. Χόλμπρουκ, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο και μεταβαίνει στις ΗΠΑ. Σήμερα στη Σόφια θα έχουν συνομιλίες για την κρίση στο Κόσοβο και τη διασφάλιση της σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη οι υφυπουργοί Αμυνας επτά χωρών της Βαλκανικής μαζί με τους ομολόγους τους των ΗΠΑ και της Ιταλίας.

Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ, εξαπέλυσε χθες από το Ηράκλειο Κρήτης ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης. Παράλληλα έκανε λόγο για "δήθεν υπερπατριώτες" και τόνισε οτι η Ελλάδα δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο βερμπαλιστικών πειραματισμών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, απο τη Λάρισα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την παρελθοντολογία και με διαχωριστικές γραμμές επιχειρεί να διχάσει τους πολίτες. Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχει και ο πανεπιστημιακός καθηγητής, κ. Ζουράρις. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συνεχίζει την περιοδεία του στον Εβρο.

Συναντήσεις Οικουμενικού Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία.

Τον κοινό αγώνα για έναν κόσμο, που θα επικρατεί η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία των λαών, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, στη διάρκεια γεύματος, που παρέθεσε χθες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Σήμερα ο κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και άλλους. Το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Βουλή, όπου θα του απονεμηθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Διαβεβαιώσεις Λαλιώτη για τα μεγάλα έργα.

Τον Φεβρουάριο του 2001 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης. Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος διαβεβαίωσε τη Βουλή πως "ούτε μία δραχμή, ούτε ένα εκιού δεν πρόκειται να χαθεί" από τους πόρους της περιόδου 1994-2000, που έχουν εξασφαλιστεί για τα μεγάλα έργα στη χώρα μας, απαντώντας σε επερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ "για λάθη, παραλείψεις, υπερβάσεις και καθυστερήσεις" στον τομέα των δημοσίων έργων.

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων και των ισοζυγίων, που ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΒΣ του ημερολογιακού έτους 1998. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληγε κανονικά σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθοριστική συνάντηση Κόκκαλη - Ιβκοβιτς.

Τις τελευταίες του μέρες ως προπονητής του Ολυμπιακού, διανύει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ολες οι πληροφορίες συνηγορούν στο ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι αποφασισμένος να "τελειώσει" τον Σέρβο τεχνικό, απογοητευμένος από τις συνεχείς αποτυχίες των τελευταίων δύο ετών. Η οριστική λύση της συνεργασίας, ωστόσο, θα επέλθει μετά από συνάντηση την οποία θα έχουν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Γιουγκοσλάβο προπονητή.

Ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.

Χωρίς τον Νίκο Οικονόμου, που ενημέρωσε τον Κώστα Πετρόπουλο,ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει, λόγω τραυματισμού, αλλά και προσωπικών λόγων, ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παράλληλα απουσίαζαν ο τραυματίας Κορωνιός και ο Ρετζιάς, που αναμένεται να ενσωματωθεί στο εθικό μας συγκρότημα μετά από λίγες ημέρες.

Οριστικά η τρίτη θέση και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα στον ΠΑΟΚ.

Το ΑΣΕΑΔ, απέρριψε την έφεση της ΚΑΕ Αρης για την τιμωρία της στο δεύτερο ``μικρό`` τελικό με τον ΠΑΟΚ σχετικά με τη συμμετοχή των Μιούρσεπ και Αγγελίδη που είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ετσι οριστικά η τρίτη προνομιούχος θέση του εφετινού πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας που δίνει και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα ανήκει στον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,60, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 498,58, ελβετικό φράγκο προς 205,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,66, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,75 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες προβλέπεται κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 24,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 27 και στο Αιγαίο 16 με 25 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες,με βροχή η καταιγίδα το απόγευμα,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 25 και 15 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 25 May 1999 - 7:00:14 UTC