Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΝΑΤΟ - Βομβαρδισμός κινεζικής πρεσβείας.
- Δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
- Συγνώμη λάθος λέει το ΝΑΤΟ.
- Νατοϊκός πύραυλος στη Βουλγαρία.
- Δολοφονία συνεργάτη του Ρουγκόβα.
- Εκρηξη στην ολλανδική πρεσβεία.
- Σημίτης - Διάψευση φημών.
- Επετράπη ο απόπλους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ντοπαρισμένοι οι μπασκετμπολίστες του Αρη Αγγελίδης και Μιούρσεπ.
- "Νοκ Αουτ" ο Βαζέχα.Δεν θα αγωνισθεί την Κυριακή με τον Ολυμπιακό.
- Μένει ο Γιάννης Πολίτης, προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΝΑΤΟ - Βομβαρδισμός κινεζικής πρεσβείας.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από αίτημα της Κίνας, προκειμένου να συζητηθεί ο βομβαρδισμός της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι απο νατοϊκούς πυραύλους. Απο την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος της πρεσβείας, καθώς και ο ανταποκριτής του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων, ενω αγνοείται άλλο ένα άτομο, που εγκλωβίστηκε στο κτίριο. Η Κίνα καταδίκασε τη βάρβαρη, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση του ΝΑΤΟ, η οποία παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών.

Δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Νατοϊκά αεροσκάφη έπληξαν εκτός απο το κτίριο της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι ένα ξενοδοχείο, όπου σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, διαμένει ο Σέρβος παραστρατιωτικός ηγέτης, Αρκάν και τα κτίρια των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας και Παιδείας, καθώς και έναν αστυνομικό σταθμό κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Απο τις επιθέσεις χθες δεκάδες τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ενω δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανεύρεση διασωθέντων.

Συγνώμη λάθος λέει το ΝΑΤΟ.

Οπως ανακοίνωσε το πρωί το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η πρεσβεία της Κίνας δεν ήταν στόχος των συμμαχικών δυνάμεων και ανέφερε οτι διεξάγεται έρευνα για το θέμα αυτό. Υποστήριξε οτι χτύπησε στόχους - κλειδιά στο κέντρο της πόλης και στην ανακοίνωση εκφράζεται η λύπη της Συμμαχίας για τις ζημιές και τα θύματα στην πρεσβεία.

Νατοϊκός πύραυλος στη Βουλγαρία.

Χθες νατοϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Νις και έπληξαν το κεντρικό νοσοκομείο και μια υπαίθρια αγορά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άτομα και άλλα 50 να τραυματιστούν. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε οτι βόμβες, που προορίζονταν για το αεροδρόμιο της Νις, φαίνεται οτι έχασαν τον στόχο τους και έπληξαν αστική περιοχή αμάχων. Στο μεταξύ, άλλος ένας νατοϊκός πύραυλος, ο πέμπτος κατά σειρά, έπεσε στο βουλγαρικό έδαφος κοντά στη Σόφια χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει θύματα.

Δολοφονία συνεργάτη του Ρουγκόβα.

Το πτώμα του μετριοπαθούς ηγέτη των Αλβανών του Κοσόβου και βασικού συμβούλου του Ιμπραίμ Ρουγκόβα στις διαπραγματεύσεις του Ραμπουγιέ, βρέθηκε χθες κοντά στην Πρίστινα, μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Φεχμίτ Αγκάνι, εκτελέστηκε απο άνδρες του UCK. Σύμφωνα με το Τανγκούγκ, ο Αγκάνι εκρατείτο σε απομόνωση απο το UCK, προκειμένου να μη συμμετάσχει στις συνομιλίες μεταξύ του Ρουγκόβα και της σερβικής κυβέρνησης.

Εκρηξη στην ολλανδική πρεσβεία.

Ωρολογιακός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη 45 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα στο γκαράζ της ολλανδικής πρεσβείας στην οδό Λυκείου, στο Κολωνάκι. Απο την έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική πόρτα του γκαράζ, προκλήθηκαν ζημιές σε ενα ΙΧ αυτοκίνητο. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενω η αστυνομία εκτιμά οτι η ενέργεια έχει σχέση με τη Γιουγκοσλαβία, καθώς η Ολλανδία μετέχει στις νατοϊκές δυνάμεις.

Σημίτης - Διάψευση φημών.

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τις φήμες περί πρόωρης ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, με ταυτόχρονη διολίσθηση της δραχμής και τη διενέργεια διπλών εκλογών τον Ιούνιο. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Οι φήμες αυτές προκάλεσαν αναστάτωση στην αγορά και οδήγησαν την Τράπεζα της Ελλάδος σε παρέμβαση και σε εκροή συναλλάγματος ύψους 300 δισεκατομμυρίων δραχμών για να στηριχθεί η δραχμή.

Επετράπη ο απόπλους

Κανονικά εκτελούνται απο τις 07.00 σήμερα το πρωί τα δρομολόγια των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντοπαρισμένοι οι μπασκετμπολίστες του Αρη Αγγελίδης και Μιούρσεπ.

Οι μπασκετμπολίστες του Αρη, Ντίνος Αγγελίδης και Μάρτιν Μιούρσεπ, διαπιστώθηκε ότι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών, νορ-εφεδρίνης και ψευδο- εφεδρίνης, στους αγώνες με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών.Ετσι αποκλείστηκαν από τη σειρά των αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ, ενώ κινδυνεύουν με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

"Νοκ Αουτ" ο Βαζέχα.Δεν θα αγωνισθεί την Κυριακή με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς τον Κριστόφ Βαζέχα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο Πολωνός επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και θα απουσιάσει, ενώ ίσως προλάβει το επόμενο κρίσιμο ματς της ομάδας του, εναντίον της ΑΕΚ, την επόμενη Τετάρτη. Αντίθετα, οι Λαγωνικάκης και Λυμπερόπουλος προπονήθηκαν κανονικά και θα αγωνιστούν στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Μένει ο Γιάννης Πολίτης, προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Αυτό "ξεκαθάρισε" ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου, προαναγγέλοντας την παραμονή του Κώστα Πολίτη στη θέση του προπονητή.Ο Κώστας Πολίτης είναι και θα είναι προπονητής της ομάδας είπε το "αφεντικό" της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,14, γαλλικό φράγκο προς 50,43, λίρα Αγγλίας προς 500,32, ελβετικό φράγκο προς 206,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,62, τη λίρα Κύπρου προς 573,45 και το ευρώ προς 330,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι μέτριοι έως πολύ ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια 6 με 19, στα Δυτικά 8 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα 10 με 22 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες,θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.Οι ανεμοι θα πνέουν Βόρειοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 με 21 και 9 με 18 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 8 May 1999 - 7:00:11 UTC