Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βομβαρδισμούς όλο το 24ωρο προανήγγειλε ο Κλίντον.
- Συνάντηση Αναν - Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Μόσχα.
- Το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός.
- Πρώτη η ΔΑΠ και δεύτερη η ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές.
- Σήμερα η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
- Aνακοινώθηκαν οι ημερομηνίες προαγωγικών εξετάσεων της Β' Λυκείου.
- Η Εξεταστική Επιτροπή για Οτσαλάν ολοκλήρωσε τις εργασίες της.
- Απο τις 11πμ - 3μμ στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι οφ, στο μπάσκετ.
- Ο Αρης θα αγωνιστεί κανονικά στο γήπεδο Χαριλάου με ΑΕΚ-Απόλλωνα.
- Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο φιλικός της εθνικής μας με την Ελβετία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βομβαρδισμούς όλο το 24ωρο προανήγγειλε ο Κλίντον.

Δεκάδες στόχους στο Βελιγράδι, στο Μαυροβούνιο και σε άλλες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα νατοϊκά αεροσκάφη. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε οτι οι βομβαρδισμοί θα γίνονται πλέον καθ'όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Χθες απομακρύνθηκε από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος, Βουκ Ντράσκοβιτς. Στην Πρίστινα ο Σέρβος πρόεδρος, Μιλουντίνοβιτς και ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ρουγκόβα συμφώνησαν για πολιτική λύση με ευρείας έκταση αυτοδιοίκηση στο Κόσοβο.

Συνάντηση Αναν - Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Μόσχα.

Σύμπτωση απόψεων για εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης, διαπιστώθηκε στις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με τον ειδικό Ρώσο απεσταλμένο, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, στη Μόσχα. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον γγ του ΟΗΕ, που επισκέπτεται τη Μόσχα. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση μεταξύ του γγ του ΟΗΕ και των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ρωσίας και Καναδά. Ο κ. Τσερνομίρντιν αναχωρεί σήμερα για επισκέψεις στη Βόνη, τη Ρώμη και το Βελιγράδι.

Το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός.

Η κρίση στο Κόσοβο αποτελεί για την Ελλάδα μια δοκιμασία με πολλούς κινδύνους, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για να αναδείξει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα Βαλκάνια, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής λύσης με σεβασμό των υπαρχόντων συνόρων. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο ΝΑΤΟ, γιατί διαφορετικά παραχωρούμε στην Τουρκία τον κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή.

Πρώτη η ΔΑΠ και δεύτερη η ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές.

Η παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ, διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της και στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, στις οποίες υπήρξε αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών. Αν και η κάθε παράταξη έχει ανακοινώσει δικά της αποτελέσματα, που διαφέρουν ως προς τα ποσοστά, κοινή ωστόσο είναι η σειρά επιτυχίας των παρατάξεων. Συγκεκριμένα, πρώτη η ΔΑΠ και ακολουθούν η ΠΑΣΠ, η ΠΚΣ, η ΕΑΑΚ και η ΔΑΡΑΣ.

Σήμερα η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ενταση των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου ένταξης της χώρας μας στην Οικονομική Νομισματική Ενωση, θα ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή του, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Θα επισημαίνει στην έκθεση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση της αντιπληθωριστικής προσπάθειας όλων των φορέων της οικονομίας. Τις θετικές εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σερ Λίον Μπρίταν.

Aνακοινώθηκαν οι ημερομηνίες προαγωγικών εξετάσεων της Β' Λυκείου.

Από τις 15 έως τις 29 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β' Λυκείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Την πρώτη ημέρα οι μαθητές θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Ιστορίας. Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις αυτές είναι η πρώτη εφαρμογή σε εξεταστικό επίπεδο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Η Εξεταστική Επιτροπή για Οτσαλάν ολοκλήρωσε τις εργασίες της.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Οτσαλάν και η οποία εξέτασε ως τελευταίο μάρτυρα τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο. Κατά πλειοψηφία απερρίφθη το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθεί ως μάρτυρας ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Κατόπιν αυτού η Επιτροπή θα ζητήσει την παράταση των εργασιών της που έληγε στις 30 Απριλίου για να προχωρήσει στην σύνταξη πορίσματος.

Απο τις 11πμ - 3μμ στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι οφ, στο μπάσκετ.

Στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε τον ΠΑΟΚ με 89-75 στο Αλεξάνδρειο. Οι ``πράσινοι`` συμπλήρωσαν δύο νίκες επί των αντιπάλων τους, αφού είχαν επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα με 74-64. Ετσι, ο Παναθηναϊκός περιμένει πλέον τον αντίπαλό του, που θα είναι ο νικητής των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-Αρη. Οι ``ερυθρόλευκοι`` προηγούνται 1-0 στις νίκες και ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρης θα αγωνιστεί κανονικά στο γήπεδο Χαριλάου με ΑΕΚ-Απόλλωνα.

Η ΕΠΑΕ βιάστηκε να ορίσει το γήπεδο των Τρικάλων ως τόπο τέλεσης του αγώνα του Αρη με την ΑΕΚ, αφού η δευτεροβάθμια δικαστή επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση των "κιτρίνων". Συγκεκριμένα η δευτεροβάθμια επιτροπή "εξαφάνισε" την ποινή αποκλεισμού του γηπέδου του για δύο αγωνιστικές, που είχε επιβάλει στον Αρη ο αθλητικός δικαστής, ενώ αντίθετα, αύξησε το προστιμο των 500.000 σε 1,7 εκ. δρχ. Ετσι σύμφωνα με τα νεα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την απόφαση, ο Αρης θα αγωνιστεί κανονικά στο γήπεδο Χαριλάου με ΑΕΚ και Απόλλωνα.

Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο φιλικός της εθνικής μας με την Ελβετία.

Ισόπαλος 1-1 τελείωσε ο φιλικός αγώνας της εθνικής μας εναντίον της Ελβετίας που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ηταν ένα δυνατό τεστ και για τις δύο ομάδες και το τελίκό 1-1 χαρακτηρίζεται δίκαιο αφού χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στα αρνητικά του αγώνα, ο τραυματισμός του Θωμά Κυπαρίσση, ο οποίος στην ``παρθενική`` του εμφάνιση με το εθνικό μας συγκρότημα εγκατέλειψε τραυματισμένος στο 31ο λεπτό της συνάντησης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,48, γαλλικό φράγκο προς 50,53, λίρα Αγγλίας προς 502,95, ελβετικό φράγκο προς 206,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,34, τη λίρα Κύπρου προς 573,47 και το ευρώ προς 331,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 24,στα υπόλοιπα ηπειρωτικα 11 με 29 και στα νησιά 13 με 24 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες,θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 12 με 28 και 10 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 29 April 1999 - 7:00:10 UTC