Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 03/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το κέντρο του Βελιγραδίου, βομβάρδισαν τα μεσάνυχτα οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και σύμφωνα με τις σερβικές αρχές, "υπάρχουν πολλά θύματα".
- Το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσοβου, Χασίμ Θάτσι.
- Οι τρείς αιχμάλωτοι Αμερικανοί πεζοναύτες, θα έχουν μία σύντομη δίκη και θα τύχουν σωστής μεταχείρισης, ανακοίνωσαν οι σερβικές αρχές.
- Η χώρα μας δεν θα δεχθεί κοσοβάρους πρόσφυγες, παρά μόνο αν ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της ΕΕ, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.
- Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ.
- Συνεχίζεται απο την Ελλάδα η ανθρωπιστική βοήθεια προς Αλβανία και Σκόπια.
- Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις βαλκανικές πρωτεύουσες, με τελευταίο σταθμό τα Σκόπια, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση στη Γιουγκοσλαβία, με σεβασμό των συνόρων, ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.
- Δεκάδες χιλιάδες άτομα, πήραν μέρος στη χθεσινή αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη.
- Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη το πρωί, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, στο Γαλάτσι, στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα Πανιωνίου-Παναθηναικού στις 5 το απόγευμα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Σήμερα και αύριο διεξάγεται στη Δράμα, το 2ο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλεϊ ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το κέντρο του Βελιγραδίου, βομβάρδισαν τα μεσάνυχτα οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και σύμφωνα με τις σερβικές αρχές, "υπάρχουν πολλά θύματα".

Κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Βελιγραδίου, βομβάρδισαν τα μεσάνυχτα οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Βούκ Ντράσκοβιτς, υπάρχουν πολλά θύματα. Απο την επίθεση, επλήγησαν με πυραύλους κρούζ, μία μαιευτική κλινική καθώς και τα δύο κτίρια των υπουργείων Εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, τα οποία στη συνέχεια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι αρχές ανακοίνωσαν, οτι το προσωπικό της κλινικής μετέφερε τις μητέρες με τα νεογέννητα τους σε καταφύγια. Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν οτι στους στόχους των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, περιλαμβάνονταν και περιοχές βορειοδυτικά της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας. Εκατοντάδες κάτοικοι του Βελιγραδίου, αμέσως μετά την επίθεση, συγκεντρώθηκαν και σχημάτισαν ανθρώπινη ασπίδα σε μία απο τις γέφυρες του ποταμού Σάβα, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανόν βομβαρδισμό της.

Το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσοβου, Χασίμ Θάτσι.

Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Ουέλσι Κλάρκ, δεν θα χρειάζεται στο εξής την άδεια και απο τα 19 μέλη της συμμαχίας για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Τάιμς". Το πολιτικό έλεγχο των επιθέσεων, θα ασκούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο οι ηγέτες της Αμερικής, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας. Στο μεταξύ ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσοβου Χασίμ Θάτσι, ανακοίνωσε χθές το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν μέλη της οργάνωσης και θα αποκαλείται "Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου". Αξίζει να σημειώθει, οτι απο τη νέα αυτή κυβέρνηση, απουσιάζουν στελέχη του "Δημοκρατικού Συνδέσμου του Κοσσυφοπεδίου", του οποίου ηγείται ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

Οι τρείς αιχμάλωτοι Αμερικανοί πεζοναύτες, θα έχουν μία σύντομη δίκη και θα τύχουν σωστής μεταχείρισης, ανακοίνωσαν οι σερβικές αρχές.

Οι τρείς αιχμάλωτοι Αμερικανοί πεζοναύτες, θα έχουν μία σύντομη δίκη και θα τύχουν σωστής μεταχείρισης, ανακοίνωσαν οι σερβικές αρχές. Χθες, απέπλευσε απο τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Αδριατική, το πρώτο απο τα επτά ρωσικά πολεμικά πλοία, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Συμμαχίας. Υπέρ της πρότασης της Ρωσίας, για έκτακτη σύγκληση της "Ομάδας των 8" για να εξετασθεί η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, τάχθηκε χθές η Ιταλία, ενω την αντίθεση τους εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χώρα μας δεν θα δεχθεί κοσοβάρους πρόσφυγες, παρά μόνο αν ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της ΕΕ, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε επίσημα απο την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί περίπου 20 χιλιάδες Κοσοβάρους πρόσφυγες, απ'αυτούς που έχουν καταφύγει στην ΠΓΔΜ, όπου η κατάσταση θεωρείται εκρηκτική. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα δεχθεί πρόσφυγες, παρά μόνο αν ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ορίστηκε για τις 8 Απριλίου. Ο κ. Παπανδρέου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράϊτ, με την οποία συζήτησε εκτενώς την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο και την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων.

Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ.

Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια περιοδεία στις βαλκανικές χώρες. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, τόνισε ότι η χώρα του, υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και το απαραβίαστο των συνόρων της.

Συνεχίζεται απο την Ελλάδα η ανθρωπιστική βοήθεια προς Αλβανία και Σκόπια.

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια απο την Ελλάδα προς Αλβανία και Σκόπια, με αεροσκάφη C-130. Μέχρι και 9.000 πρόσφυγες πρόκειται να μεταφερθούν τις προσεχείς εβδομάδες στην πόλη του Αργυροκάστρου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλβανικής κυβέρνησης, έχει εκπονηθεί σχέδιο που δεν προβλέπει ακόμα συγκεκριμένο αριθμό για τις υπόλοιπες πόλεις της νότιας Αλβανίας.

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις βαλκανικές πρωτεύουσες, με τελευταίο σταθμό τα Σκόπια, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις βαλκανικές πρωτεύουσες, με τελευταίο σταθμό τα Σκόπια. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, έκαναν λόγο για ταύτιση απόψεων και κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κόσοβο και το συνεχώς διογκούμενο κύμα προσφύγων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη σταθερή άποψη ότι οι πρόσφυγες πρέπει να βοηθηθούν και να επανέλθουν στον τόπο τους, όταν εκτονωθεί η κρίση.

Κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση στη Γιουγκοσλαβία, με σεβασμό των συνόρων, ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.

Κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση στη Γιουγκοσλαβία, με σεβασμό των συνόρων, ζήτησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος περιοδεύει στην Αιτωλοακαρνανία. Επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξει γενικότερη αναταρραχή απο τον πόλεμο και κατηγόρησε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να σέρνεται πίσω απο τους άλλους, χωρίς να έχει δική της φωνή.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα, πήραν μέρος στη χθεσινή αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα πήραν μέρος στη χθεσινή αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας κατα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Στη συναυλία, πήραν μέρος γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών, οι Γ.Νταλάρας, Θ. Μικρούτσικος, Μ. Μητσιάς, Δ. Σαββόπουλος και ο Σέρβος Γκόραν Μπρέκοβιτις.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη το πρωί, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, στο Γαλάτσι, στην Αθήνα.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός, εξερράγη τις πρωϊνές ώρες, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, στο Γαλάτσι, στην Αθήνα. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί έξω απο την πόρτα των γραφείων, ενώ απο την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου. Ο μηχανισμός αποτελείτο απο εκρηκτική ύλη, πυροκροτητή, δύο επιτραπέζια ρολόγια και μπαταρία. Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Πανιωνίου-Παναθηναικού στις 5 το απόγευμα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με τον αγώνα Πανιωνίου-Παναθηναικού στις 5 το απόγευμα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ". Οι υπόλοιποι αγώνες διεξάγονται αύριο και έχουν ως εξής: Προοδευτική-Απόλλων, Ξάνθη-Ιωνικός, ΟΦΗ-Βέροια, Ηρακλής-Αρης, Πανηλειακός-Πανελευσινιακός, Εθνικός Αστέρας-ΑΕΚ, Εθνικός-Καβάλα και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Σήμερα και αύριο διεξάγεται στη Δράμα, το 2ο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλεϊ ανδρών.

Σήμερα και αύριο διεξάγεται στη Δράμα, το 2ο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλεϊ ανδρών. Το "μεγάλο" όνομα της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 7 το απόγευμα την ομάδα του ΠΑΟΚ, ενω δύο ώρες νωρίτερα, η ΑΕΚ αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο. Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν απευθείας απο την ΕΤ-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,33, γαλλικό φράγκο προς 50,49, λίρα Αγγλίας προς 493,04, ελβετικό φράγκο προς 207,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,92, τη λίρα Κύπρου προς 573,35 και το ευρώ προς 331,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 16, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, που αργότερα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 16 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Αστατος καιρός με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες, προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 3 April 1999 - 7:00:10 UTC