Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνικές πρωτοβουλίες για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία.
- Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.
- Συνάντηση σήμερα Μιλόσεβιτς - Πριμακόφ στο Βελιγράδι.
- Προκλητικές ενέργειες των Τούρκων.
- Ολα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο ΕΓ.
- Δηλώσεις Καραμανλή για Αβραμόπουλο.
- Στην Αλφα Πίστεως το 51% της Ιονικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Συγκρατημένη αισιοδοξία, στην εθνική για τον αγώνα με την Λετονία.
- Σοβαρά επεισόδια έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα Νίκης Βόλου- Λάρισας.
- Σε πρόσωπο των ημερών, έχει εξελιχθεί ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνικές πρωτοβουλίες για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία.

Πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση πολιτικής λύσης στην κρίση του Κόσοβο, στο πλαίσιο του σεβασμού των συνόρων και των μειονοτήτων, προτίθεται να αναλάβει η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης. Παράλληλα, πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό διαμεσολαβητή, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε οτι η επέμβαση του ΝΑΤΟ οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της περιοχής παρά σε σταθερότητα.

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.

Την κατάρριψη ενός ακόμη νατοϊκού αεροσκάφους κατά τις βραδυνές αεροπορικές επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Σέρβοι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, μέχρι τώρα έχουν καταρριφθεί 7 μαχητικά, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και περισσότεροι απο 30 πύραυλοι. Το ΝΑΤΟ έχει παραδεχθεί μόνο τη πτώση ενός Στελθ, ενω έχει ανακοινώσει πως έχει καταστρέψει 7 Μινγκ 29. Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη δύναμή τους με νέα βομβαρδιστικά Β1Β. Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε χθες το Βελιγράδι οτι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα.

Συνάντηση σήμερα Μιλόσεβιτς - Πριμακόφ στο Βελιγράδι.

Καθοριστικές συνομιλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο και τον τερματισμό των νατοϊκών επιθέσεων θα έχουν σήμερα στο Βελιγράδι ο Γιουγκοσλάβος ηγέτης, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Γεβγένι Πριμακόφ. Ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς, δήλωσε οτι η χώρα του είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί πολιτική συμφωνία "για μια πολύ ευρεία αυτονομία" του Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα να βοηθήσει στην επιστροφή των Κοσοβάρων προσφύγων, αν το ΝΑΤΟ τερματίσει τις επιθέσεις του.

Προκλητικές ενέργειες των Τούρκων.

Τη δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης στο Αιγαίο επιχειρούν και πάλι να προκαλέσουν οι Τούρκοι.Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ" αναφέρει οτι σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο όταν ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα στη Λήμνο "κλείδωσε" στο ραντάρ του τουρκικό F-16, που παραβίαζε τον ελληνικό εναέριο χώρο.Σύμφωνα με την εφημερίδα,η Αγκυρα προέβη σε έντονο διάβημα στην Αθήνα,το οποίο προειδοποιούσε ότι " αποτελεί νόμιμη άμυνα του πιλότου, να πλήξει τα συστήματα που τον εγκλωβίζουν".

Ολα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο ΕΓ.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επανεξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, εξελέγησαν τα 11 μέλη, που θα στελεχώσουν το νέο Εκτελεστικό Γραφείο. Εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι Απ. Κακλαμάνης, Β. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης, Θ. Πάγκαλος, Αλ. Παπαδόπουλος, Ε. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου Α. Τσοχατζόπουλος, Χρ. Παπουτσής, Τ. Αντωνίου και Γ. Μωραϊτης. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην εσωστρέφεια και τη μεμψιμοιρία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Δηλώσεις Καραμανλή για Αβραμόπουλο.

Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Ο κ. Καραμανλής διέψευσε ότι υπάρχουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον κ. Αβραμόπουλο, τον οποίον χαρακτήρισε πετυχημένο δήμαρχο και πως περιμένει να είναι μπροστά σ' όλους τους αγώνες και τις μάχες, που θα δώσει η παράταξη. Ο κ. Καραμανλής απέφυγε να απαντήσει για το άν θα προτείνει η ΝΔ ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Μητσοτάκη και επανέλαβε ότι στόχος στις ευρωεκλογές είναι η ανάδειξη της ΝΔ σε πρώτο κόμμα.

Στην Αλφα Πίστεως το 51% της Ιονικής.

Στον όμιλο της Αλφα Τραπέζης Πίστεως, κατακυρώθηκε τελικά το 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, αντί του ποσού των 272 δις δρχ, που θα καταβληθεί τοις μετρητοίς. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας επικύρωσε και τυπικά την προσφορά της Πίστεως και χαρακτήρισε εκτός διαγωνισμού τη νέα προσφορά των 290 δις δρχ, που υπέβαλε σήμερα ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία, στην εθνική για τον αγώνα με την Λετονία.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία, η αποστολή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, βρίσκεται στη Ρίγα για τον αγώνα την Τετάρτης με την αντίστοιχη της Λετονίας για τα προκριματικά του EURO 2000. Οι περισσότεροι διεθνείς είναι σοκαρισμένοι από τον τρόπο αποχώρησης του Ανγκελ Ιορντανέσκου, ενώ ο αντικαταστάτης του, Βασίλης Δανιήλ, είναι αποφασισμένος να δώσει το δικό του στίγμα και είπε ότι θα παρατάξει στο ματς της Τετάρτης το ανάλογο σχήμα με στόχο τη νίκη.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα Νίκης Βόλου- Λάρισας.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα Νίκης Βόλου-Λάρισας (1-2) για την 26η ημέρα της Β' εθνικής. Μόλις οι "θερμόαιμοι" οπαδοί των γηπεδούχων βγήκαν από το γήπεδο της Νέας Ιωνίας Βόλου, άρχισαν να εκσφενδονίζουν ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκαταστήσουν την τάξη. Οι δρόμοι γύρω από γήπεδο για μισή ώρα θύμιζαν ``πεδίο μάχης``, ενώ η αστυνομία έκανε τέσσερις συλλήψεις.

Σε πρόσωπο των ημερών, έχει εξελιχθεί ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

Σε πρόσωπο των ημερών, έχει εξελιχθεί ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και αποκάλυψε ότι πράγματι έχει δεχθεί προτάσεις. " Τις τελευταίες ημέρες με πλησίασαν εκπρόσωποί τους και μου διεμήνυσαν το ενδιαφέρον τους. Ομως τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο Ολυμπιακός", είπε ο Γεωργάτος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,18, γαλλικό φράγκο προς 50,44, λίρα Αγγλίας προς 499,50, ελβετικό φράγκο προς 207,42, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,55, τη λίρα Κύπρου προς 570,18 και το ευρώ προς 330,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικα και βόρεια βόρειοι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 8 με 17 και 6 με 14 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 30 March 1999 - 7:00:19 UTC