Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά Γιουγκοσλαβίας.
- Συνεδρίασε χθες το ΚΥΣΕΑ.
- Εντονες αντιδράσεις απο όλα τα κόμματα στις επιδρομές του ΝΑΤΟ.
- Η Πίστεως υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την Ιονική.
- Το νέο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ εκλέγει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή.
- Πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί τη χώρα μας.
- Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός έχασε με 59-56 από τον Παναθηναϊκό.
- "Παράθυρο ελπίδας" για πρόκριση της εθνικής άφησε ο Βασίλης Δανιήλ.
- Το χρυσό μετάλλιο στα ΦΙΝΝ κατέκτησε στην Ιταλία ο Παπαθανασίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά Γιουγκοσλαβίας.

Κλιμακώθηκαν χθες οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και κυρίως κατά της Πρίστινα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξαπολύθηκαν παράλληλα επιθέσεις και απο ένοπλους Αλβανούς Κοσοβάρους. Το ΝΑΤΟ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Βελιγραδίου οτι χθες κατερρίφθησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, επανέλαβε οτι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν. Ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε οτι η Συμμαχία δεν σκοπεύει να αποστείλει προς το παρόν χερσαίες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο, δεν απέκλεισε όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον.

Συνεδρίασε χθες το ΚΥΣΕΑ.

Στην Αθήνα συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το οποίο προέβη σε επισκόπηση της κατάστασης. Μετά την τρίωρη συνεδρίασή του, ο υπουργός Τύπου, κ. Ρέππας, τόνισε οτι δεν πρόκειται να περάσουν απο το έδαφος ή τον εναέριο χώρο της Ελλάδας δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επιστολή του Αμερικανού προέδρου. Επίσης η κυβέρνηση συμφωνεί για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή.

Εντονες αντιδράσεις απο όλα τα κόμματα στις επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, επισκέφθηκε το πρωί το Πεντάγωνο, όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία. Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ είχαν συνομιλίες στην Αθήνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων. Οι ηγέτες όλων των πολιτικών κομμάτων με δηλώσεις τους ζήτησαν και πάλι τον τερματισμό των επιθέσεων του ΝΑΤΟ και την ανάληψη διαπραγματευτικών πρωτοβουλιών.

Η Πίστεως υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την Ιονική.

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής, το οποίο θα αποφασίσει εαν θα κατοχυρώσει στην Πίστεως την πώληση του 51% της Ιονικής, όπως εισηγείται ο οικονομικός σύμβουλος, J.P. Morgan. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Εμπορικής, η Πίστεως κατέθεσε μεγαλύτερη προσφορά απο εκείνη της Πειραιώς και συγκεκριμένα προσφέρει 272 δισ. δρχ, τα οποία θα καταβάλει μετρητοίς κατά τη μεταβίβαση των μετοχών. Εαν το ΔΣ της Εμπορικής αποφανθεί θετικά θα ακολουθήσει αμέσως η υπογραφή της σύμβασης πώλησης.

Το νέο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ εκλέγει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, για να εκλέξει τον γραμματέα, το ΕΓ και τους γραμματείς των τομέων. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και πάλι ο κ. Σκανδαλίδης. Για το ΕΓ υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι κ.κ. Κακλαμάνης, Παπανδρέου, Λαλιώτης, Βενιζέλος, Πάγκαλος, Παπαδόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Παπουτσής και Τσοχατζόπουλος. Επίσης μια εκ των κυριών Αντωνίου και Αρσένη, καθώς και ένας εκ των Π. Οικονόμου ή Α. Κοτσακά.

Πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Πρόσκληση του πρωθυπουργού να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα μας παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπίλ Κλίντον, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γρηγόρης Νιώτης, στη συνάντηση, που είχαν στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Κλίντον επισήμανε ότι "απ' εδώ κι εμπρός έχει τρεις προτεραιότητες στην ατζέντα του, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό". Χιλιάδες Ελληνες, που ζούν στις ΗΠΑ και Καναδά, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ.

Μόνο ασθενείς με υπερεπείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται σήμερα στα νοσοκομεία με τα ασθενοφόρα των ΕΚΑΒ, λόγω των πολύωρων στάσεων εργασίας, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον φορέα. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν απο τις 10 το πρωί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι και απο τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός έχασε με 59-56 από τον Παναθηναϊκό.

Μια ήττα που ισοδυναμεί με την πιο σπουδαία νίκη της φετινής περιόδου, υπέστη ο Ολυμπιακός, που έχασε με 59-56 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1, αφού στον αγώνα του πρώτου γύρου, είχε νικήσει με 10 πόντους διαφορά (63-53 ). Αυτό σημαίνει, ότι η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, κατέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, γεγονός που της δίνει τον πρώτο λόγο στην ``υπόθεση-τίτλος``.

"Παράθυρο ελπίδας" για πρόκριση της εθνικής άφησε ο Βασίλης Δανιήλ.

"Παράθυρο ελπίδας" γιά πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του EURO 2000, παρά την εντός έδρας ήττα με 2-0 που γνώρισε το Σάββατο από τη Νορβηγία, άφησε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Δανιήλ. "Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα του αγώνα της Τετάρτης με τη Λετονία είναι πάνω απ' όλα", είπε ο Δανιήλ, υπονοώντας ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης γιά το εθνικό μας συγκρότημα.

Το χρυσό μετάλλιο στα ΦΙΝΝ κατέκτησε στην Ιταλία ο Παπαθανασίου.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα ΦΙΝΝ της διεθνούς ιστιοπλοϊκής εβδομάδας ``Γιουρολίμπ``, που διεξήχθη στο Αντζιο της Ιταλίας, αφού μετά την διεξαγωγή της 10ης και τελευταίας ιστιοδρομίας συγκέντρωσε 19 βαθμούς ποινής. Οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν άλλα δύο μετάλλια και συγκεκριμένα ένα ασημένιο στα ΣΤΑΡ με τους Τάσο Μπουντούρη και Δημήτρη Μπούκη και ένα χάλκινο στα Μιστράλ γυναικών με την Αγγελική Σκαρλάτου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 302,87 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,59, το γαλλικό φράγκο προς 49,97, τη λίρα Αγγλίας προς 492,13, το ελβετικό φράγκο προς 205,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,05, τη λίρα Κύπρου προς 564,96 και το ευρώ προς 327,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός κατα περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι που βαθμιαία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με πιθανή βροχή προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 18 και 6 με 15 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 29 March 1999 - 7:00:17 UTC