Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εν αναμονή των δυο σημερινών κυβερνητικών συσκέψεων οι αγρότες.
- Υποβάλλονται σήμερα οι προτάσεις αναπλήρωσης της ύλης στα σχολεία.
- Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.
- Πίστεως, Πειραιώς και Eurobank υπέβαλαν προτάσεις για την Ιονική.
- Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.
- Συνάντηση Μιλόσεβιτς - Πάγκαλου σήμερα στο Βελιγράδι.
- Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου για ευρωεκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εχασε ο Αρης στο πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του κυπέλλου Σαπόρτα.
- Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε, ο Γιώργος Σιγάλας.
- Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ο Ολλανδός τεχνικός, Αρι Χάαν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εν αναμονή των δυο σημερινών κυβερνητικών συσκέψεων οι αγρότες.

Δυο σημαντικές συσκέψεις για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών και τη μείωση του κόστους παραγωγής προϊόντων, πραγματοποιούνται σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στην εθνική οδό, στο ύψος της Βιοκαρπέτ και της οδού Σωκράτους, στη Λάρισα, παραμένουν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του δρόμου δεκάδες τρακτέρ. Κινητοποιήσεις αγροτών πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Υποβάλλονται σήμερα οι προτάσεις αναπλήρωσης της ύλης στα σχολεία.

Τις προτάσεις τους για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης αναμένεται να υποβάλουν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας όλα τα σχολικά συμβούλια. Αναμένεται να αποφασιστεί, μεταξύ άλλων, η περικοπή των αργιών και εκδρομών. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ προτείνουν περικοπή της ύλης, ενω απορρίπτουν το ενδεχόμενο διδασκαλίας τα Σάββατα. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας.

Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Εντός των ημερών θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Λάμπρος Παπαδήμας. Πάντως, η αναταραχή στο χώρο της υγείας συνεχίζεται. Αποχή απο τις εφημερίες πραγματοποιούν οι γιατροί στο Λαϊκό και στο ΚΑΤ, όπου εξυπηρετούνται μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη υπολειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, ενω αποχή απο τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία πραγματοποιούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης.

Πίστεως, Πειραιώς και Eurobank υπέβαλαν προτάσεις για την Ιονική.

Αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό, την προέλευση και το ύψος των προσφορών για την εξαγορά του 51% της Ιονικής Τράπεζας, που κατατέθηκαν τη Δευτέρα στο χρηματοοικονομικό σύμβουλο πώλησης, την εταιρία JP Morgan, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι τρεις εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι (Alpha Πίστεως, Πειραιώς, Eurobank - Εργασίας).

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή για δεύτερη μέρα η πενθήμερη συζήτηση για την Συνθήκη του Αμστερνταμ. Χθες ο βασικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Ροκόφυλλος, ζήτησε απο τα κόμματα να υπερψηφίσουν τη Συνθήκη, τονίζοντας οτι ειναι ενα ακόμη βήμα στην ανολοκλήρωτη πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Υπέρ της Συνθήκης τάχθηκε και η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ δήλωσαν οτι θα καταψηφίσουν τη Συνθήκη. Ο ΣΥΝ δήλωσε οτι θα ψηφίσει "παρών".

Συνάντηση Μιλόσεβιτς - Πάγκαλου σήμερα στο Βελιγράδι.

Με τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συναντάται σήμερα στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Χθες ο κ. Πάγκαλος είχε δίωρη συνομιλία με το Γιουγκοσλάβο ομόλογό του, κ. Γιοβάνοβιτς, για τις διμερείς σχέσεις, την πορεία εφαρμογής των συμφωνιών του Ντέιτον και το Κόσοβο. Ο κ. Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Πάγκαλου σηματοδοτεί την αμοιβαία διάθεση για να συνεχιστεί σε υψηλό επίπεδο ο πολιτικός διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες και να επεκταθεί περαιτέρω η μεταξύ τους συνεργασία.

Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου για ευρωεκλογές.

"Μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης των δυνάμεων της Αριστεράς", θα αποτελέσουν οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, το μήνυμα θα είναι πολύ πιο ηχηρό απο αυτό των δημοτικών εκλογών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εχασε ο Αρης στο πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του κυπέλλου Σαπόρτα.

Την ήττα γνώρισε ο Αρης στον πρώτο αγώνα της φάσης των ``16`` του κυπέλλου Σαπόρτα.Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στη Λετονία από την Βέντσπιλς με 73-65. Τώρα ο Αρης καλείται να ανατρέψει τη διαφορά των 8 πόντων στη ρεβάνς που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε, ο Γιώργος Σιγάλας.

Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΚ ο Γιώργος Σιγάλας. Ο γκαρντ του Αρη ``πλήρωσε`` την αποβολή του στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του ΠΑΟΚ, αφού είχε τότε εξυβρίσει τον πρώτο διαιτητή κ. Κορομηλά, ο οποίος τον απέβαλε με ``ντεσκαλιφιέ``. Ο Αρης αναμένεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ με σκοπό τη μείωση της ποινής.

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ο Ολλανδός τεχνικός, Αρι Χάαν.

Τρισήμιση χρόνια μετά τη φυγή του από την Θεσσαλονίκη ο Αρι Χάαν επέστρεψε και πάλι στον ΠΑΟΚ, πρόθυμος να συνεχίσει την δουλειά που άφησε μισοτελειωμένη. Ο Ολλανδός τεχνικός υπόγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 1.5 έτους και στη συνέχεια ανέλαβε τα καθήκοντά του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,34, γαλλικό φράγκο προς 49,89, λίρα Αγγλίας προς 473,82, ελβετικό φράγκο προς 204,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,85, τη λίρα Κύπρου προς 565,35 και το ευρώ προς 327,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές αρχικά στα δυτικά που αργότερα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 10,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 2 με 15 και στο Αιγαίο 6 με 17 βαθμούς. Νεφώσεις θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει πιθανότητα αργότερα να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και η θερμοκρασια θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 15 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 2 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 10 February 1999 - 8:00:10 UTC