Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε οτι ειναι ανοικτός σε διάλογο.
- Τα ίχνη αλιευτικού που έπλεε στο Αιγαίο έχουν χαθεί απο εξαημέρου.
- Παράταση δόθηκε για το σήμα τελών κυκλοφορίας ΙΧ.
- Δεν υπάρχει σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα επανέλαβε ο Θ. Πάγκαλος.
- Συνομιλίες Κληρίδη - Καραμανλή για Κυπριακό.
- "Ουρά" του ΚΚΕ η ΝΔ δήλωσε ο Στέφανος Μάνος.
- Αγνοια για επίσκεψη Κλίντον, από Λευκό Οίκο-Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε αναζήτηση ξένου κυνηγού βρίσκονται οι παράγοντες της ΑΕΚ.
- Τα είπαν Μπάγεβιτς-Ιβιτς λόγω υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
- Ο Λόιντ Ντάνιελς είναι ο νέος ξένος στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε οτι ειναι ανοικτός σε διάλογο.

Ανοικτός σε διάλογο για τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, επανέλαβε οτι είναι ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος τόνισε οτι εναπόκειται τώρα στην ΟΛΜΕ να αποφασίσει εαν θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντησή τους. Σήμερα απεργούν για δεύτερη μέρα οι καθηγητές. Για την ερχόμενη Παρασκευή έχουν εξαγγελθεί νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Τα ίχνη αλιευτικού που έπλεε στο Αιγαίο έχουν χαθεί απο εξαημέρου.

Ακαρπες έχουν αποβεί οι απο αέρος και θαλάσσης έρευνες εντοπισμού του αλιευτικού "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ", που είχε αποπλεύσει στις 23 του μηνός απο το Κερατσίνι για τις Κυκλάδες και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Στο σκάφος επέβαιναν 2 Ελληνες και 5 Αιγύπτιοι.

Παράταση δόθηκε για το σήμα τελών κυκλοφορίας ΙΧ.

Παρατάθηκε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στη ρύθμιση αυτή δεδομένου ότι χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ, που αγόρασαν πρόσφατα αυτοκίνητο δεν έχουν λάβει τα σημειώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές και συνωστισμός στις εφορίες.

Δεν υπάρχει σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα επανέλαβε ο Θ. Πάγκαλος.

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει σλαβική μειονότητα, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος και τόνισε οτι οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού για το θέμα αυτό οτι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αποστασιοποιήθηκαν απο τις δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών των Σκοπίων περί σλαβικής μειονότητας στη χώρα μας.

Συνομιλίες Κληρίδη - Καραμανλή για Κυπριακό.

Αιχμές για τη στάση της Αθήνας, κατά κύριο λόγο, αλλά και της Λευκωσίας στο θέμα των πυραύλων των S-300 άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στη συνάντηση, που είχε χθες στην Κύπρο με τον πρόεδρο, Γλαύκο Κληρίδη. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη για μια εθνική στρατηγική, που θα διαμορφώνει ένα ενιαίο πλαίσιο για ολόκληρο τον Ελληνισμό, πάνω από κομματικές αντιπαλότητες και διενέξεις και χωρίς αποκλίσεις μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας.

"Ουρά" του ΚΚΕ η ΝΔ δήλωσε ο Στέφανος Μάνος.

Σκληρή κριτική κατά της ΝΔ άσκησε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος, ο οποίος την κατηγόρησε οτι "σκέφτεται μόνο πώς θα καταλάβει την εξουσία και έχει γίνει ουρά του ΚΚΕ". Ο κ. Μάνος, που επανέλαβε την υποστήριξή του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε οτι η Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματός του θα εξαγγελθεί στα τέλη Απριλίου. Επίσης, αναφερόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είπε οτι και οι δύο προσπαθούν να ανατρέψουν το σύστημα και έκανε λόγο για παράλληλη πορεία με το σημερινό δήμαρχο Αθηναίων.

Αγνοια για επίσκεψη Κλίντον, από Λευκό Οίκο-Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αγνοια εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ο,τι αφορά τις πληροφορίες για επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα το Νοέμβριο. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε επίσης οτι δεν έχει αποφασιστεί η μετάβαση του κ. Κλίντον στη διάσκεψη κορυφής του ΟΑΣΕ, που διεξάγεται στα μέσα Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αναζήτηση ξένου κυνηγού βρίσκονται οι παράγοντες της ΑΕΚ.

Σε αναζήτηση ξένου κυνηγού βρίσκονται οι παράγοντες της ΑΕΚ. Μετά το οριστικό ''ναυάγιο'' της περίπτωση Ντι Κάνιο, η διοίκηση της ΑΕΚ κινείται για την απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος από το "καμπιονάτο". Μεταξύ αυτών με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή η ''Ενωση'' είναι ο Καμερουνέζος Πατρίκ Μπομά της Κάλιαρι, ο Ρώσος Ντμίτρι Αλενίτσεφ της Ρόμα και ο Αλεσάντρο Μέλι της Περούτζια.

Τα είπαν Μπάγεβιτς-Ιβιτς λόγω υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τετ-α-τετ Μπάγεβιτς, Ιβιτς έγινε σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα και οι δυο άνδρες αποφάσισαν να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου, ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι σχέσεις των δυο Σέρβων, ως γνωστόν, ήταν, τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον ψυχρές, αλλά λόγω της αδυναμίας του Ιβιτς να βρει ομάδα στο εξωτερικό, η συνύπαρξή τους μέχρι το τέλος της περιόδου καθίσταται αναγκαστική.

Ο Λόιντ Ντάνιελς είναι ο νέος ξένος στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Και από το πουθενά προέκυψε ο Λόιντ Ντάνιελς. Αυτός θα είναι ο νέος ξένος της ΑΕΚ που θα αντικαταστήσει τον Μπράντον Ουϊλιαμς. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ΝΒΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, που όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, λόγω χαρακτήρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,92, γαλλικό φράγκο προς 49,91, λίρα Αγγλίας προς 471,04, ελβετικό φράγκο προς 202,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,25, τη λίρα Κύπρου προς 563,25 και το ευρώ προς 326,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά ισχυροί και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 2 με 14 και στο Αιγαίο 8 με 15 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή το απόγευμα προβλέπονται στην Αττική, με νοτιοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 14 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχή και χιόνια στα γύρω ορεινά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 3 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 29 January 1999 - 7:00:10 UTC