Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών.
- Επίκειται νέα συνάντηση Αρσένη με τους καθηγητές.
- Ποινική δίωξη εναντίον του Σκιαδόπουλου.
- Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου η προμήθεια του ειδικού σήματος για τα ΙΧ.
- Δεν θα κόβει το τηλέφωνο ο ΟΤΕ στο μέλλον.
- Επιβεβαίωσε η Αθήνα την επικείμενη επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.
- Αρχηγική εμφάνιση Αβραμόπουλου.
- Πρωτοβουλία για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

Τη γνωστή εικόνα των μπλοκαρισμένων δρόμων αντίκρυσαν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, εξαιτίας των μαθητικών συλλαλητηρίων. Δεν έλειψαν και τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα νεαρών, οι οποίοι εισήλθαν στο Πολυτεχνείο και πέταγαν μολότοφ, πέτρες και νεράντζια κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Οι έμποροι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα γιατί τα μπλόκα στου δρόμους προκαλούν μεγάλες παρενέργειες στην αγορά.

Επίκειται νέα συνάντηση Αρσένη με τους καθηγητές.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σύντομα θα δοθεί λύση, καθώς επίκειται και νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους καθηγητές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η πρόσφατη πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας θα έχει θετική απάντηση από τους εκπαιδευτικούς φορείς. Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΚΕ ότι έχουν συγκροτήσει μέτωπο για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Ποινική δίωξη εναντίον του Σκιαδόπουλου.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού άσκησε ο Εισαγγελέας Καβάλας, σε βάρος του 24χρονου ναυτιτού, Γιώργου Σκιαδόπουλου, ο οποίος, στραγγάλισε και τεμάχισε την 30χρονη αμερικανίδα φίλη του, πριν από 20 ημέρες στην Καβάλα. Ο δράστης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους, ενώ στο πλευρό του ήταν συνεχώς η μητέρα του.

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου η προμήθεια του ειδικού σήματος για τα ΙΧ.

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος των τελών κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών. Το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στη ρύθμιση αυτή δεδομένου ότι χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ που αγόρασαν πρόσφατα αυτοκίνητο δεν έχουν λάβει τα σημειώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές και συνωστισμός στις εφορίες.

Δεν θα κόβει το τηλέφωνο ο ΟΤΕ στο μέλλον.

Στο μέλλον ο ΟΤΕ δεν θα διακόπτει το τηλέφωνο σε περίπτωση που ο χρήστης δεν πληρώσει το λογαριασμό. Θα μπορεί όμως να λαμβάνει κλήσεις, αλλά δεν θα μπορεί να καλεί ο ίδιος άλλα τηλέφωνα. Ηδη το σύστημα αυτό λειτουργεί πιλοτικά στην Πάτρα και σύντομα θα εφαρμοστεί στις υπόλοιπες πρωτεύουσες νομών της Ελλάδας.

Επιβεβαίωσε η Αθήνα την επικείμενη επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις πληροφορίες για επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον στην Αθήνα, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Αθήνα φέρεται ενοχλημένη για τον τρόπο με τον οποίο διέρευσε η είδηση από αμερικανικής πλευράς.

Αρχηγική εμφάνιση Αβραμόπουλου.

Αρνήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να δεσμευτεί ότι θα τελειώσει τη νέα θητεία του στο δήμο της Αθήνας, τροφοδοτώντας για άλλη μια φορά τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος. Κατά την τελετή ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής, ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει αρχηγική εμφάνιση, βγαίνοντας στο μπαλκόνι του δημαρχειακού Μεγάρου και χαιρετώντας εκατοντάδες οπαδούς του που φώναζαν "δήμαρχε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα".

Πρωτοβουλία για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.

Πρωτοβουλία για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία αναλαμβάνουν οι δέκα ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ με γραπτή δηλωσή τους, που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οπως υποστηρίζουν η μόνιμη τέλεση των αγώνων στη γενετειρά τους αποτελεί την καλύτερη διέξοδο και τη μόνη βιώσιμη λύση, μετά τα τελευταία κρούσματα χρηματισμού μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αν η ΑΕΚ μου δώσει 200 εκατομ. δρχ, τότε θα της δώσουμε τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Θεοδωρίδης σχετικά με το σήριαλ της ενδεχόμενης μεταγραφής του νεαρού επιθετικού στο "Δικέφαλο". Οπως είναι γνωστό, η προσφορά της ΑΕΚ είναι γύρω στα 140 εκατομ. δρχ. Πάντως, όπως υποστηρίζει η Ενωση και ο παίχτης, αν δεν γίνει η μεταγραφή τώρα, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, καθώς τότε λήγει το συμβόλαιο του Κωνσταντινίδη με τον Ηρακλή.

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε το Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ντος Σάντος. Εκπρόσωποι των πρασίνων συναντήθηκαν με το μάνατζερ του ξένου παίχτη και τον ενημέρωσαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα προχωρήσει στην αποκτησή του. Στο μεταξύ, οι Ασάνοβιτς και Κόλα κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες της Κροατίας και Αλβανίας αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,92, γαλλικό φράγκο προς 49,91, λίρα Αγγλίας προς 471,04, ελβετικό φράγκο προς 202,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,25, τη λίρα Κύπρου προς 563,25 και το ευρώ προς 326,07 δραχμές.

Νέο ιστορικό ρεκόρ, το έκτο κατά σειρά απο τις αρχές του έτους, κατέρριψε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Εκλεισε στις 3.093,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,59%, αν και αρχικά κατέγραφε απώλειες μέχρι και 1%. Σημαντικές αγορές σε επιλεκτικές μετοχές πραγματοποίησαν σήμερα ξένοι θεσμικοί επενδυτές, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Με άνοδο 1,32% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα Βόρεια θα είναι Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα Νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά Θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί -2 με 8 βαθμούς, το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 14 και στο Αιγαίο 8 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και πιθανώς να βρέξει, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχει ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 7 με 14 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 8 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 28 January 1999 - 20:00:08 UTC