Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κυβερνητική κρίση στην Κύπρο προκάλεσαν οι S-300.
- Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων.
- Επεισόδια από ομάδα νεαρών στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας.
- Την έκαναν... λαχείο στη Λάρισα.
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους από τη Δευτέρα.
- Δύο αδέλφια συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών.
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσικλέτες.
- Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εκπτώσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυβερνητική κρίση στην Κύπρο προκάλεσαν οι S-300.

Σοβαρή κυβερνητική κρίση προκάλεσε στην Κύπρο η απόφαση του προέδρου Κληρίδη για εγκατάσταση των S-300 στην Κρήτη. Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ αποφάσισε και τυπικά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση. Ετσι θεωρείται σχεδόν αναπόφευχτος μερικός κυβερνητικός ανασχηματισμός, καθώς θα αποχωρήσουν οι υπουργοί Αμύνης Γιαννάκης Ομήρου και Παιδείας Λυκούργος Κάππας. Επικρατέστεροι φέρονται οι Γιώργος Χαραλαμπίδης και Ουράνιος Ιωαννίδης

Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων.

Μετ' εμποδίων αναμένεται αύριο η επιστροφή των εκδρομέων του Πρωτοχρονιάτικου τριημέρου, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά και πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Η τροχαία θα θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Στο μεταξύ, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 12 άτομα έχασαν της ζωή τους και 114 τραυματίσθηκαν σε 85 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

Επεισόδια από ομάδα νεαρών στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας.

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψε ομάδα νεαρών το κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας, λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Οι νεαροί προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και έριξαν βόμβα μολότοφ μέσα στο γήπεδο. Τα επεισόδια έληξαν με την επέμβαση των ΜΑΤ.

Την έκαναν... λαχείο στη Λάρισα.

Την περιοχή της Λάρισας επέλεξε φέτος η θεά τύχη, καθώς και οι τρείς υπερτυχεροί του πρωτοχρονιάτικου Λαχείου, είναι κάτοικοι της Θεσσαλίας. Ο πρώτος λαχνός που κερδίζει ένα δισ. δρχ αγοράστηκε από 60χρονο οικοδόμο, πατέρα τριών παιδιών, ο δεύτερος που κερδίζει 250 εκατ. δρχ από συνταξιούχο του δημοσίου και ο τρίτος, που επίσης κερδίζει 250 εκατ. δρχ, από φτωχό οικογενειάρχη, πατέρα τριών παιδιών

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους από τη Δευτέρα.

Από τη Δευτέρα αρχίζει το μέτρο της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που θα παρέχει το ΙΚΑ σε όλους τους άνεργους μέχρι 29 ετών. Η διάρκεια της περίθαλψης θα είναι έξι μηνών και η ανανέωση θα γίνεται αφ' ότου ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει δικαιοληγητικά από τον ΟΑΕΔ ότι παραμένει άνεργος.

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών.

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του ελληνικού για διακίνηση ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Ιωάννη Λαμπρόπουλο 37 ετών, ο οποίος με τη βοήθεια της αδελφής του Ζωής, 31 ετών, η οποία με την ιδιότητά της υπαλλήλου της Ολυμπιακής προσπάθησε να τον βγάλει από την αίθουσα ελέγχου. Στην κατοχή του βρέθηκαν 750 γραμμάρια κοκαϊνης και 48 γραμμάρια ινδικής κάναβης, καθώς και ημερολόγιο με ονόματα στα οποία πωλούσε την κοκαϊνη.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσικλέτες.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν οι Μιχαήλ Κεφαλάς, 23 ετών, Σπύρος Κοτσώνης, 25 ετών και ο Φώτης Καρδάρας, 23 ετών, γιατί έκλεβαν μηχανές και τις επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες τους έναντι αμοιβής. Η σπείρα των νεαρών δεν δίστασε να κλέψει και μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ και να ζητήσουν από τον αστυφύλακα Χριστόφορο Παλάσκα 700.000 δρχ για να την επιστρέψουν. Αυτή όμως ήταν η τελευταία τους συναλλαγή γιατί συνελήφθησαν.

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εκπτώσεις.

Αρχίζει από τη Δευτέρα η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Λάρισας και Αργολίδας και σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Από τη Δευτέρα αρχίζουν επίσης και οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, πολλά από τα οποία τις ξεκίνησαν ήδη με ειδικές προσφορές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 15ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Ηράκλειο 61-58, ΠΑΟΚ-Σπόρτιγκ 74-61, Παπάγου-Περιστέρι 88-80, Ηρακλής-Πανιώνιος 72-48, Απόλλων Π.-Αρης 90-77, Νήαρ Ηστ-Ολυμπιακός 64-87. Ο αγώνας Μαρούσι- Παναθηναϊκός θα γίνει αύριο. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 28 βαθμούς και ακολουθούν στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ με 27, ο Παναθηναϊκός με 26 και ένα αγώνα λιγότερο, ο Αρης με 26 και η ΑΕΚ με 25 βαθμούς.

Ποδαρικό με νίκη έκανε στο νέο χρόνο ο Παναθηναϊκός, αφού σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Παιανία, συνέτριψε με 5-0 τον Αθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι όπου πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο υπό δοκιμήν Λιθουανός επιθετικός Γκρασμπίνας Μικαλένας. Ο 25χρονος Λιθουανός, που αγωνίζεται στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Πολόνια Βαρσοβίας, αγωνίστηκε και στα δύο ημίχρονα, πέτυχε ένα τέρμα γιά τον Παναθηναϊκό και άκουσε κολακευτικά σχόλια από τον Βασίλη Δανιήλ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε πιό άνετα από ότι αναμενόταν της ΑΕΚ με 3-0 σέτ, σε αγώνα γιά την 6η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, που έγινε στην Γλυφάδα και ``σημαδεύτηκε`` από επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Η συνάντηση καθυστέρησε να ξεκινήσει γιά μισή και πλέον ώρα, λόγω των συμπλοκών μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων και της αστυνομίας, που υποχρεώθηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να επαναφέρει την τάξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 13 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 13 και 4 με 7 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 2 January 1999 - 20:00:21 UTC