Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 02/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο το απόγευμα, με το άνοιγμα της χρηματαγοράς στην Αυστραλία, θα αρχίσουν οι συναλλαγές με ευρώ.
- Με την καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη, γιορτάστηκε χθες η έλευση του νέου χρόνου.
- Με χαμόγελα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά ο υπερτυχερός του ειδικού κρατικού λαχείου, ο οποίος κερδίζει ένα δισεκατομμύριο δρχ.
- Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 το οποίο γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στο μαιευτήριο "ΙΑΣΩ".
- Δώδεκα νεκροί και 114 τραυματίες, σε 85 τροχαία δυστυχήματα, ο απολογισμός της εξόδου την πρωτοχρονιά.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 10 λαθρομεταναστών, το σκάφος των οποίων βυθίστηκε χθές, στη θαλλάσια περιοχή της Νισύρου.
- Συνεδριάζει σήμερα στη Λευκωσία, η κεντρική επιτροπή της ΕΔΕΚ, για να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Κληρίδη.
- Ξεκινάει μεθαύριο Δευτέρα η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο το απόγευμα, με το άνοιγμα της χρηματαγοράς στην Αυστραλία, θα αρχίσουν οι συναλλαγές με ευρώ.

Πραγματικότητα είναι πλέον το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι σε τράπεζες και επιχειρήσεις ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επίσημη πρώτη του νέου νομίσματος στις διεθνείς χρηματαγορές τη Δευτέρα. Τριακόσια εκατομμύρια περίπου ευρωπαίοι, σε 11 χώρες της γηραιάς ηπείρου έχουν ενιαίο νόμισμα. Οι συναλλαγές με ευρώ θα αρχίσουν αύριο στις έξι το απόγευμα με το άνοιγμα της χρηματαγοράς στην Αυστραλία και οι επενδυτές θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το νέο νόμισμα.

Με την καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη, γιορτάστηκε χθες η έλευση του νέου χρόνου.

Με την καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών γιορτάστηκε χθες η έλευση του νέου χρόνου. Μετά τη λειτουργία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δέχθηκε τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. Στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε όλες οι εξελίξεις να αποβούν θετικές για τον τόπο.

Με χαμόγελα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά ο υπερτυχερός του ειδικού κρατικού λαχείου, ο οποίος κερδίζει ένα δισεκατομμύριο δρχ.

Με χαμόγελα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά ο υπερτυχερός του ειδικού κρατικού λαχείου, ο οποίος κερδίζει ένα δισεκατομμύριο δρχ. με τον αριθμό 17438 της 80ής σειράς. Ο χρυσός τυχερός είναι 60χρονος οικοδόμος από τη Λάρισα και πατέρας τριών παιδιών. Επίσης οι αριθμοί 17435 και 17441 επίσης από την 80ή σειρά κερδίζουν από 250.000 εκατομμύρια δρχ. ο καθένας. Και τα δύο αυτά λαχεία πωλήθηκαν στη Λάρισα.

Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 το οποίο γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στο μαιευτήριο "ΙΑΣΩ".

Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 το οποίο γεννήθηκε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα με φυσιολογικό τοκετό στο μαιευτήριο "ΙΑΣΩ". Το νεογέννητο έχει βάρος 2.880 γραμμάρια και η ευτυχισμένη μητέρα είναι η Αθηνά Πέτρου- Μαξούρη.

Δώδεκα νεκροί και 114 τραυματίες, σε 85 τροχαία δυστυχήματα, ο απολογισμός της εξόδου την πρωτοχρονιά.

Σε 85 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από την παραμονή της πρωτοχρονιάς έως σήμερα το πρωί σε ολόκληρη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 114. Αύριο η τροχαία αναμένεται να τεθεί σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει την επάνοδο των εκδρομέων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 10 λαθρομεταναστών, το σκάφος των οποίων βυθίστηκε χθές, στη θαλλάσια περιοχή της Νισύρου.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δέκα λαθρομεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου, μετά το ναυάγιο ιταλικής θαλαμηγού, η οποία τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές. Σημειώνεται ότι έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί, ενώ διασώθηκαν 24 ναυαγοί μεταξύ των οποίων και δύο Ελληνες.

Συνεδριάζει σήμερα στη Λευκωσία, η κεντρική επιτροπή της ΕΔΕΚ, για να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Κληρίδη.

Στη Λευκωσία συνεδριάζει σήμερα η κεντρική επιτροπή της ΕΔΕΚ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή όχι από την κυπριακή κυβέρνηση μετά την απόφαση του προέδρου Κληρίδη για τη ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων S-300. Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς για οποιαδήποτε παρέμβαση των κυρίων Πάγκαλου και Κρανιδιώτη, ώστε να ακυρωθεί η εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Η ελληνική πρεσβεία της Λευκωσίας με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις Σημίτη-Κληρίδη προσδιορίζουν το πλαίσιο και το περιεχόμενο της κοινής θέσης Ελλάδας και Κύπρου στο θέμα αυτό.

Ξεκινάει μεθαύριο Δευτέρα η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα.

Ξεκινάει μεθαύριο Δευτέρα η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα. Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην αρχή στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Λάρισας και Αργολίδας. Μέσα στους επόμενους μήνες το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους 48 νομούς της χώρας. Η καθιέρωση των νέων αξιών αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση εσόδων, κυρίως από τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, αλλά και το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την...πόρτα της εθνικής για τους ομογενείς, άνοιξε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Με μια όμως προυπόθεση. Οτι όσοι θελήσουν να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, θα πρέπει να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. ''Δεν έχουμε πρόβλημα. Οσοι παίκτες αισθάνονται Ελληνες και το αποδείξουν πηγαίνοντας στρατό, ν` αγωνιστούν στην εθνική ομάδα'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Ντουγκαρί για τη Γιουβέντους, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για το Τσάμπιονς Λινγκ, η "Κοριέρε ντελο σπορ" σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για ακόμη μία μεταγραφική "βόμβα" της Γιούβε. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Πάτρικ Κλάιφερτ είναι ο νέος στόχος της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Εξάλλου, δύο ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Εντγκαρ Ντάβιντς, περιλαμβάνονται στην ιδανική ενδεκάδα του 1998, σύμφωνα με την L'Equipe.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές, που αργότερα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, προβλέπονται σήμερα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, στα δυτικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 5 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, κατα τόπους έντονες, προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη θυελλώδεις, αλλά αργότερα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 2 January 1999 - 8:00:20 UTC