Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 19/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα επίθεση εναντίον της Βαγδάτης, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία.
- Το απόγευμα η κρίσιμη ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή, για την παραπομπή η μή του προέδρου Κλίντον, για το σκάνδαλο Λιουίνσκι.
- Τέρμα στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, την άνοιξη, έθεσε για άλλη μια φορά χθές ο πρωθυπουργός.
- Τη μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών.
- Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.
- Συνεδριάζει αύριο στην Αθήνα το συντονιστικό όργανο των μαθητών, για να εξετάσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.
- Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου.
- Δηλώσεις Γκλικόροφ για ονομασία ΠΓΔΜ.
- Διαχωρίζει τη θέση του, από εκείνη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, στο θέμα της καύσης των νεκρών.
- Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον ΗΛΠΑΠ.
- Δύο τόνοι χασίς καταστράφηκαν χθές στην Κακαβιά, παρουσία του εισαγγελέως Ιωαννίνων.
- Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα επίθεση εναντίον της Βαγδάτης, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία.

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της Βαγδάτης, με πυραύλους Κρούζ, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά στοιχεία, για θύματα η ζημιές. Το πρωί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Κένεθ Μπεϊκον, δήλωσε οτι το Πεντάγωνο βρίσκεται σε διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ιράκ μετά από τρεις νύχτες αεροπορικών επιδρομών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί αν επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι.

Το απόγευμα η κρίσιμη ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή, για την παραπομπή η μή του προέδρου Κλίντον, για το σκάνδαλο Λιουίνσκι.

Στο μεταξύ αρχίζει το απόγευμα στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, η κρίσιμη ψηφοφορία, για την παραπομπή η μή του προέδρου Κλίντον στο Κογκρέσο, για το σκάνδαλο Λιουίνσκι. Αν το σώμα υπερψηφίσει έστω και μία από τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Αμερικανό πρόεδρο, τότε ο Κλίντον θα παραπεμφθεί να δικαστεί από τη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του απο το αξίωμα.

Τέρμα στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, την άνοιξη, έθεσε για άλλη μια φορά χθές ο πρωθυπουργός.

Τέρμα στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, την άνοιξη, μαζί με τις ευρωεκλογές, έθεσε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθές στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2000, ενω χαρακτήρισε κρίσιμη χρονιά το 1999. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι κυβέρνηση και κόμμα δεν ασχολούνται με τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου και των συνεργασιών.

Τη μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών.

Τη μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από 01-01-99, προανήγγειλε χθές στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης. Οπως ανέφερε ο κ. Μαντέλης, ένας δημόσιος υπάλληλος που έλαβε δάνειο ύψους 20 εκατομμυρίων δραχμών και διάρκειας 30 ετών, θα πληρώνει 30.000 δραχμές λιγότερο το μήνα.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με ονομαστική ψηφοφορία. Στην ομιλία του χθές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου τόνισε την ανάγκη ο πληθωρισμός να πέσει στο 2% στο τέλος του 1999, με στόχο την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Συνεδριάζει αύριο στην Αθήνα το συντονιστικό όργανο των μαθητών, για να εξετάσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Συνεδριάζει αύριο στην Αθήνα το συντονιστικό όργανο των μαθητών, για να εξετάσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους, με αφορμή την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το αυτόφωρο Θεσσαλονίκης επέβαλε χθές ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, σε έναν 18χρονο μαθητή, ο οποίος προκάλεσε καταστροφές, σε υπο κατάληψη λύκειο της Τούμπας.

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου.

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, με αναπνευστική λοίμωξη. Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι διασωληνωμένος και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Δηλώσεις Γκλικόροφ για ονομασία ΠΓΔΜ.

Οι διαφορές της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας γύρω από το όνομα της τελευταίας, θα πρέπει να επιλυθούν μέσω του ΟΗΕ, τόνισε χθές ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στη συνολική ασφάλεια της περιοχής. Τα Σκόπια επισκέπτεται στις 22 του μηνός ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.

Διαχωρίζει τη θέση του, από εκείνη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, στο θέμα της καύσης των νεκρών.

Διαχωρίζει τη θέση του, από εκείνη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, στο θέμα της καύσης των νεκρών. Με χθεσινές του δηλώσεις, τονίζει ότι η οργανωμένη Πολιτεία, έχει όλο το δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτή τη θεσμοθέτηση και μάλιστα με την ευθύνη, να υπάρχει εκφρασμένη βούληση όσων επιθυμούν όταν αποβιώσουν να τους γίνει καύση. Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει γνώμη σ`ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν άπτεται της διδασκαλίας της, υπογράμμισε τέλος, ο Μητροπολίτης Θεόκλητος.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον ΗΛΠΑΠ.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 21, 22 και 23 του μηνός, με άλλα όμως αιτήματα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας τους. Απο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών. Εξάλλου στάσεις εργασίας, απο την Τετάρτη 21 του μηνός έως και τις 12 Ιανουαρίου, αποφάσισαν χθές οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, αντιδρώντας στην πρόταση της διοίκησης του οργανισμού, για την υπογραφή διετούς σύμβασης εργασίας.

Δύο τόνοι χασίς καταστράφηκαν χθές στην Κακαβιά, παρουσία του εισαγγελέως Ιωαννίνων.

Δύο τόνοι χασίς και μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαϊνης, ρίχθηκαν χθές στη φωτιά, στην περιοχή της Κακαβιάς, παρουσία του εισαγγελέως Ιωαννίνων. Τα ναρκωτικά που καταστράφηκαν, είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και τελωνειακούς, όταν προσπάθησαν να τα προωθήσουν στη χώρα μας αλβανικές συμμορίες.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, θα πρέπει να επικοινωνούν νωρίτερα με τα κατα τόπους λιμεναρχεία, προκειμένου να ενημερωθούν, για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε από τους επτά αγώνες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 13ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, γίνονται σήμερα. Συγκεκριμένα, το Περιστέρι υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών, το Ηράκλειο τον Παπάγου, ο Σπόρτιγκ στα Πατήσια τον Ηρακλή, Ο Πανιώνιος το Μαρούσι και ο Αρης στο Αλεξάνδρειο τη Νήαρ Ηστ. Η 13η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με δυο μεγάλα ντέρμπι. Η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ τον ``αιώνιο`` αντίπαλό του Παναθηναϊκό.

"Καμπάνα" τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του μπάσκετ στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ακόμη ο δικαστής, επέβαλε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πρόστιμο 600.000 δραχμών. Ετσι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του στα παιχνίδια με Σπόρτιγκ (2/1), Πανιώνιο (16/1) και Παναθηναϊκό (27/1).

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΠΑΟΚ-Αρη, ``κλέβει την παράσταση ``στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που θα γίνει 30 Ιανουρίου, στο στάδιο ειρήνης και φιλίας. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν Ηρακλής-ΑΕΚ. Οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό (31/1), ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν για την τρίτη θέση, την ίδια ημέρα.

Επιβαρυντική για τον Αρη είναι η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, Παύλου Δεβετζόπουλου, ο οποίος επιρρίπτει την ευθύνη των όσων συνέβησαν στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Ο κ Δεβετζόπουλος καταλογίζει στον Αρη, έλλειψη επικοινωνίας για την εξεύρεση λύσεων στις στιγμές των γεγονότων από την ρίψη αντιεκιμένων και λιθοβολισμού από την κερκίδα.

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσο ο Μίκαελ Κοχ θα βρίσκεται στη διάθεση του Σλόμπονταν Σούμποτιτς για το Κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και ΦΙλίας. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού συνεχίζει να ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα και γι` αυτό δεν προπονήθηκε ούτε χθες, κάτι που θα δοκιμάσει να κάνει σήμερα, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα είναι στη 10άδα των ``πρασίνων``.

Δεν έφτανε η ήττα από την ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα ενόψει του ντέρμπι των ``αιωνίων`` αντιπάλων με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει αύριο στο ΣΕΦ και συγκεκριμένα τον τραυματισμό του Ντράγκαν Τάρλατς. Ο σέντερ των ``ερυθρολεύκων`` δεν προπονήθηκε χθες, αφού υποφέρει από αιμάτωμα στη βουβωνική χώρα, κάτι που κάνει αμφίβολη την συμμετοχή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,49, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 475,68, ελβετικό φράγκο προς 210,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,52, τη λίρα Κύπρου προς 574,69 και την ECU προς 334,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση παρουσιάζει σήμερα η κακοκαιρία καθώς στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 14 και στο Αιγαίο 7 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική είναι πιθανόν να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο το πρωί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία -2 με 10 βαθμούς, θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 19 December 1998 - 8:00:14 UTC