Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σωρεία παραβάσεων σε συντάξεις.
- Δάνεια μέσω τηλεφώνου από την Εθνική Τράπεζα.
- Σε οριακό σημείο οι σχέσεις υπουργείου Παιδείας-μαθητών.
- Κοινωνικός διάλογος για το φορολογικό σύστημα.
- Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης καταναλωτών.
- Αρχίζουν αύριο στη Βιέννη οι εργασίες συνόδου κορυφής της ΕΕ.
- Στους -20 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στο Νευροκόπι.
- Ο 13ος μισθός...
- Νεκρός επί 11 μήνες στο σπίτι του, στο Κολωνάκι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σωρεία παραβάσεων σε συντάξεις.

Σωρεία παραβάσεων στην καταβολή συντάξεων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, εντοπίσθηκαν σε ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών. Βρέθηκαν 5.700 άτομα που έπαιρναν σύνταξη χωρίς να τη δικαιούνται, συνολικού ύψους 13,5 δισ.δρχ. Στους ελέγχους εντοπίστηκαν 5.000 παράνομα βιβλιάρια υγείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι περίπου ένας στους τρεις γιατρούς του ΕΣΥ δεν δηλώνει τις πραγματικές αμοιβές στην εφορία.

Δάνεια μέσω τηλεφώνου από την Εθνική Τράπεζα.

Τη λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας δανείων μέσω τηλεφώνου, εγκαινιάζει από τη Δευτέρα η Εθνική Τράπεζα. Ο ενδιαφερόμενος θα ζητά τηλεφωνικά το δάνειο και εντός τριών ή τεσσάρων ημερών θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εκταμίευση του ποσού. Στο μεταξύ, μετά την Εθνική, τη Γιούρομπανκ και την Τράπεζα Εργασίας, σειρά είχαν η Εμπορική, η τράπεζα Αττικής και η Χίοσμπανκ να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων μέχρι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και του επιτοκίου καταθέσεων από 0,25 μέχρι 0,50%.

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις υπουργείου Παιδείας-μαθητών.

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις υπουργείου Παιδείας και μαθητών για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους. Συζητάμε μόνο τρόπους καλύτερης εφαρμογής της μεταρρύθμισης δηλώνει η κυβέρνηση και οι μαθητές απαντούν με καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων και συλλαλητήρια. Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά των 11 νεαρών που συνελήφθησαν στα θλιβερά επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Κοινωνικός διάλογος για το φορολογικό σύστημα.

Την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς. Στο πλαίσιο του διαλόγου θα συζητηθεί και το αίτημα των συνδικαλιστών για αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 2 εκατ.δρχ. και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης καταναλωτών.

Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την ποιότητα των καταναλωτικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα κερδοσκοπίας θέτει σε εφαρμογή από την προσεχή εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει και τηλεφωνική γραμμή με τον τετραψήφιο αριθμό 1720 στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές.

Αρχίζουν αύριο στη Βιέννη οι εργασίες συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Στη Βιέννη αρχίζουν αύριο οι διήμερες εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα, άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει πραγματική μάχη, για να μην περάσει η πρόταση της Γερμανίας, που αναλαμβάνει την προεδρία το β' εξάμηνο του 1999, για περικοπή των κονδυλίων του ταμείου συνοχής, προς τις χώρες του νότου. Οι 15 θα συζητήσουν επίσης θέματα που αφορούν την απασχόληση και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στους -20 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στο Νευροκόπι.

Ιδιαίτερα τσουχτερό ήταν το κρύο, παρά την ηλιοφάνεια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές έδειξε κάτω από το μηδέν. Το ρεκόρ κατέχει η περιοχή της Κατάρας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -20 βαθμούς και ακολουθούν Νευροκόπι -14 βαθμούς, Φλώρινα -10, Ιωάννινα -9, Κοζάνη -8 , Καστοριά -7 και Γρεβενά -5 βαθμούς. Από αύριο πάντως η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, καθώς θα επικρατήσουν νοτιάδες.

Ο 13ος μισθός...

Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί φέτος το δώρο των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ η σύνταξη του Ιανουαρίου 1999 καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Η καταβολή θα γίνει μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Νεκρός επί 11 μήνες στο σπίτι του, στο Κολωνάκι.

Ηταν νεκρός επί 11 μήνες στο σπίτι του, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν είχε αναζητήσει. Πρόκειται για τον συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο Κώστα Αντωνάκη, ο οποίος βρέθηκε τυχαία, καθώς ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θέλησε να ανοίξει το σπίτι, επειδή στο κάτω διαμέρισμα έσταζαν νερά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του επήλθε περίπου πριν από 11 μήνες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα, τελικά, αναμένεται να εκδοθεί από τη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η απόφαση για την έφεση του ΠΑΟΚ κατά της τιμωρίας της έδρας του με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών, αλλά και την αφαίρεση τριών βαθμών, για τη διακοπή του αγώνα του με τον Ολυμπιακό. Η καθυστέρηση της απόφασης, για πολλούς που βρίσκονται στο χώρο, οφείλεται στην προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα έτσι ώστε να μειωθεί η ποινή του ΠΑΟΚ και να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις των οπαδών του. Πάντως, ο "Δικέφαλος του Βορρά" τον επόμενο αγώνα του με τον ΟΦΗ θα τον δώσει στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργου Βαρδινογιάννη για ενδεχόμενη αποχώρησή του από την ομάδα, αλλά και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, την κατάσταση στη διαιτησία τα τελευταία δύο χρόνια και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο ισχυρός παράγων της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναίκού Παύλος Γιαννακόπουλος προέβη σε μία αινιγματική δήλωση. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ήταν, είναι και θα είναι στη διάθεση του συλλόγου, πάντα έτοιμος να βοηθήσει, εφόσον του ζητηθεί. Ετσι, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν πάλι να ακούγονται φήμες για ανάμιξη του Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ, όπως βέβαια και το γνωστό σύνθημα των πράσινων οπαδών:"Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ"...

Ο Μπατίστα αποτελεί το μοναδικό πονοκέφαλο του Μπλαχίν, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο διεθνής παίχτης αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι. Επίσης, είναι τραυματίας ο Ζουμπούλης, κάτι που περιορίζει τις επιλογές του τεχνικού, αφού κινδυνεύει να μείνει με τους Νικολαϊδη και Μαλαδένη. Στο μεταξύ, μικρή είναι η ζήτηση των εισιτηρίων για το ντέρμπι από τους φίλους της ομάδας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του γηπέδου είναι μειωμένη από τα έργα που γίνονται στο "Νίκος Γκούμας".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 469,88, ελβετικό φράγκο προς 209,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,27, τη λίρα Κύπρου προς 573,45 και την ECU προς 333,87 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αν και στη διάρκεια των συναλλαγών ο γενικός δείκτης σημείωσε σημαντικές διακυμάνσεις. Τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε η μετοχή της Εθνικης Τράπεζας για την οποία υπήρξε απο την αρχή των συναλλαγών υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η τιμή της μετοχής της σημείωσε δραχμική άνοδο 2.510 δρχ. ή σε ποσοστό 4,7% ενώ διακίνησε 260.000 τεμάχια. Επίσης το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.536,88 μονάδες σημειώνοντας οριακή υποχώρηση 0,19%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 66,5 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 12 και στα νησιά 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 12 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από μηδέν μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 10 December 1998 - 19:00:21 UTC