Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εμμένει η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Αρχισε η πτώση των τραπεζικών επιτοκίων.
- Σημαντική σύνοδος κορυφής της ΕΕ.
- Λίζινγκ για εργατικές κατοικίες.
- Πανελλαδική απεργία σήμερα των ταξί.
- Προβλήματα απο την κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο.
- Νέες μειώσεις τιμών των υγρών καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Θριαμβευτική πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ του Ολυμπιακού.
- Τραγικός θάνατος 16χρονου στο παιχνίδι Παναθηναϊκού - Αρσεναλ με σκορ 1- 3.
- Νίκη του ΠΑΟΚ επί της ιταλικής Τιμσίστεμ Μπολόνια με 68-59.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εμμένει η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναστείλει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ωστόσο δηλώνει πρόθυμη να ξεκινήσει διάλογος, προκειμένου να εντοπιστούν για να βελτιωθούν ή και να τροποποιηθούν ορισμένες πτυχές της, στις οποίες διαπιστώνονται προβλήματα κατά την εφαρμογή της. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν δριμύτατα και χθες την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενω κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ακαμψία. Χθες πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες 39 πόλεις, ενω συνεχίζονται οι καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία.

Αρχισε η πτώση των τραπεζικών επιτοκίων.

Το "πράσινο φως" για την πτώση των επιτοκίων άναψε η χθεσινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να μειώσει το επιτόκιο παρέμβασης κατά μισή μονάδα. Ηδη η Εθνική Τράπεζα, η Γιούρομπανκ και η Τράπεζα Εργασίας, ανακοίνωσαν μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων από μισή μέχρι 3,5 μονάδες και μείωση κατά 0,25% του επιτοκίου καταθέσεων, εκτός από την Τράπεζα Εργασίας, που διατηρεί σταθερό το επιτόκιο αυτό. Θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα και άλλες εμπορικές τράπεζες θα προβούν σε ανάλογες κινήσεις, για να ανταγωνιστούν την αγορά.

Σημαντική σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Η απασχόληση, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα "Ατζέντα 2000" και η διεύρυνση της ΕΕ, είναι τα θέματα, που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αύριο και μεθαύριο στη Βιέννη. Τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, κ.κ. Πάγκαλος και Παπαντωνίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ως χώρα προς ένταξη την Τουρκία, η οποία τελικά και δεν προσκλήθηκε. Η Τουρκία απειλεί τώρα να διακόψει την τελωνειακή ένωσή της με την κοινότητα.

Λίζινγκ για εργατικές κατοικίες.

Με τη μέθοδο του λίζινγκ θα μπορούν να αποκτούν πολύ σύντομα κατοικία οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, θα υπολογίζεται το κόστος κατασκευής της κατοικίας από τον ΟΕΚ και ο δικαιούχος θα "ενοικιάζει" προσωρινά το σπίτι με μίσθωμα 1:500 της αξίας του. Μετά από 5 χρόνια, ή οποιαδήποτε στιγμή αργότερα, ο ενοικιαστής θα μπορεί να αποκτήσει την κυριότητα του σπιτιού πληρώνοντας το υπόλοιπο της αξίας του, μετά την αφαίρεση των ενοικίων που έχει ήδη καταβάλλει.

Πανελλαδική απεργία σήμερα των ταξί.

Εικοσιτετράωρη απεργία άρχισαν απο τις 5 τα ξημερώματα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας επαγγελματιών ιδιοκτητών αυτοκινήτων ταξί και αγοραίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας, που αφορά κυρίως φορολογικές ρυθμίσεις, που έχουν μάλιστα αναδρομικό χαρακτήρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους. Με πρωτοβουλία των τοπικών Σωματείων θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις για να ενημερωθούν οι επαγγελματίες για την εξέλιξη των προβλημάτων και την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Προβλήματα απο την κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο.

Σε πραγματικές παγίδες έχουν μετατραπεί πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς τις χιονοπτώσεις διαδέχθηκε ο παγετός. Από τα χιόνια έχουν αποκλειστεί πολλά χωριά και οικισμοί στην Ανατολική Μακεδονία, ενώ σε πολλές περιοχές η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Απο τις συνεχείς βροχοπτώσεις πλημμύρισαν 7.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή Τυχερού Εβρου, όταν υποχώρησε ανάχωμα στη θέση Σπάσμα.

Νέες μειώσεις τιμών των υγρών καυσίμων.

Με νέες μειωμένες τιμές πωλούνται απο τα μεσάνυχτα τα υγρά καύσιμα. Συγκεκριμένα, η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά 1,60 δρχ το λίτρο, κατά 1, 30 του πετρελαίου θέρμανσης και κατά 80 λεπτά το λίτρο του πετρελαίου κίνησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θριαμβευτική πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ του Ολυμπιακού.

Θριαμβευτική πρόκριση στους ``8`` του Τσάμπιονς Λίγκ πήρε ο Ολυμπιακός, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ από την Κροάσια,στον 6ο και τελευταίο αγώνα γιά την φάση των ομίλων. Οι ``ερυθρόλευκοι`` πήραν έτσι την πρώτη θέση στον Α' Ομιλο και πέρασαν πανάξια γιά πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά της σημαντικότερης διοργάνωσης συλλόγων της Ευρώπης.

Τραγικός θάνατος 16χρονου στο παιχνίδι Παναθηναϊκού - Αρσεναλ με σκορ 1- 3.

Η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ μετά την ήττα των ``πρασίνων`` με 3-1 από την Αρσεναλ. Ετσι, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τέταρτη και τελευταία θέση στον Ε' όμιλο με συγκομιδή 6 βαθμών.Το ματς του Παναθηναϊκού με την Αρσεναλ, ``αμαυρώθηκε`` από ένα τραγικό περιστατικό. Ενας 16-χρονος φίλαθλος του Παναθηναϊκού, ο Κωνσταντίνος Τσάρκος έπεσε από το πάνω διάζωμα του σταδίου.Ο άτυχος νεαρός φίλαθλος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νίκη του ΠΑΟΚ επί της ιταλικής Τιμσίστεμ Μπολόνια με 68-59.

Βαθειά ``ανάσα`` πήρε ο ΠΑΟΚ, που νίκησε στο Αλεξάνδρειο την ιταλική Τιμσίστεμ Μπολόνια με 68-59, στο πλαίσιο της 9ης ημέρας της Ευρωλίγκα. Ετσι, ο ``Δικέφαλος του Βορά`` έφτασε τους 13 βαθμούς και βρίσκεται μαζί με την Τιμσίστεμ στην τέταρτη θέση του Δ' ομίλου.Μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες ήταν ο απολογισμός των εκπροσώπων της χώρας μας στη φάση των ``32`` του κυπέλλου Κόρατς.Η μόνη ελληνική ομάδα πoυ γεύθηκε τη χαρά της νίκης ήταν ο Παπάγου που νίκησε τη λιθουανική Σιαουλάι με 74-67. Αντίθετα, ο Πανιώνιος έχασε στην Ιταλία από τη Ρέτζιο Εμίλια με 79-69,ενώ το ματς Ηράκλειο-Αρσεναλ Τούλα έληξε με 69-69 και Απόλλων Πατρών-Μακάμπι Ρισόν σταμάτησαν στους 75 πόντους. Οι ρεβάνς των αγώνων θα διεξαχθούν στις 16 Δεκεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 471,00, ελβετικό φράγκο προς 208,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,59, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και την ECU προς 334,06 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα νησιά γενικά του Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο.Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει και θα χιονίσει στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και στα δυτικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -8 με 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 10 και στα νησιά 4 με 12 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με ανέμους βορειοδυτικούς μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 1 με 10 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης -3 με 5 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 10 December 1998 - 8:00:17 UTC