Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στη πορεία του Πολυτεχνείου.
- Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη κεριών στην Παλλήνη.
- Και για τα ατελώνιστα αυτοκίνητα ισχύει η μείωση φόρων.
- Θετικές εκτιμήσεις ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.
- Δεν αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας.
- Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε τελωνεία, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ.
- Απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα για τους Κούρδους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Αρη επι της Λιμόζ Γαλλίας με 79-73.
- Σήμερα στα Τίρανα ο αγώνας της εθνικής μας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Αλβανίας.
- Απόψε Παναθηναικός-Τσιμπόνα στο πλάισιο της Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στη πορεία του Πολυτεχνείου.

Χωρίς επεισόδια, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η αστυνομικές δυνάμεις, που επιτηρούσαν την πορεία παρεμβαίνοντας έγκαιρα συνέλαβαν 149 νεαρά άτομα, πολλά εκ των οποίων ήταν ανήλικοι, όταν στο ξεκίνημα της πορείας επιχείρησαν να διασπάσουν τις ομάδες περιφρούρησης και να προκαλέσουν επεισόδια. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια και μέχρι το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη κεριών στην Παλλήνη.

Πυρκαγιά σε αποθήκη κεριών στη Λεωφόρο Σπάτων, στην Παλλήνη εκδηλώθηκε το πρωί και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 15 οχήματα με 50 πυροσβέστες, ενώ καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες, γιατί η περιοχή είναι κατοικημένη.

Και για τα ατελώνιστα αυτοκίνητα ισχύει η μείωση φόρων.

Οσοι αγόρασαν αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη πληρώσει και δεν έχουν ακόμα εκτελωνιστεί θα εισπράξουν τη διαφορά των χρημάτων, που θα προκύψει, μετά τις νέες ρυθμίσεις, του σχετικού νομοσχεδίου. Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς. Φθηνότερα θα πωλούνται και οι μοτοσυκλέτες μετά τη μείωση του συντελεστή, στην οποία προέβη η κυβέρνηση. Ο κ. Δρυς κατήγγειλε επίσης χθες στη Βουλή οτι στη χώρα μας κυκλοφορούν φορτηγά άχρηστα και επικίνδυνα, "νεκροφόρες", όπως είπε χαρακτηριστικά, με πλαστά δικαιολογητικά.

Θετικές εκτιμήσεις ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερα θετικό για την ελληνική οικονομία ειναι το προσχέδιο της εξαμηνιαίας έκθεσης του ΟΟΣΑ, στο οποίο διαπιστώνεται πρόοδος στη διαδικασία σύγκλισης προς τους στόχους του Μάαστριχτ και περιέχονται αισιόδοξες προβλέψεις για τον πληθωρισμό. Ωστόσο, το προσχέδιο συνιστά σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, τομές στην αγορά εργασίας, εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Δεν αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας.

Στα φετινά επίπεδα είναι τα τέλη κυκλοφορίας και για τον επόμενο χρόνο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυξήσεις, ώστε να μην υπάρξει νέα επιβάρυνση στον πληθωρισμό. Η πληρωμή των τελών αρχίζει την 1η Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε τελωνεία, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ.

Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στα τελωνεία. Στάσεις εργασίας απο την έναρξη της βάρδιας μέχρι 9πμ και απο 9μμ εως τη λήξη της βάρδιας έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Αύριο και την Παρασκευή στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Επίσης, τρίωρη στάση εργασίας 12 - 3μμ έχουν ανακοινώσει για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Οι εφορίες της Αττικής λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων σε αυτές, δεν θα λειτουργούν απο τις 9πμ.

Απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα για τους Κούρδους.

Νέες προκλητικές, συκοφαντικές κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας εκτόξευσε η Τουρκία, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της περί εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στην Ελλάδα. Επίσης, απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο "για τις συνέπειες, που θα έχουν εάν εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν το ΡΚΚ". Κοινή πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για παροχή φιλοξενίας στον Κούρδο ηγέτη ζητούν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απ' όλη την Ελλάδα, με την ευκαιρία της κατάθεσης αιτήματός τους για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Κουρδικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Αρη επι της Λιμόζ Γαλλίας με 79-73.

Την πρώτη θέση του 6-ου ομίλου στο κύπελλο Σαπόρτα εξασφάλισε -ουσιαστικά- ο Αρης που νίκησε στην Γαλλία τη Λιμόζ με 79-73. Ηταν η 7η νίκη των κυπελλούχων Ελλάδας στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Οι ``κίτρινοι`` που έφτασαν στους 15 βαθμούς χρειάζονται μία ακόμη νίκη για να εξασφαλίσουν και τυπικά την πρώτη θέση. Αντίθετα από τον Αρη, η ΑΕΚ αποχωρίστηκε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου για πρώτη φορά μετά από επτά αγωνιστικές. Σε αυτό συντέλεσε η ήττα με 87-82 που γνώρισε στην ``Σάλα Παϊονίρ`` του Βελιγραδίου από την τοπική Παρτιζάν, η οποία πέρασε πρώτη στον όμιλο αυτό.

Σήμερα στα Τίρανα ο αγώνας της εθνικής μας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Αλβανίας.

``Δεν σπάω το συμβόλαιό μου με την ΕΠΟ. Θ' αναλάβω και την ΑΕΚ, μόνο εάν συμφωνεί και η Ομοσπονδία``. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες, στα Τίρανα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, Ανγκελ Ιορντανέσκου, με αφορμή τις έντονες φήμες που τον θέλουν ν' αναλαμβάνει την ΑΕΚ, μετά τον σημερινό αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Αλβανία. Χθές η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων, σημείωσε μεγάλη νίκη επί της αντίστοιχης της Αλβανίας με 5-0, σε αγώνα που έγινε στα Τίρανα για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999.

Απόψε Παναθηναικός-Τσιμπόνα στο πλάισιο της Ευρωλίγκα.

Χωρίς τον Νίκο Μπουντούρη, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί σημερα την Τσιμπόνα στο πλαίσιο της όγδοοης ημέρας της Ευρωλίγκα. Ο διεθνής πλέι μέικερ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε στο πόδι από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,93, γαλλικό φράγκο προς 50,98 , λίρα Αγγλίας προς 477,05, ελβετικό φράγκο προς 207,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,49, τη λίρα Κύπρου προς 576,33 και την ECU προς 336,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ανατολικά θα είναι αυξημένες και το πρωι στη Θράκη ,στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα θα εκδηλωθούν βροχές μικρής διάρκειας.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στο Αιγαίο 9 με 16 βαθμούς. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις,κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 15 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 4 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 18 November 1998 - 8:00:09 UTC