Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Από σήμερα ισχύουν οι νέες τιμές στα ΙΧ αυτοκίνητα.
- Αυστηρά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων στο Πολυτεχνείο.
- Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Γεράσιμου Αρσένη για την Παιδεία.
- Εκλογές σήμερα για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.
- Δηλώσεις Τσοβόλα και Κωνσταντόπουλου για συμμαχικές κυβερνήσεις.
- Εικοσι νεκροί και 197 τραυματίες σε τροχαία το τριήμερο.
- Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική μας ομάδα Αρσεως Βαρών.
- Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών πήρε την πρόκριση στους ``16`` του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
- Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την τρελή κούρσα σε Ελλάδα και Ευρώπη και δημιουργεί νέα ρεκόρ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από σήμερα ισχύουν οι νέες τιμές στα ΙΧ αυτοκίνητα.

Φθηνότερα πωλούνται απο σήμερα τα αυτοκίνητα μετά τις μειώσεις των εμμέσεων φόρων, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Η μείωση θα είναι της τάξης του 5,5% κατά μέσο όρο, αλλά οι έμποροι εκτιμούν ότι η μείωση θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και το ένα εκατομμύριο δρχ. Οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν και για τις περιπτώσεις, όπου έχει γίνει παραγγελία από τον πελάτη, αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει εκτελωνιστεί.

Αυστηρά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων στο Πολυτεχνείο.

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ολοκληρώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίξουν σήμερα το πρωί στις 9. Χθες πλήθος κόσμου προσήλθαν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο. Περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοί περιφρουρούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, ενώ μέχρι αύριο το βράδυ απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω απο το Πολυτεχνείο.

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Γεράσιμου Αρσένη για την Παιδεία.

Νέος διαγωνισμός θα διενεργηθεί απο το ΑΣΕΠ το 1999 για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, ανακοινώνει σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Ο κ. Αρσένης αναφέρει μεταξύ άλλων οτι καταθέτει νέο νομοσχέδιο για την αυτοτέλεια των ΑΕΙ και την αξιολόγησή τους και με το οποίο θα υπάρξουν καταργήσεις και συνενώσεις τμημάτων. Φέτος οι εξετάσεις στη Β' Λυκείου θα είναι ήπιας μορφής με ερωτήσεις κυρίως κρίσεως και οχι απομνημόνευσης. Μια πρόβα "τζενεράλε" των εξετάσεων αυτών θα γίνουν μέσα στο Δεκέμβριο.

Εκλογές σήμερα για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα εκλεγούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Επτά βουλευτές διεκδικούν τις πέντε απο τις δώδεκα θέσεις στο όργανο και τις υπόλοιπες δέκα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, σύμφωνα με τις υποψηφιότητες, που κατατέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Δηλώσεις Τσοβόλα και Κωνσταντόπουλου για συμμαχικές κυβερνήσεις.

Αλλαγή της πολιτικής, που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση, του εκλογικού νόμου και ουσιαστικό πολιτικό διάλογο θέτει ως βασικές προϋποθέσεις για τη συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στα ΝΕΑ. Επίσης, αναφέρει οτι πιθανοί εταίροι σε μια τέτοια συμμαχία θα πρέπει να ήταν και το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κάνει λόγο για ψευδεπίγραφες κεντροαριστερές συνεργασίες, που κρύβουν τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Εικοσι νεκροί και 197 τραυματίες σε τροχαία το τριήμερο.

Βαρύς ηταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στη διάρκεια του τριημέρου. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 197 τραυματίστηκαν σε 151 τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα απο την Παρασκευή μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου, που νοσηλεύεται απο το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όπου εισήχθη με αναπνευστικά προβλήματα. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, που υποβάλλεται σε ολες τις απαραίτητες εξετάσεις, αναμένεται να εξέλθει απο το νοσοκομείο μεθαύριο Τετάρτη, εφόσον - όπως βεβαιώνουν οι γιατροί - η κατάστασή του θα συνεχίσει να μην είναι σοβαρή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική μας ομάδα Αρσεως Βαρών.

Την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσεως Βαρών, που ολοκληρώθηκε χθες στο Λάχτι της Φιλανδίας, κατέλαβε η χώρα μας. Στο τελευταίο αγώνισμα των +105 κιλών, ο Αλέξανδρος Πανατίδης ήταν έκτος στο αρασέ με 180κ., πέμπτος στο ζετέ με 225κ. και πέμπτος στο σύνολο με 405 κιλά. Με την επίδοση αυτή του Πανατίδη,η χώρα μας ισοβάθμισε στην πρώτη θέση της κατάταξης των ανδρών με την Βουλγαρία. Οι δύο χώρες είχαν από 566 βαθμούς και τα ίδια μετάλλια (6 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα), αλλά και τις ίδιες τέταρτες θέσεις. Ομως, η Βουλγαρία είχε λιγότερες πέμπτες θέσεις και έτσι, η Ελλάδα θεωρείται πρώτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λάχτι.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών πήρε την πρόκριση στους ``16`` του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Με αγχώδη τρόπο η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών πήρε την πρόκριση στους ``16`` του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ιαπωνία, κερδίζοντας την αντίστοιχη της Αλγερίας με 3-1. Η ελληνική ομάδα πήρε έτσι την τρίτη θέση στον 5ο όμιλο και την πρόκριση στην δεύτερη φάση σαν μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των έξι ομίλων. Στην φάση των ``16`` το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στο δύσκολο όμιλο, όπου συμμετέχουν ακόμη η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γιουγκοσλαβία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ουκρανία.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την τρελή κούρσα σε Ελλάδα και Ευρώπη και δημιουργεί νέα ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την τρελή κούρσα σε Ελλάδα και Ευρώπη και δημιουργεί νέα ρεκόρ. Η "μεραρχία" του Σούμποτιτς νίκησε το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ανδρών, με 81- 69 και έφθασε τις 17 συνεχείς νίκες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Ολυμπιακός με 16 νίκες. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 80-68. Στους υπολόπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μαρούσι-Ηράκλειο 86-71 Νήαρ Ηστ-Σπόρτιγκ 84-70, Αρης-Πανιώνιος 67-63, Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ 68-80, Παπάγου- Ολυμπιακός 73-94 και Ηρακλής-ΠΑΟΚ 74-82 (στην παράταση).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,13, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 481,29, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,01, τη λίρα Κύπρου προς 578,28 και την ECU προς 337,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, αλλά γρήγορα θα υπάρξει βελτίωση.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί έως πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 16 με 20 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και μόνο τοπικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 18 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 10 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 16 November 1998 - 8:00:09 UTC