Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων θα ισχύσουν απο τη Δευτέρα.
- Ελληνική προειδοποίηση για εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου σε ΕΕ.
- Εγκρίνεται αύριο απο το Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος προϋπολογισμός.
- Κ. Σημίτης: Δεν συντρέχει λόγος για πρόωρες εκλογές.
- Ανακοινώθηκε η διδακτέα ύλη της Β' Λυκείου.
- Απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής.
- Η Ελλάδα καταγγέλει τη Τουρκία για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού με 2-0.
- Παρελθόν αποτελεί για την τεχνική ηγεσία του Εθνικού, ο Βασίλης Παπαχρήστου.
- Ο Πίτερ Οφορίκουε δεν απέφυγε την τιμωρία για τη καθυστέρηση του να επιστρέψει από τη Γκάνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων θα ισχύσουν απο τη Δευτέρα.

Απο την Δευτέρα θα ισχύσουν οι νέες μειωμένες, 5% κατά μέσο όρο, τιμές των αυτοκινήτων. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Για αυτοκίνητα εως 900 κυβικά η μείωση της τιμής τους είναι 6%, απο 901 μέχρι 1.400 κυβικά 7%, από 1401 μέχρι 1600 κυβικά 6,22%, από 1600 μέχρι 1800 κυβικά 6,19%, απο 1801 μέχρι 2000 κυβικά 6% και για τα 2001 και πάνω 4,9%. Αξιοσημείωτες μειώσεις προβλέπονται και στα ΙΧ μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παραγωγής από 1996 και μετά, καθώς θεωρούνται τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ελληνική προειδοποίηση για εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου σε ΕΕ.

Την έντονη αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε η κοινή δήλωση Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας, που κατατέθηκε χθες στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και σύμφωνα με την οποία η Κύπρος θα πρέπει να ενταχθεί εφόσον υπάρξει λύση στο Κυπριακό. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε στο Συμβούλιο οτι δεν πρόκειται να επικυρωθεί απο την ελληνική Βουλή η ένταξη νέων χωρών στην ΕΕ αν μέσα σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος.

Εγκρίνεται αύριο απο το Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος προϋπολογισμός.

Ο προϋπολογισμός για το 1999 θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αμέσως μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Στη χθεσινή συνάντηση, που είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ τόνισε οτι το 1999 θα υπάρξει αναστροφή της φορολογικής πολιτικής σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Χαρακτήρισε επίσης το 1999 έτος ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ προαναγγέλοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει έντονα καθοδική τάση στον πληθωρισμό και στα επιτόκια.

Κ. Σημίτης: Δεν συντρέχει λόγος για πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τη Βαρσοβία, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ο κ. Σημίτης, που ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Πολωνία, ρωτήθηκε εαν οι διαμαρτυρίες για την πολιτική της κυβέρνησης εγκυμονούν πρόωρες εκλογές. Οσες διαμαρτυρίες και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν στην Ελλάδα είναι πάντοτε στο πλαίσιο της δημοκρατίας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

Ανακοινώθηκε η διδακτέα ύλη της Β' Λυκείου.

Κατά 60% μικρότερη θα είναι η εξεταστέα από τη διδακτέα ύλη, στην οποία θα εξετασθούν οι μαθητές της Β' Λυκείου και θα ειναι οι πρώτοι που θα διαγωνιστούν με το νέο σύστημα, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Ο υπουργός διευκρίνισε πως η εξεταστέα ύλη θα αφορά αντιπροσωπευτικά θέματα σε κάθε μάθημα, ενω έκανε αναφορά για το ολοήμερο δημοτικό σχολείο, το οποίο πρέπει να γίνει χώρος χαράς, μάθησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού.

Απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν 6ωρες στάσεις εργασίας, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι την Πέμπτη και την Παρασκευή. Βασικό αίτημα των νέων κινητοποιήσεων των γιατρών είναι πάλι η αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες. Για το ίδιο ζήτημα αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος παράλληλα ζητεί και την αύξηση των ιατρικών αμοιβών. Με οικονομικά αιτήματα έχουν εξαγγείλει τριήμερη απεργία από αύριο και οι ειδικευόμενοι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής.

Η Ελλάδα καταγγέλει τη Τουρκία για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Σε αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία προέβη η κυβέρνηση για την καθαίρεση των εναπομεινάντων μελών της εφορευτικής επιτροπής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα και στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ παράλληλα ενημερώνει τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του θεωρεί την ενέργεια της Τουρκίας ως ακόμη μια νέα απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού με 2-0.

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` εθνικής, νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Ιωνικό με 2-0. Οι ``ερυθρόλευκοι`` που έφτασαν τους 19 βαθμούς, απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους και χαρακτηριστικό της απόδοσης των πρωταθλητών, είναι το γεγονός πως έχασαν δύο πέναλτι.Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες από τις αποβολές των Αντριόλι και Κλάεβιτς. Στο μεταξύ, ο αγώνας του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ, διεκόπη στο 30 λεπτό λόγω έλλειψης φωτισμού.Στο σημείο της διακοπής, ο ΟΦΗ προηγείτο με 1-0.

Παρελθόν αποτελεί για την τεχνική ηγεσία του Εθνικού, ο Βασίλης Παπαχρήστου.

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Εθνικού, ο Βασίλης Παπαχρήστου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εθνικός, Βασίλης Τσιαμάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Ελληνα τεχνικού και ανέθεσε την ομάδα στον Λύσσανδρο Γεωργαμλή, ο οποίος θα είναι πλέον παίκτης-προπονητής στους "κυανόλευκους".

Ο Πίτερ Οφορίκουε δεν απέφυγε την τιμωρία για τη καθυστέρηση του να επιστρέψει από τη Γκάνα.

Τελικά ο Πίτερ Οφορίκουε δεν απέφυγε την τιμωρία για τη καθυστέρηση να επιστρέψει από τη Γκάνα πριν από το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" με τον Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, αφού ενημερώθηκε για την έγγραφη απολογία του παίκτη δεν φαίνεται να πείστηκε από τα όσα πρόβαλε ως δικαιολογία και τον τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δραχμών και τρίμηνη διακοπή συμβολαίου με αναστολή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,91, γαλλικό φράγκο προς 50,94, λίρα Αγγλίας προς 477,03, ελβετικό φράγκο προς 206,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,56, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 336,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι,στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 16 στα δυτικά 5 με 22 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 20 βαθμούς.Στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 18 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 4 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 10 November 1998 - 8:00:09 UTC