Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αστυνομικός που σκότωσε 18χρονο Σέρβο.
- Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών αιματηρής ληστείας.
- Μειώσεις ειδικών φόρων θα προβλέπει ο νεός προϋπολογισμός.
- Ο πρωθυπουργός στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Αυστρίας.
- Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά.
- Προφυλακίστηκαν δύο από τα πέντε νεαρά μέλη συμμορίας.
- Στο Αγιο Ορος θα συναντηθούν Βαρθολομαίος και Χριστόδουλος.
- Αλλο ένα κύκλωμα μαστροπών αποκαλύφθηκε στο Μοσχάτο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αστυνομικός που σκότωσε 18χρονο Σέρβο.

Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βεντούλης, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρός ένας 18χρονος Σέρβος σπουδαστής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο αστυνομικός διευθυντής απέδωσε το ατυχές, όπως είπε, συμβάν σε εκπυρσοκρότηση του όπλου, το συνέδεσε με το βαρύ κλίμα που επικρατεί, μετά την αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της Τριανδρίας και δήλωσε ότι ήδη διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Λυπηρό χαρακτήρισε το συμβάν ο υπουργός Τύπου και πρόσθεσε ότι έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για την απόδοση ευθυνών.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών αιματηρής ληστείας.

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής ληστείας στην Εμπορική Τράπεζα με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια. Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών επικήρυξε τους δράστες της ληστείας με 30 εκατ. δρχ. Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν ένα νεαρό ζευγάρι από τη Γεωργία και ένας Σέρβος οι οποίοι λήστεψαν μια 16χρονη μαθήτρια.

Μειώσεις ειδικών φόρων θα προβλέπει ο νεός προϋπολογισμός.

Μειώσεις ειδικών φόρων συνολικού ύψους 180 δις δρχ, θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, οι τελευταίες πινελιές του οποίου μπήκαν στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προβλέπεται μείωση του ειδικού φόρου για τα ΙΧ, μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα οποία θα παγώσουν για όλο το 1999, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής. Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, ούτε και νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Αυστρίας.

Κείμενο 7 σημείων με το οποίο προτείνει τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσα από την ΟΝΕ προς την κοινωνική Ευρώπη, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής το Σαββατοκύριακο στο Πέτσαχ της Αυστρίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου το κείμενο αυτό αποτελεί μια σοβαρή προσέγγιση στην αναγκαιότητα να εξυπηρετήσει η ΟΝΕ και τους λαούς της Ευρώπης.

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά.

Την απόφαση της Ελλάδας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν και εφόσον το συμβούλιο υπουργών της Κοινότητας εγκρίνει την πρόταση της Κομισιόν για χρηματοδότηση της Τουρκίας, παρακάμπτοντας το ελληνικό βέτο, διατύπωσε ο υπουργός Τύπου. Στο μεταξύ, συνεχίσθηκε το μπαράζ των παραβιάσεων του ελληνικού και κυπριακού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, που προσπαθούν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της Ελληνοκυπριακής άσκησης Νικηφόρος-Τοξότης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο τρίγωνο Ρόδου - Κρήτης - Κύπρου.

Προφυλακίστηκαν δύο από τα πέντε νεαρά μέλη συμμορίας.

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους πέντε νεαρούς, που συνελήφθησαν στον Πειραιά για συμμετοχή τους σε συμμορία που λήστευε ανήλικους μαθητές. Οι άλλοι τρείς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο Αγιο Ορος θα συναντηθούν Βαρθολομαίος και Χριστόδουλος.

Τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν τη δεύτερη συναντησή τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Και οι δύο ανώτατοι εκκλησιαστικοί ηγέτες βρίσκονται στο Αγιον Ορος, προκειμένου να παραστούν στους εορτασμούς για τη χιλιοστή επέτειο της ίδρυσης της Μονής Ξενοφώντος.

Αλλο ένα κύκλωμα μαστροπών αποκαλύφθηκε στο Μοσχάτο.

Αλλο ένα κύκλωμα μαστροπών που εξέδιδε αλλοδαπές αποκαλύφθηκε σε παλιό σπίτι στην περιοχή του Μοσχάτου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο νεαρές κοπέλλες από το Καζακστάν, οι οποίες προωθούντο στην πορνεία από τον Δημήτρη Μελιδονιάτη, 43 χρόνων και την Μαρία Βαπορίδου, 38 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχέδια για την απόκτηση του Ιλια Ιβιτς κάνει για το καλοκαίρι ο Μελισσανίδης, καθώς το συμβόλαιο του παίχτη λήγει, ενώ για τον Ολυμπιακό, όπως όλα δείχνουν, ο Σέρβος επιθετικός θεωρείται ξένο σώμα για την ομάδα. Στο μεταξύ, η επιστροφή του Χρήστου Κωστή στην ΑΕΚ θεωρείται σχεδόν σίγουρη, μετά τις συχνές επαφές ανάμεσα στον διεθνή παίχτη και τον Μελισσανίδη. Τέλος, άνθρωπος της ΠΑΕ ειδοποίησε το μάνατζερ του Σέμπουε ότι η ΑΕΚ ψάχνει ομάδα για να τον παραχωρήσει το Δεκέμβριο.

Ονειρα πρόκρισης κάνουν στον Ολυμπιακό, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Αγιαξ την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος των ερυθρολεύκων είναι οι 11 βαθμοί που θα τους δώσει μάλλον την πρώτη θέση, ενώ και με 10 βαθμούς μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Γιανακόπουλος είναι τραυματίας και μάλλον δεν θα αγωνιστεί με τον Εθνικό Αστέρα την Κυριακή, ενώ ο Ιβιτς έφυγε ξαφνικά για το Βελιγράδι, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του είναι άρρωστος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,39, γαλλικό φράγκο προς 51,72, λίρα Αγγλίας προς 482,22, ελβετικό φράγκο προς 212,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,83, τη λίρα Κύπρου προς 585,51 και την ECU προς 341,30 δραχμές.

Διορθωτική υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει σε ποσοστό 0,97% και να κλείσει στις 2.076,81 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση όμως σημείωσε αξιόλογη άνοδο σε ποσοστό 1,78%. Η αξία των συναλλαγών και σήμερα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα φθάνοντας τα 35,2 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 1,33%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα βροχής στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 24 και 13 με 20 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 23 October 1998 - 18:00:09 UTC