Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή για τον προϋπολογισμό.
- Εμπλοκές χθες δεκάδων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
- Σθεναρά αντίθετη η Ελλάδα στη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο ΕΕ.
- Διαψεύστηκαν φήμες για ανασχηματισμό και παραιτήσεις υπουργών.
- Συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
- Ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για τις μετοχές του ΟΤΕ.
- Ο πρωθυπουργός αύριο στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι πλέον ο Παναθηναϊκός.
- Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο κύπελλο κυπελλούχων ο Πανιώνιος, αφού νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Απόλλωνα Λεμεσσού με 3-2.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Παίδων, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή για τον προϋπολογισμό.

Τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού οριστικοποιούνται σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ελλείμματος του τακτικού προϋπολογισμού. Στην τριμηνιαία του έκθεση το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών εκτιμά οτι οι πιθανότητες ένταξης της ελληνικής οικονομίας στην ΟΝΕ έχουν μειωθεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Εμπλοκές χθες δεκάδων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σε επικίνδυνες προκλήσεις προέβησαν χθες 80 οπλισμένα τουρκικά μαχητικά σε βάρος ελληνικών, με στόχο να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους στην άσκηση "Νικηφόρος" στην Κύπρο. Τα ελληνικά αναχαίτισαν τα τουρκικά και συμμετείχαν με επιτυχία στην άσκηση, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

Σθεναρά αντίθετη η Ελλάδα στη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο ΕΕ.

Η Ελλάδα επανέλαβε και χθες μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου οτι θα είναι άμεση η αντίδρασή της εαν υλοποιηθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία διέγραψε τη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο το "αποθεματικό" του σχεδίου του προϋπολογισμού της Κοινότητας για το 1999. Οι Ελληνες ευρωβουλευτές τόνισαν οτι η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου είναι μια ισχυρή πολιτική απάντηση στις προτάσεις δωρεάν κοινοτικής βοήθειας προς την Αγκυρα.

Διαψεύστηκαν φήμες για ανασχηματισμό και παραιτήσεις υπουργών.

Κατηγορηματικά διέψευσαν κυβερνητικές πηγές τις φήμες για ανασχηματισμό και τις πληροφορίες για υποβολή παραιτήσεων υπουργών, στους τομείς ευθύνης των οποίων ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επεσήμανε καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι πρωθυπουργικές επισημάνσεις είχαν στόχο να προωθηθούν λύσεις σε κάποια προβλήματα και δεν συνδέοντο με τους συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες.

Συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Μέσα σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας για τις προοπτικές, που διανοίγει το αποτέλεσμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, τόνισε οτι η ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τροχιά, χαρακτήρισε άκρως ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο - όπως ειπε - αποτελεί βαρύτατη ήττα για την κυβέρνηση και τις προσωπικές επιλογές του κ. Σημίτη.

Ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για τις μετοχές του ΟΤΕ.

Σε 70 θεσμικούς επενδυτικούς οίκους της Βορείου Αμερικής, που διαχειρίζονται περισσότερα από 6 τρις δολάρια, παρουσιάστηκαν χθες στη Νέα Υόρκη η πορεία και οι προοπτικές του ΟΤΕ, ενόψει της διάθεσης ποσοστού 10% των μετοχών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 30 Οκτωβρίου, με βάση την ανώτατη τιμή της μετοχής.

Ο πρωθυπουργός αύριο στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ξεκινά αύριο η διήμερη άτυπη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στην κωμόπολη Πέρτσαχ της Αυστρίας. Η Σύνοδος στο Πέρτσαχ θα σηματοδοτήσει τις μελλοντικές κατευθύνσεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση στα ζητήματα της πολιτικής απασχόλησης, κοινωνικής πολιτικής, οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, εσωτερικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι πλέον ο Παναθηναϊκός.

Η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι πλέον ο Παναθηναϊκός. Οι ''πράσινοι'' νίκησαν στο ΟΑΚΑ την Εφές Πίλσεν με 77-63 στο ντέρμπι του Β' ομίλου και έφτασαν τους 10 βαθμούς με το τέλος του πρώτης φάσης του Α` γύρου.Την τρίτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 81-75 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έφτασε τους 9 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ που νίκησε στο Αλεξάνδρειο τη ρωσική Σαμάρα με 85-66.

Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο κύπελλο κυπελλούχων ο Πανιώνιος, αφού νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Απόλλωνα Λεμεσσού με 3-2.

Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο κύπελλο κυπελλούχων ο Πανιώνιος, αφού οι ''κυανέρυθροι'' στο πρώτο παιχνίδι τους για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, νίκησαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τον Απόλλωνα Λεμεσσού με 3- 2. Τα τέρματα του Πανιωνίου σημείωσαν οι Σαπουντζής (25`), Χέϊλοκ (39`) και Ρόμπινς (57`), ενώ για τους φιλοξενούμενους, που από το 62ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φιλίππου, σκόραρε ο Σπόλιαριτς (15`, 44`).

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Παίδων, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Παίδων, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν, σε αγώνα για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έγινε στην Αυστρία.Αύριο το εθνικό μας συγκρότημα θ' αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Γεωργίας και τη Δευτέρα θα παίξει την ομάδα της Αυστρίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,56, γαλλικό φράγκο προς 51,81, λίρα Αγγλίας προς 483,14, ελβετικό φράγκο προς 211,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,10, τη λίρα Κύπρου προς 586,69 και την ECU προς 341,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη Μακεδονία,τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι,στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 19 στα δυτικά 15 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 13 με 25 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 23 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης 13 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 23 October 1998 - 7:00:10 UTC