Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ.
- Σε κρίσιμη κατάσταση η Γκινάκη που τραυματίστηκε απο τη χειροβομβίδα.
- Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε το δικαστήριο την απεργία στην ΥΠΑ.
- Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στην Εφορία.
- Μειώθηκε ο φόρος στη βενζίνη-Ακολουθούν πετρέλαιο θέρμανσης και ποτά.
- Ο Πάγκαλος κατήγγειλε στον ΟΗΕ την αδιάλλακτη στάση Τουρκίας - Ντενκτάς.
- Αρχισε σήμερα η διάθεση των προμετόχων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού επι τις Μακάμπι και της Ιντερ Μπολόνια αντίστοιχα.
- Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό της Καστοριάς από την Γ' στην Δ' Εθνική κατηγορία.
- Οριστικά ο Κριστόφ Βαζέχα τέθηκε νοκ άουτ για ένα περίπου μήνα.
- Οι Νίκος Κωστένογλου, Τόνι Σαβέβσκι και Ηλίας Ατματσίδης δεν θα ενισχύσουν την ΑΕΚ στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Νέα ηγεσία στην Αστυνομία επιλέγει σήμερα το ΚΥΣΕΑ, μετά την παραίτηση του Αρχηγού της και τη διαθεσιμότητα, στην οποία ετέθησαν ο Αττικάρχης και ο Διευθυντής Ασφαλείας, ύστερα απο τα αιματηρά γεγονότα στην οδό Νιόβης. Την παραίτησή της υπέβαλε στον πρωθυπουργό και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία ομως δεν έγινε αποδεκτή. Σε εξέλιξη ειναι δυο κατεπείγουσες προκαταρκτικές εξετάσεις των εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών για την επιχείρηση. Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε η αντιπολίτευση

Σε κρίσιμη κατάσταση η Γκινάκη που τραυματίστηκε απο τη χειροβομβίδα.

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, που τραυματίστηκε απο τη χειροβομβίδα του κακοποιού, Σορίν Ματέϊ, στο διαμέρισμα της οδού Νιόβης. Ηδη έχει υποστεί ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού, ενω φέρει εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στη λεκάνη. Ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού υπέστη και ο αστυφύλακας, Γιώργος Παλιούρας. Η πορεία της υγείας των υπολοίπων πέντε αστυνομικών, που τραυματίστηκαν στα γεγονότα και νοσηλεύονται ειναι καλή.

Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε το δικαστήριο την απεργία στην ΥΠΑ.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της διοίκησης της Ολυμπιακής.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στην Εφορία.

Ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή βεβαιωμένων χρεών προς το δημόσιο, προβλέπει τροποπολογία του υφυπουργού Οικονομικών. Οσοι καταβάλουν εφάπαξ το χρέος τους θα έχουν έκπτωση 50% στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Εκπτωση 15% στα πρόστιμα θα έχουν και όσοι καταβάλουν το χρέος τους τμηματικά σε 30 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε αυστηρές οδηγίες σε όλες τις Εφορίες για τις ενέργειες, που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να εισπραχθούν χρέη προς το Δημόσιο.

Μειώθηκε ο φόρος στη βενζίνη-Ακολουθούν πετρέλαιο θέρμανσης και ποτά.

Φθηνότερη κατά 9,5 δρχ πωλείται απο σήμερα η τιμή της βενζίνης, μετά την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο την περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δρυς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα μείωση του φόρου στη βενζίνη, αλλά και στα ποτά, ενω δήλωσε οτι τον Οκτώβριο θα υπάρξει ανάλογη ρύθμιση και για το πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η μείωση της φορολογίας στα ΙΧ μετατίθεται για το 1999.

Ο Πάγκαλος κατήγγειλε στον ΟΗΕ την αδιάλλακτη στάση Τουρκίας - Ντενκτάς.

Την αδιάλλακτη στάση, που τηρεί η Αγκυρα και οι Τουρκοκύπριοι στο θέμα του Κυπριακού, καθώς και την άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί την ελληνική πρόταση για αποπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των τυχόν προβλημάτων, κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο οτι κλιμακώνουν την ένταση στο νησί με βάση στρατιωτικό σχέδιο. Επίσης, επανέλαβε την πρόταση του Ντενκτάς για συνομοσπονδία.

Αρχισε σήμερα η διάθεση των προμετόχων.

Στους θεσμικούς επενδυτές διατίθενται απο σήμερα τα προμέτοχα, η ελληνική έκδοση των γαλλικών ομολόγων Μπαλαντίρ. Απο τις 30 του μηνός και ως τις 2 Οκτωβρίου θα μπορούν να τα προμηθευτεί και το ευρύ επενδυτικό κοινό. Η κυβέρνηση προσδοκά να αντλήσει κεφάλαια περίπου 350 δισ.δρχ. για τη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους και παράλληλα να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού επι τις Μακάμπι και της Ιντερ Μπολόνια αντίστοιχα.

Το απόλυτο πέτυχαν οι ελληνικές ομάδες στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας ανδρών του μπάσκετ,αφού και οι τρείς εκπρόσωποι μας, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, οι δύο, μάλιστα, εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο του Β' Ομίλου, συνέτριψε στο Ισραήλ την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 84-62, ο Ολυμπιακός γιά τον Γ' Ομιλο πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 72-67 στην Ιταλία επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κίντερ Μπολόνια, ενώ την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Αλεξάνδρειο της Ρεάλ Μαδρίτης με 87-75 σε αγώνα του Δ' Ομίλου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό της Καστοριάς από την Γ' στην Δ' Εθνική κατηγορία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό της Καστοριάς από την Γ' στην Δ' Εθνική κατηγορία, λόγω των χρεών της προς πρώην ποδοσφαιριστές της, που ξεπερνούν τα 32 εκατομμύρια δραχμές. Αντίθετα, γλύτωσε τον υποβιβασμό στην Γ' Εθνική ο Απόλλων Καλαμαριάς, αφού η ΕΠΑΕ υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει επιταγή ύψους 8,5 εκατομμυρίων δραχμών που αφορούν τα χρέη της ΠΑΕ της συμπρωτεύουσας.

Οριστικά ο Κριστόφ Βαζέχα τέθηκε νοκ άουτ για ένα περίπου μήνα.

Οριστικά ο Κριστόφ Βαζέχα τέθηκε νοκ άουτ για ένα περίπου μήνα. Ο Ελληνοπολωνός επιθετικός του Παναθηναϊκού, διαπιστώθηκε ότι έχει θλάση στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού. Ετσι θ' απουσιάσει από τους αγώνες με Ιωνικό το Σάββατο, Αρσεναλ την Τετάρτη στο Γουέμπλεϊ και Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι Νίκος Κωστένογλου, Τόνι Σαβέβσκι και Ηλίας Ατματσίδης δεν θα ενισχύσουν την ΑΕΚ στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ.

Οι Νίκος Κωστένογλου, Τόνι Σαβέβσκι και Ηλίας Ατματσίδης δεν θα ενισχύσουν την ΑΕΚ στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα της με τον ΟΦΗ για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος. Οι τρεις άσοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Μολονότι παρουσίασαν κάποια βελτίωση, αισθάνονται ακόμη ενοχλήσεις και ο προπονητής Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς πήρε την απόφαση να τους αφήσει εκτός αποστολής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,07, γαλλικό φράγκο προς 52,21, λίρα Αγγλίας προς 495,97, ελβετικό φράγκο προς 211,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,71, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,62, τη λίρα Κύπρου προς 590,20 και την ECU προς 343,70 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα,αλλά γρήγορα στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες.Απο το απογευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 11 με 25, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 13 με 27 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει αργότερα προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 27 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 25 September 1998 - 7:00:09 UTC